• Dirtx-RKfan

    Zdravím,

    viz. nadpis, neznáte někdo recept na nějaké jednoduché rýžové placky/koláčky, které jsou teď v profi pelotonu stále populárnější (něco na styl rýž. nákypu v tuhém – v zadní kapse přechovatelném – stavu). Na internetu jsem se dostal pouze k tradičním asijským a to na jednoduchou přípravu vůbec nevypadá. Díky. :-)

    0 0
    • Chlebovnik  

      Já je dělám podle receptu týmu Saxo Tinkoff, akorát místo kokosovýho mlíka dávám sójovýho zajíce. Výsledek je perfektní.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Delkim  

      dělám je podle Allena Lima, mám od něj naprosto vynikající kuchařku, rozhodně doporučuji!

      How to Make Your Own Rice Cakes: Featuring Skratch Labs' Allen Lim

      The Feed Zone Cookbook: Fast and Flavorful Food for Athletes

      0 0
    • Jakobo  

      Neni jednodussi energy bar z vlocek (akorat trochu min oleje, cukru a radeji vic suseneho ovoce) nez ten blivajs z ryze, cidit pripaleny hrnec a tu hotovou srajdu mit rozteklou v dresu? Vim o cem mluvim. Navic nehci brat iluze, ale ta bila ryze taky nejak extra zdrava neni.

      A na doporuceni v Pelotonu bych se z vysoka, jestli ti chutna chleba se salamem, tak si ho klidne vezmi, nekdo jiny ti treba rekne, ze je to i zdravejsi.

      0 0
      • Delkim  

        jestli víš o čem mluvíš, tak jsi to asi uvařil blbě :) připálit rýži a ještě z toho mít rozteklou srajdu, to se asi moc nepovedlo, ne? :)

        o nezdravosti bílé rýže si promluv s Japonci, ty z tebe budou mít radost :)

        0 0
        • blaf  

          ad odst. 1) +1

          ad odst. 2) v tebou doporucovane knize Racing weight se pise, ze bila ryze je spatna a ze by se mela vymenit za hnedou… autor asi taky nemluvil s Japonci ;) (ale bylo to teda spis ve smlyslu, ze je vic kaloricka, neco jako bile vs celozrnne pecivo)

          0 0
          • weekend warrior  

            spis jde o vlakninu, nez o kalorie…

            0 0
          • Delkim  

            ad Racing Weight – nesmíš spojovat dvě neslučitelné věci, jednou je úprava hmotnosti a snaha vyvarovat se potravinám s vyšším GI a druhou je dodání okamžité energie, doplnění glykogenových zásob atd…

            např. když mám po náročném tréninku, tak si dělám ovocnou rýžovou kaši z klasické bílé rýže, ale pokud si dělám rýži klasicky k obědu nebo večeři jako přílohu, tak používám natural a nebo basmati, ta má nižší GI

            to jsou ale extrémy, Racing Weight je přeci jenom kniha zaměřená na hubnutí v podstatě u sportovců, kteří už jsou na určitém „limitu“ hubnutí a bez těchto extrémů to už dál prostě nejde (bavíme se i o současném udržení výkonnosti)

            0 0
        • weekend warrior  

          no tak pokavad ji varis v pytliku v dostatku vody tak je to dost tezky, pripalit a rozvarit, ale varit rejzi jen tak na blint, tzn podle voka, to se nemusi vubec povect..ja treba preferuji troubu…

          0 0
          • Delkim  

            zkus třeba teflonovou hlubší pánev, klidně i WOK nebo nějaký teflonový rendlík

            něco úplně obyčejného jako třeba tohle

            http://www.panvicky.cz/…norucka.html

            to pak využiješ třeba i na ovesnou kaši, nějakou salsu, míchaná vajíčka, atd…

            0 0
            • weekend warrior  

              no tak woka v teflonu a na indukci mam, ale nenapadlo me v tom varit rejzi…

              myslim si, ze jinak varit „celkem umim“ (vsechny bezne omacky, polivky + treba special minutky, naraz, pro 12lidi najednou=family, fakt zradlo od polivky po hlavni, vse teple, cerstve, now. Na 3, 4 panvich, kdyz je treba v tom mnozstvi…dokazes si predstavit ten frmol a bordel:)))

              Ale sypana ryze je proste nejaka zakleta…jen ta trouba mi funguje.

