Prosím o radu ohledně kola do 12 000,-

37 nepřečtených
  • lukas93

Zdravim,

mohl bych poprosit Vás zkušené o radu pro koupi horského kola do 12 000,–?

Bazarové by bylo nejspíš lepší za ty peníze, ale jelikož se v kolech vůbec nevyznám, při mém štěstí bych koupil něco s křivým rámem, tak jsem to radši zavrhnul…

Měl bych v plánu jezdit účelově do práce a sem tam něco, většinou do vzdálenosti 10 km.

Měřím necelých 180 cm a vážím 80 kg.

Zatím jsem koukal na Kellys Viper 50, ale opravdu se vůbec nevyznám v osazení kol, tak bych byl vděčný za jakoukoliv radu, nebo tip.:-)

Předem moc díky

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Bubaaak  

Pokud na kole chceš jezdit pravidelně a nebude ležet doma v koutě, zkusil bych napsat místním stavitelům a zvednout rozpočet tak o 3k…

Scalar

Michal z bike family, odkaz vede na jeho stránky, trady moc neni

Maajkee

0 0
      • lukas93  

No, tak doufám, že se nebude válet ve sklepě a že se donutím víc hýbat.:-)

Jinak těch 12 už je celkem strop, ale vyzkouším kontakty na stavitele a uvidím, co mi řeknou.:-)

Jinak děkuji za tip

0 0
        • Davidakta  

Koukni na bazar a nehledej v tom past.

0 0
          • lukas93  

No jo, ale jelikož jediný, co bych poznal na kole je tak maximálně, kdyby bylo ohnutý jak banán…

Nerad bych koupil něco za 10 tis. a pak zjistil, že do toho musím dalších 5 tis. hned poslat, abych chvilku jezdil…

0 0
            • scalar  

Když koupíš za 12 tis. hotové kolo, tak máš jistotu, že bude mizerné. U bazaru je aspoň nějaká šance, že to bude slušné kolo. Tady je dobré nechat si 2 –3 tis. rezervu na prvotní investice do spotřebáku (řetěz, pláště, destičky…) a servis vidlice.

0 0
    • Adam1985  

Hledal bych nějaké takovéto: https://sport.bazos.cz/…ske-kolo.php

0 0
    • smolis  

Jsem koupil takovy s cenou 10k:

https://m.alza.cz/…rambler-29-3?o=2

Jezdim 30–50km a uplne v pohode.

Zdravim

0 0
    • 3bike  

za tyhle peníze hledej jen na bazaru…kupovat nový kolo za 12 t. je nesmysl…

minimum je 20 pokud tedy nenarazíš na něco ve slevě…a to moc nehrozí, kol je málo..

0 0
    • jardalee  

Není to žádná bomba ale za ty peníze se to nedá ani poskládat :) akorad uz maj jenom 21" coz muze byt velky https://www.hervis.cz/…OLOR-2261425

0 0
    • DragON  

Do 12 tis. se v osazení ani vyznat nemusíš, tam to bude všechno ± stejné. Větší skok ve výbavě nastává u kol cca kolem 20 tis.

Taky je rozdíl jezdit do práce 10 km po cyklostezce podél vody (což kolo v této ceně vydrží), nebo přes kopec lesem, kde můžeš brzo narazit na limity.

0 0
    • Spock lone wolf  

Taky jsem hodně omezený rozpočtem a díval jsem se po kolech, jestli zainvestovat do údržby kola se kterým také spokojený nejsem nebo zkusit něco jiného… to co se občas sežene levně hotové opravdu není šance za ty peníze sám poskládat z koupených komponentů. Co mě ale štve, že vždycky tam ta levná kola mají nějakou přední „odpruženou“ vidlici, která se bude max houpat a vrzat. To už bych na tom kole radši viděl nějakou hliníkovou pevnou, bylo by to minimálně lehčí…

0 0
    • Georges24  

Ahoj,

já loni koupil tohle ..https://jizdni-kola.heureka.cz/ke­llys-tnt-10–2017/…dráž, najeto cca 2t km a jediné co jsem nespokojený jsou mechanické kotoucove brzdy, strašný.

0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

Vyměň za základní Shimano hydraulické nebo klidně i Tektro Draco, polepšíš si za pár korun o sto procent.

0 0
        • novas752  

Když už tak už, dal bych tam M506 nebo MT500.

0 0
        • nitraq  

Tak tak. Tady v daruji/sháním vláknu set nových za litr, pěkná cena.

https://www.bike-forum.cz/…m-komponenty#…

0 0
          • Georges24  

No to je zajímavá nabídka. Tohle je základní model od Shimana?

0 0
            • jardalee  

Úplně základní není je to rada Altus ,ale jde prostě o tohle ,investice vs. cena kola ,navíc pokud ted mas kombinovany řazení s brzdou tak te čeká ještě nákup řazení to je tak 500–600kc a samozřejmě novy gripy 150kc max

0 0
              • novas752  

Proč nový gripy?

0 0
                • jardalee  

no ty stary asi bude muset uriznout ,nebo je na to nejaka finta ,pokud nemaj objimku

0 0
                  • nitraq  

Je finta – injekční stříkačka s vodou a jehlou – propíchnout grip na pár místech a stříknout pod něj trochu vody. Jde pak obvykle celkem v pohodě svlíknout.

0 0
                    • jardalee  

jj to sem obcas delal ale nakonec sem stejne koupil novy ,ja nastesti kupuju ty levny ergo-force za 110kc a sem s nima spokojenej

0 0
                  • mikub  

Podfouknout vzduchem, nebo stříknout pod grip čistič na brzdové kotouče, nebo …

0 0
              • nitraq  

Tady řazení za necelých 400.

https://www.cyklodiskont.cz/…8-cerne-2611

0 0
                • jardalee  

no tak nakonec pohodovej a levnej upgrade :) sem ted kupoval 3×7 rapidfire za 420kc tak sem hadal ze 3×8 bude drazsi a neni no :)

0 0
                • Georges24  

Ještě se zeptám…je nějaká kvalitní mechanická brzda abych nemusel měnit páky a řadiče?

0 0
                  • nitraq  

Ano. Avid BB7. Ale to tě nejspíš vyjde dráž jak vyměnit brzdy a řazení.

0 0
                  • koko0925  

Hydraulický kotoučový brzdy považuju za nejvíc upgrade na horských kolech v posledních 10 letech. Určitě nekupuj mechanický. A to jsem ještě k tomu byl dlouho zastánce Véček :-).

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.