Tak už je venku seznam jezdců.
https://www.vitalmtb.com/…eup-revealed
Do kalendáře hoďte 12.10.
Hmm myslím, že neAmeričanů je tam dost. A pokud ze nerozšlehá tak nečekaně to vyhraje Zink?
No jede Semenuk, takže počítám, že si dá pár tailwhipů na pohodu a půjde si pro pátý vítězství, i kdyby dal Szymon na tom svým 30m dropu trojitý fronflip :)
Docela přesná předpověď :D
Samotnýho mě to překvapilo, příště radši zmíním, že je to ironie, aby to i porota pochopila…
No to zas bude…
Kreativita 10/10 :-)
tvl 76? si zas delaji pr_del
Tak jel takovou pohodičku na jistotu…
Jo taky myslim za tuhle originální lajnu jízdu by měl dostat víc.
Pro mě 1 Gotziek, 2 Sorge, 3 Silva.. Mototrial Brit v první pětce moh být.
Nechápu jak se Alba po tom zvednu, crash Zinka nic moc…
.
Já nevím, nejsem odborník, ale včera už mi to přišlo docela smutný.
Chlapci z RB by si meli sednout a rict si jestli to ma takhke cenu. Kazdej rok se na to nakonec koukam a rikam si ze uz by to mohlo dopadnout bez vetsich kontroverzi. Naopak se ta zumpa stale prohlubuje. Priste nebudu blbej a pujdu radsi spat.
Měl si jet na Hon na Lišku s Pankáčem a spol. :)
Pokud porotu úplně nevyměněj lepší to nebude pač věk, chemie alkohol…
By mě zajímalo jestli jako minulý rok bude video, kde to porota bude dodatečně okecávat.
Jsem plachej lidi. Honit lisku budu radsi doma.
At radsi nic neokecavaj, i kdyz dosah na netu by to melo obrovskej. Kdyz vidim Bendera kterej tam je dle zaberu na porotu nejvic slyset, tak to cely nechapu uz vubec.
Je nejvíc slyšet, ale nejvíc mimo :D
Fairclough určitě ne na 1.místo, ale tehle výsledek je od poroty ubohost.
Semenuk, jo super strojová klasika, ale furt je fr závod, ne slopestyle.
I tak bych ho dal až za Godzieka a Steenbergena..
Gidziekovi to preju jako nikomu jinymu, a kdyz uz se nevynda a povede se mu to, tak je to stejne malo.
Vyhoukaného Bendera osobně nechápu protože sám je bývalý jezdec trialu takže nechápu proč by protěžoval který má blíž k Freestyle BMX. A bylto on kdo právě on patřil k těm kteří dávali bezhlavý pekla, teda spíš nedávali.
Ale co si budeme říkat ono dokud to bude o sledovanosti tak se to jen tak nezmění. To by jim třeba museli na další ročníky lidi odříkávat účast a ohrozit tak sledovanost.
pravda, jakou motivaci teď může mít Godziek přijet riskovat život za rok, když předvedl dokonalou jízdu na absolutním limitu a stejně to nestačí. O Brendogovi raději nemluvě…
Ani bych se nedivil, kdyby Brendog ani Steenbergen příští rok nejeli.
Spíše bych se divil, kdyby jeli.
Viděli jste nějaký jeho videa? Jasně, že pojede. Bere to tak, že tam nakopou to nejlepší, co chtějí a zajede tam co nejlíp. A pak ani známka nějaký zahořklosti nebo tak.
Umět já jet tak z 10% co on a rozhodčí mě každoročně takhle zaříznout, tak pičuju, kudy chodím. A to za ním stojí prakticky všichni fanoušci.
Jasně, že pojede, Vyšle tam nejlepší FR jízdu a zase se bude psát: „Brendog was robbed“
mám právě pocit, že se vyjádřil ve smyslu nebo i napřímo, že už příště nepojede
Ani známka zahořklosti? No letos nevím: https://www.pinkbike.com/…ge-2024.html Každopádně jsou v tom peníze a $100,000 za vítězství není málo.
pro ty lidi je to často „zaměstnání“…
To by mě zajímalo jako moc…
Přesně, je to dost smutný. Jako ne že by Semenuk nezajel parádně a neměl skill jak nikdo, naopak. Jenže v rámci rampage ta jízda prostě byla na jistotu a na triky. Minimálně ti tři zmiňovaní posouvali možnosti, co se dá na kole dát, ale spíš jsou za to potrestáni.
A proč Semenuk v prvním kole spadnul? Jako souhlasím, že sudí prioritizovali slopestyle nikoliv freeride, ale jak Semenuk zvladnul ten pád v prvním kole, šel do druhého vlastně jako jediný, počkal na okýnko bez větru a šel do toho naplno znova, to teda max obdiv a vlastně z toho udělal daleko větší show…
TommyG a Semenuk nastoupili, protože cítili, že se mohou zlepšit. U Godzieka, TVS atd. by to byl zbytečný risk. Navíc v tom větru…
To jo, lidi kolem něj kvůli větru nenastoupili a on tam vyslal perfektní jízdu. Respekt. Ty body si zasloužil, ale Szymon měl prostě dostat víc…
Řek bych že všichni co nenastoupili, měli v lajně ten velkej kaňon gap, narozdíl od semenuka.