              0 0
          • Jakobo  

            Uvarit ryzi k obedu je jeste celkem snadne, po vzoru znamych z Iranu nasypu ryzi do hrnce a zaliju vodou 1 cm nad. Pak privest k varu, stahnout varic na minimum, prikryt poklici a dovarit. Hotova ryze musi byt uvarena, ale sucha, ne mazlava. Toto jde dobre i v nerezovem hrnci.

            Horsi je ale ryzi rozvarit treba v mleku na kasi, tam pokud se nepouzije teflonovy hrnec se mi ryze vzdycky trochu pripali a to je, pokud to dobre chapu, tento pripad. Taky jak tady ctu i u jinych tak ten vysledny produkt urcite nebude tak tuhy, jak treba musli tycinky, to jsem mel prave na mysli.

            Samozrejme jde vsechno, ale jednoduchost vitezi, aspon u me.

            0 0
            • nitraq  

              Je pravda, že poučka 1 cm vody nad rýží platí i třeba na sushi rýži.

              0 0
            • Delkim  

              pro různý výsledný produkt rozhodně ale vždycky zvol ten správný druh rýže, je v tom dost velký rozdíl

              a samozřejmě to z té rýže nikdy nebude tak tuhé jako mussli, to je jasný :)

              nicméně tak si udělej domácí energy bars, třeba ty ála GCN

              „How To Make Energy Bars – GCN's Food For Cycling

              “:http://www.youtube.com/watch…

              a když už zmiňuji kanál GCN, rozhodně mrkněte na tohle, výborné video!!!

              Top 10 Things Not To Eat While Cycling

              0 0
              • Jakobo  

                No vsak toto video na musli tycinky jsem zminoval hned v prvni reakci. Zkousel jsem je a celkem dobre, ale jsou hodne preslazene a mastne. Oleje bych dal co nejmin, cukru tak plovinu a radeji vic ovoce, treba hrozinky moc nestoji.

                Kdyz si totiz spoctes, kolik je oleje jen v tech oresich co tam sypes, tak jeste zlaty chleba se salamem, proto ta zminka. S tim bio a zdravym zivotnim stylem se musi opatrne.

                To druhe video znam taky. Za me at si kazdy zere co chce.

                0 0
                • Delkim  

                  no ale on je rozdíl když si to děláš na doplnění energie v náročném tréninku/závodě a nebo jen jako svačinu na klasické vyjížďce

                  si na youtube zadej „energy bars“ a vyjedou ti desítky receptů, někdo má nejraději ty, kde se rozmixuje jenom sušené ovoce, ořechy a umleté ovesné vločky

                  ad druhé video, to jsi špatně pochopil, to je vtipné video, to není kritika; nebo myslíš, že si někdo na kolo fakt bere metrovou bagetu nebo čínskou polévku? :)

                  0 0
                  • blaf  

                    o cinske polevce jako snidani pred svihem uz jsem tu cetl :)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Samotné nudle z čínské polívky si vozím v batohu a když dostanu hlad, tak je suché pochroupu a hned se jede líp :)

                      0 0
                      • nitraq  

                        Když jsem si vařil rohožku (čínskou polívku) na koleji, tak jsem pokaždý tak čtvrtinu zchroupal suchý, než se uvařila voda:))

                        0 0
                        • Deathwing  

                          ono ty nudle suchy jsou mnohem lepsi nez kdyz se pak rozmocej ve vode nez to clovek doji :D

                          0 0
                          • nitraq  

                            Rozmočenost nevadí, větší problém je, že ta voda už není horká a někdy ani teplá.

                            0 0
            • weekend warrior  

              no tak poucku znam, ale nejak mi to proste nejde… bud priplaneny broky, nebo rozvarena srajda :(

              0 0
      • Dirtx-RKfan  

        Chleba se salámem právě vůbec. Všeobecně se snažím jíst zdravě. Na kole mi to ale bylo vždy jedno a jel jsem třeba jednu tatranku za druhou. Klasický nutrend gely taky nejsou nic super. Teď mám ovšem „dietu“. Jelikož mám astma, tak se ho snažím zbavit (nebo zmírnit) „přírodní cestou“ místo různými chemickými srajdami (které stejně nefungují). A právě tatranky atd. teď nepřipadají v úvahu. Takže jsem zvědavý, jak do dopadne s rýžovými koláčky. A někdo tu psal o sušeném ovoci, to je taky super nápad, díky. :-)

        0 0
        • Ravyo  

          Na sušené ovoce jezdíme my, když jedem kolem komína :) Někam dál sebou berem homemade müsli tyčinky, zdají se mi vhodnější i díky konzistenci, drží dobře tvar a nedrobí se.

