Vím, že už to tady bylo, ale odkazy už buď nejsou aktivní, nebo to co je v nich, nefunguje. Mohl by sem někdo dát funkční kod pro SMART BIKE LIGHTS pro Varia 515, který by zajistil, že radar bude svítit (blikat) pouze při detekci auta? Děkuji.
Vím, že už to tady bylo, ale odkazy už buď nejsou aktivní, nebo to co je v nich, nefunguje. Mohl by sem někdo dát funkční kod pro SMART BIKE LIGHTS pro Varia 515, který by zajistil, že radar bude svítit (blikat) pouze při detekci auta? Děkuji.
A je kvuli tomu potreba zakladat nove vlakno?
Vždycky se najde někdo, kdo musí vyučovat
Ne, vždy se najde někdo hloupý…
To se nevylucuje.
Samozřejmě, že ne, většinou se to ale neděje…
A někdo natolik osvícen svou chytrostí, že mu to umožňuje ukazovat na ty hloupý.
Na začátku před nulou jsou tři #
Děkuji uctivě
Ahoj, naladím to nějak i při propojení radaru k PC? Nemám Garmin počítač.
Díky za info!
ne
Tahle konfigurace se dává do nastavení datového pole Smart Bike Lights právě v computeru/hodinkách Garmin, to pak ten radar ovládá…
Nejspíš budu za vola, jak se ten kód používá, kam se má vložit. Děkuji.
všechno najdeš tady: https://www.bike-forum.cz/…bike-radar-2
potřebuješ k tomu apku do Edge, kterou konfiguruješ přes Garmin connect.
Funguje to i s některýma hodinkama od Garmina, třeba s Fenixama.
Já také uctivě děkuji:) Konečně jsem to rozchodil a velká spokojenost.
Já nevím co dělám špatně . Stále mi to píše invalid i když to zkopíruju a dám do configurátoru ty 3 křížky
pořád jen ivalid
Diky, funguje to skvěle. Mám ještě jeden dotaz. Je možno přidat ještě další funkci „brzdové světlo“ tak, aby blikani pouze pri detekci auta zustalo zachovano? Diky.
lze to, ale moc to nefunguje, je tam značné zpoždění, než „brzdové“ světlo zafunguje, podle mého nepoužitelné
Dekuju za odpověď, tak uz do toho nebudu stourat. Stejne moc nerozumim tomu proc tyhle funkce nema garmin v zakladu.
prave proto, abysme se meli v cem stourat…
Ale to brzdovy svetlo je vazne kravina.
Brzdové světlo je skvělá věc, ale musí k vyhodnocení používat snímač zrychlení a ne údaje změně o rychlosti z GPS :)
To se da nastavit?
Rekl bych, ze pokud mas cidlo, je nadrazeno GPS, cili si to computer potazmo radar vezme z nej.
Testnu, nekde ve skrini ho mam
máš tohle nastavení pro Smart Bike Light apku ?
Jeste je treba si uvedomit, kdy ma to brzdovy svetlo smysl – je to jen v situacich, kdy auto jede za kolem delsi dobu, nepriblizuje se a kolo musi nenadale brzdit. Z toho vychazi, ze temer nikdy.
Já to kdysi chtěl využít pro jízdu skupině, když jedu na čele z kopce a šáhnu na brzdu, tak světlem upozorním kolegy, co jsou za mnou. Ale nefungovalo to tak, světlo se sice rozsvítilo, ale s velkým zpožděním. Experimentoval jsem s parametry, ale nezdařilo se.
Jak poznám, že mi to funguje, nainstaloval jsem, vložil kód, na edge jsem přidal pole.
Člověče, ty jsi tedy materiál…
Když to máš nainstalované, po zapnutí všeho ti snad přestane Radar blikat, ne?
A pak po detekci auta naopak začne… To zkus venku bez jízdy, ne?
Děkuji, i manželka tvrdí, že jsem vůl. Až to bude možné, určitě to vyzkouším.
Jak píše Milan, že je to aktivní poznáš, že přestane blikat. Auto ověříš jednoduše, vezmeš radar do ruky a rychle s ním máchneš proti zdi. Ale nepouštět!
Řeknu manželce, má větší švih rukou.
nepotrebujes velkej svih a nebude to fungoval, jestli mas nastavnou minimalni vzdalenost. Ja tam mam asi 25 m, takze mi to zbytecne neblika, kdyz nekde zastavim a nekdo projde kolem
Kde se tohle nastavuje? To je dobra vychytavka.
ja slysim dobre, nemusis na me kricet. Nastavuje se to tam, kde vsechno ostatni – v konfiguratoru. Neni tezky to tam najit.
Kde se prosim nastavuje minimální vzdálenost? Radar mám 3 roky a na toto jsem ještě nepřišel. Děkuji
Každý svého štěstí strůjcem. Když za tebou pojede více aut, tak ti to druhé nezahlásí. To je vychytávka :) Radši 100× zbytečně blikat než se nechat přejet.
Zahlasi mi to vsechy, ale blika, jen dokud bude nektery z tech aut dal, nez tech 25 m. Smysl to ma i kdyz jedes s nekym a celou cestu mu neblikas do xichtu.
Nechci být dotěrný, nešel by udělat screenshot, kde se to v aplikaci nastavuje?
Do filter group musis pridat filter „Vehicle range“ s parametrem „Greater than“. Takhle to u me vypada v rezimu Soumrak, ale mam to podobne nastaveny i v dennim rezimu.
Tak moment, připojil jsem Varia i Edge k macbooku, ale tohle vážně nevím, kde nastavit. Prosím o nakopnutí. Ani v telefonu to není.
Toto je obrazovka aplikace Smart bike lights, kde si můžeš upravit, jak se ti má radar v určitých situacích chovat. Defaultně totiž spoustu věcí neumí. Respektive je to obrazovka konfigurátoru pro Smart bike light, abych byl přesný .-)
Aha…
tady mas konfigurator, nastav si v nem co potrebujes, vygeneruj kod a teprve pak si pripoj edge a importuj do nej ten kod. Radar pripojovat nemusis, je sam o sobe nesvepravnej a funguje jak obycejna blikacka. Jen kdyz se pripoji edge, nechava se od nej instruovat. Predpokladam, ze v edge uz mas nainstalovany SBL a mas pripraveny datovy pole.
jsi nekonečně trpělivý…, i za mne díky.
Tak to funguje dobře, myslel jsem že to nedetekuje vůbec. Ale pokud někde zastavím tam mi nevadí blikání, ale pípání. Tak se musí stejně něco vypnout.
Anebo nevypinat, ale sundat radar z kola a hodit do kapsy. Pak neblika a nepipa :)
asi tak…
No, to říkají všechny manželky…
U milenek už je to skóre většinou lepší…