Rám Maxbike M909 29" 2014 nebo MRX ELITE MTB 29 X5 DISC

18 nepřečtených
  • Daa001

Chtěl bych si pořídit na MTB 29" nový rám, ale moc se v tom neorijentuji. Vybírám rám do 7.000,– Kč a zaujaly mě 2 rámy:

1. Maxbike M909 29" 2014
    2. MRX ELITE MTB 29 X5 DISC.

Který byste mi doporučili? Případně poraďte nějaký jiný v této cenové kategorii

Díky

0 0
    • Erknold  

a to je jako na stávající MTB, nebo na nové MTB, čím bys ho tak chtěl osadit, co na tom tak jezdíš…? Takhle je to vybrat jen podle vzhledu.

0 0
      • Daa001  

V podstatě na současné MTB 29", potřebuji koupit rám a vidlice, zbytek přesunu ze současného kola. Jezdím hlavně lesní stezky, ale nic moc kamenitého sem tam kořeny. Na druhou stranu váha přes 100 Kg, takže něco to musí unést :-)

0 0
        •  

tak to je rb jako dělaný na tvý parametry

0 0
    • Evilcleaner  

z těch dvou maxbike, má taper hlavu, PM úchyt kotoučovky (dělá mosso), mrx oproti tomu nabízí jenom hezčeji zabrušované svary. jinak ale RB vidím jako mnohem lepší volbu.

0 0
    • Deathwing  

me se mi vic libi MRX ze nema housenkovy svary a ma zajimavy barvy i kdyz nekomu to muze pripadat preplacany

ale za 7k to nemuze konkurovat rb, ktery ma tapered hlavu a pevnou zadni osu, obzvlast na tvoji vahu je lepsi vybirat funkci a ne designem

0 0
      • Evilcleaner  

i maxbike má broušené svary, ale není to vzhled monokoku jako u mrx. ale RB je úplně bez debat

0 0
        • ALLforBIKE  

Jde taky o to, že pistel píše, že chce rám a vidli a zbytek bude přesouvat ze stávajícího kola… takže aby nebyl překvapen, že mu zadní kolo s klasikou osou nebude v rámu sedět kvůli pevné ose. ale třeba má již kolo, kde má vzadu pevnou. Bylo by vhodné upřesnit co vlastně bude na novej rám ze stávajícího kola dávat, spousta věcí nemusí sedět.

0 0
    • Daa001  

Ok díky už jsem se díval na RB a vypadá to zajímavě. Každopádně díky za radu.

0 0
    • Daa001  

Ještě bych potřeboval poradit s vidlemi, nemůžu si dovolit do toho moc investovat, optimální maximum bych viděl kolem 3000,– Kč.

Našel jsem následující vidle:

Suntour XCR RL Air

http://vidlice.heureka.cz/…-xcr-rl-air/

Suntour RAIDON LO-R

http://vidlice.heureka.cz/…raidon-lo-r/.

Co na ně říkáte?

Díky

0 0
      • ALLforBIKE  

pokud by jsi zvolil jednu z těchto vidlic, tak můžeš vyřadit rám MAXBIKE M909 a RB, protože si myslím, že je zbytečné dávat vidli s klasikou krkem do taper hlavy.

0 0
      • Erknold  

Že k těmto vidlicim bych neutrácel za ram 7000 a s klidem bych si koupil třeba Force 29.

0 0
        • noviisek  

Přesně tak, kup levnější rám a ušetřeny peníze investuj jinam (vidle, pláště, kola, automaty, fet, chlast, ženský, akcie,…

0 0
        • scalar  

Force 29 už s klidem nekoupíš :-)

0 0
    • scalar  

Je fakt, že nabídka kvalitních alu 29e rámů je dost slabá. Jestli nejsi moc vysoký, tak se mrkni na Sait (mají do velikosti M), pak mne ještě napadá Dartmoor Primal 29, ten Tě uveze v pohodě.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.