          Výborné jsou taky domácí sezamky, po zatuhnutí v lednici je taky krájím a porcuju na menší chuťovky akorát do huby :)

          Kdo odšťavňujete ovozel, tak z té drti co vám zbude se dají vyrobit fajn sušenky. Stačí přidat semínka, trochu oleje a nějaký lepivý sirup – rýžový, agáve, javorový, melasa apod., smíchat, vytvarovat placičky a usušit v troubě nebo sušičce na ovoce. Jsou luxusní a pokaždé jiné podle použité drtě.

          A kdo má rád kakao, doporučuju vyrábět si svoje přímo z kakaových bobů, rozdíl je nesrovnatelný!

          Používám ho do těch tyčinek a všude tam, kde jsme dřív dávali kakao či čokoládu.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • weekend warrior  

      v etalonu kuchynske chemie, mechaniky a kinematiky, Dobruši Rettigový, nic podobného není, možná lívance, vdolky. Zkus a uvidíš ten progress:)

      0 0
    • Kalic  

      Ricecake si už nějakou dobu s úspěchem vařím, základ je použít správnou rýži a správně ji připravit aby měla kompaktní konzistenci, zbytek je na vkusu a chuti každého soudruha.

      Já používám kulatozrnnou rýži na rizoto a taky to podobně jako rizoto vařím. Teda myslím tím jako italský rizoto, ne český :-)

      Jednu věc ale nemám vyřešenou: do čeho ji balit. Alobal, papír na pečení nebo mikrotenový sáčky nejsou ono. Ve videích s návodem používají takový balící papír, nevím co to je… řekl bych, že je to ten co se v něm u nás prodává třeba hermelín. Nevíte jak se tomu říká a kde se to dá koupit?

      0 0
      • blaf  

        je to tohle bohuzel nevim kde ho tady sehnat

        0 0
      • Delkim  

        jj, „mazlavá“ rýže je nejlepší, třeba arborio nebo nějaká sushi rýže

        je to pečící papír jež umožňuje držet tvar, tj. v pánvičce nebo v pekáči se dají zvednout okraje např. proti vytečení těsta

        bohužel u nás jsem ho zatím nikde nenašel :(

        http://www.reynoldskitchens.com/…ining-paper/

        0 0
        • nitraq  

          A koukám, že i ebay a amazon zarytě mlčí. Resp. něco takovýho tam je, ale za takový ceny a poštovný, že to je nesmysl.

          0 0
      • Kalic  

        … případně víte o nějaké alternativě? Do čeho balíte vy?

        0 0
        • blaf  

          narazil jsem na http://www.maxeuro.cz/…d_61880.html, ale vyzkousene to nemam, netusim jestli by to slo pouzit, zkousel jsem to do alobalu a to bylo na prd tak to jim jen doma a na kolo vozim sojovy suk

          0 0
          • Kalic  

            dík, to vypadá nadějně, možná to zkusím jestli nikdo nepříjde s ničím lepším.

            0 0
      • Deathwing  

        http://www.zbozi.cz/…

        podle me to bali do neceho takovyho a sehnat se to da v pohode

        0 0
        • Kalic  

          To není ono a pro rajskejk to není moc dobře použitelný. Takový fólie jednou rukou na kole nerozbalíš, jestli to teda vůbec rozbalíš, navíc to nedrží tvar. To je dobrý tak na turistiku na rohlík do batohu.

          0 0
          • Deathwing  

            me z toho videa prislo ze to je stejny a zabalila celej plat do jedny a pak to krajela i s tim takze 2 strany zustanou volny a tema to pujde vytlacit a snist, zadny rozbalovani

            0 0
            • Kalic  

              aha, ty myslíš to vide od Hanny Grant… nevěřím, že jim to v tomhle stavu vydrží v dresu, to se musí vyblemcnout do kapsy.

