Potřeboval bych pomoci. Potřebuji radu jak udělat číslování až od 3. stránky. Když jsem psal AP tak jsem to dělal v 2003 v 2007 tápu.
Potřeboval bych pomoci. Potřebuji radu jak udělat číslování až od 3. stránky. Když jsem psal AP tak jsem to dělal v 2003 v 2007 tápu.
Vlez do zapati (dvojklik na spodni stranu listu).
Nahore musis mit vybranou zalozku: Navrh. V navrhu mas v 1. kolonce Zahlavi, Zapati a Cislo strankz. Klikni na cislo stranky a vyber Format… Tam to mas, odkud se ma zacit cislovat.
Díky, už to je. Teď mi zase chybí 7. stránka a mám tam hned 8. Budu muset se tím proklikávat pomalu a zkoušet.
Nemas tam treba nejaka nastavovane oddily?
Za zacatku to vypada silene, ale nakonec mi to prijde rychlejsi a prehlednejsi, nez stara verze :-)
Už jsem to nějak změnil. Ani nevím jak :-)
Lepší je si to rozdělit na oddíly (záložka Rozložení stránky-Konce-Další stránka). 1. oddíl bez číslování, 2. oddíl třeba římské číslice (někdo to dělá u souhrnu, abstraktu, seznamu zkratek a přílohy třeba), 3. oodíl s číslováním. Důležitý je vždy odškrtnout (zrušit) PROPOJIT S PŘEDCHOZÍM (při kliknutí do záhlaví/zápatí záložka Návrh).
Tuším že v Konceptu (v rozložení stránky) pak vidíš konce oddílů, kde jsou.
A úplně nejlepší je to prej psát v LaTeXu :-)
krom posledni vety souhlas. u diplomky se potim i v prodysnejsich materialech.
Tak stylisticky je LaTeX úplně jinde, o tom žádná. Ale taky se mi s ním nechtělo bojovat, teď se snažím alespoň v LyXu.
v TeXu jednou za čas připravuji časopis s odbornými články – jak se odladí styl, tak to jde – oproti Wordu je výsledný vzhled dokumentu trochu jinde, no a matematické vzorce nemá ani smysl porovnávat :D
Níže přiložené obrázky např. ukazují rozdíl v sazbě při použití Wordu (obr. 1) a TeXu (obr. 2) – dokument vytvořený v TeXu působí opticky čistěji
Popravdě tady ten rozdíl moc nevidím, ale v dokumentu o více stránkách je to markantní oproti wordu.
No zlatý T602.
hmm… a co ZX Spektrum?
Hmm… a co hliněná destička a kladívko s majzlíkem?
ujetý novátorství – s pazourkem a kamenou paličkou stačí
Hmm proč psát?
Přemýšlím marně jak dělat podkapitoly. Pořád mi to počítá k předchozí kapitole viz screen. Poradí někdo? Díky.
Kapitola 2 bude mít nějaké zmršené formátování, takže ji nepovažuje za nadpis nejvyšší úrovně.
Už jsem se s tím taky setkal, ale nejrychlejší oprava byla vytvořit ty nadpisy znovu.