              0 0
              • Yura  

                Tak oni ty ryzove „dortiky“ mají v chladaku spolu s pitim a sežerou to třeba po prvních 20 km a nebo hned jak dostanou tu tasticku na bufetu. Jasny, ze to nemaji v horske etape kdy je 40 stupnu 150km v dresu.. Na to jsou gely. Jinak jedi často ty male houstičky na sladko s nutelou, marmeládou nebo klidne se sejrem a sunkou. To asi taky nemaj v dresu 2 hodiny. Tyhle jidla ji nejdriv. Kdy mají ještě klid. Jak se jim zvedne tepovka a museji makat, tak se urcite nebudou dusit rejzi nebo pecivem. Maximalne tim energy barem a v uplnem zaveru téma gelama..

                0 0
                • Zdeno Micio  

                  V závěru nemají pouze gely, ale do finiše horských etap si berou i malé maltodextrinové tyčinky. Vypadají a chutnají jako měkký turecký med bez oříšků.

                  0 0
              • Deathwing  

                to druhy video sem nekoukal tak sem predpokladal ze resite to prvni :D

                v prvnim videu nekolikrat upozornovala ze se to uchovava v lednici a po vyndani nemaj bejt dlouho venku aby se nerozpustily.

                V tom druhym to vypada na alobal a z druhy strany papir, trochu mi to pripomina papir do kteryho balej v supermarketech salamy (z jedny strany papir z druhy mikroten) ten by na to moh stacit, ale jestli se to da sehnat samostatne to netusim

                0 0
    • Delkim  

      jinak kdo se na tyhle „přenosné“ dobroty chce specializovat tak doporučuji druhou knížku Dr. Allena Lima

      Feed Zone Portables: A Cookbook of On-the-Go Food for Athletes (The Feed Zone)

      0 0
    • Dirtx-RKfan  

      Tyjo!:-) Nečekal jsem, že se tu objeví tolik různých variant, návrhů. Za všechny díky!

      Vyzkouším a dám vědět, co se nejvíc osvědčilo.

      0 0
    • Dirtx-RKfan  

      Tak dnes úspěšně vyzkoušen „energy bar“ od Jakoba podle videa GCN. Troška variace a improvizace byla. Nicméně, chutnají parádně a drží v celku hned napoprvé! :D

      0 0
      • Jakobo  

        Vcera jsem z dlouhe chvile zkousel rice cake podle GCN, 2 plechovky kokosoveho mleka, stejne tolik jablecneho dzusu (NE z koncentratu), 2 hrnky (600 ml) ryze (nejaka obyc bez jmena), varil, varil, prubezne prileval vodu (tak 1.5 l), az po asi 2–3 hodinach jsem mel tak pul kyblu kase. Do toho jsem pak zamichal hrozinky, trochu soli, asi 5 lzic cukru, skorici, nakrajene cerstve jabka, zamichal obourucni metrovou varechou a nahazel na plech. Uz jsem to nepekl, jen nechal do rana zchladnout-ztuhnout.

        Vysledek – fakt vynikajici! Chutna mi to vic, jak normalni ryzova kase z mleka. Ovsem tuhe to neni zdaleka a at mi nikdo netrvdi, ze si to jen tak hodi do dresu jak se tady kdysi psalo. Jako musli tycinky to nebude nikdy. To chce fakt skladovat v nejake misce, v dresu by z toho byla placka a zvlast v teple.

        PS z toho uvedeneho mnoztvi je toho fakt kotel. Narval jsem to do mensiho plechu na buchty, ale byl vrchovaty, tak 5–6 cm. Priste velky plech a cukru min az zadny, ten jablecny dzus a hrozinky maji samy o sobe cukru dost a ja preslazene jidlo nemam moc rad.

        Jeste k vareni. Kokos a dzus jsem prvne privedl k varu, pak pridal ryzi, hned stahl na minimum a pak uz to tak nechal az do konce. Vodu jsem prileval varici z konvice. Ani jsem s tim moc nemichal a nepripalilo se to. Jen na dne takova krupavejsi krusta karamelove chute, ktera po odstaveni z varice stejne zmekne a jde se zvytkem z hrnce. Pro uplnost mam plotynkovy elektricky varic.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.