Mno nevim, na mě to byla tak moc velká show, že jsem šel radši spát než 2 a půl hoďky čekat, jestli něco bude :) a spadl, protože se mu nepovedl trik, to se prostě občas stane. Jako já si myslím, že i Semenuk je v tomhle trochu oběť, protože on to taky vyslal hodně dobře, jenže nějak tam neměl nic, z čeho bych si vyloženě sednul na zadek.
já Vám nevím, ale Semenuk to posouvá dál, stejně jako Brendog, Godzi, TvS a ostatní… jen si představ dělat něco celý život na jednu stranu a pak to vyslat z dropu jako hovadu na druhou nepřirozenou stranu? Nepochopitelný. Obdobný jako Emil ve slopestylu.
Za mě to vyhrál oprávněně, kdyby Godzi neohranil dva skoky, byl by první on. To že TvS a Brendog měly být 3/4 je už jiná diskuze a porovnání toho co se diskutuje – freeride vs freeslopestyle…
Za mě – ať si ten svůj slopestyle klidně posouvá, ale nechápu, proč to takhle hodnotit ve freeridovym závodě.
já Ti nevím, ale ten závod je takový už posledních pár let :-D
No právě:(
Triky na opačnou stranu nejsou o tom, že je celý život dělal na jednu stranu a teď zkusí druhou. A dělá je vcelku dost slopestylových závodníků i v čechách pár. Takže tím zase moc ten sport neposunul. TvS dal myslím největší frontflip z dropu, Szymon zase backflip (myslím teda) z dropu plus pár dalších věcí a Brendog zase jel lajnu, na kterou všichni čuměli s otevřenou pusou, včetně ostatních jezdců.
Emil Johansson vloni skončil sedmý. Ten slopestyle nebude hlavním důvodem Semenukovo jízdy..
Je,
oproti jiným nejel až tak velké věci, ale motal spoustu triků na menších a nejvyšejpovanějších věcech a jel je roboticky přesně. Toť vše. Pro mně osobně zábavnost nula – v měřítku Rampage.
já bych na Semenuka nebyl až tak přísnej:-)
jeho stopa opravdu kontrast oproti Brendogovi, u kterýho nebylo chvílema jasné, jestli se neztratil :-)
Kdyby motal tejlo pres hlavu celej zivot do prava, a ve finale ho vyslal poprve do leva tak reknu no do piči! Ale maj to naskakany jak cinsky gimnasti na vsechny mozny strany.
:-D
Podle mě už to dělaj schválně:(
Jako nějaký running joke? Se tomu všichni pak zasmějou ;)
Každopádně na sítích to pak má tak desetkrát větší dosah, než kdyby normálně vybrali nejlepšího;)
To jo, ale ty prachy od RB dostane vítěz, ne Brendog.
Nojo, zas ta fraška :-) Je nějaké veřejné promítání v Praze a okolí, nevíte?
skoda ze sobotu :/ vzdy to byvalo piatok, nie?
aha, ale zeny idu uz dnes :O
Ženy?!!! Wtf
To jsou nějaké trestankyne ne? Na smrt
Někdo musí vyzkoušet jestli trasa funguje. Žena nebo kanárek…
No, jenže ony budou zkoušet asi spíše jen něco.
Ale jsem zvědavy. Snad to nebude takový trapas jako ženy v lyžařských fr závodech.
co čekáš tvl že budou dělat? pojedou na pohodku, sem tam beko :-))) žádné velké věci stylem: hlavně se z tá výšky na exponovaných místech nepos_rat
https://www.youtube.com/watch?…
edit: za mě zuper výkon a klobouk jakoprase
Hmm, tak tohle vypadalo o dost líp než jsem čekal.
Tak to cajk a velký obdiv.
2 beka, pár větších dropů, nic co by nedal průměrný bajkforista s prstem v nose. :-)
Čověče, já teď viděl nějaké video od kamarádů jak jim jezdí děcka (cca 10 let), a pokud tahle generace bude na bf, tak to bude přesně jak říkáš. Jen to nebude ten humor :-D
Pokud se podíváš na bajk školku co má třeba Pepa Dreslera a co se doučují dospělý mladší 40, tak bych takový optimista nebyl. :-D .
Jak říkáš, to co teď jezdí děcka na Kopřivné… Za pár let to bude úplně jinde.
Přesně
samozřejmě na ebajku nebo na silničce s ráfkovejma brzdama , má to lepší flow
A s pivem v druhe ruce
Psal tu někdo něco o pivě? :)
tak pro bike-forum je úroveň Rampage zatím příliš nízká, dokud se jedná o v podstatě gravelový závod, tak není důvod na něj jezdit
Ale taky Goomes byla jinde než ostatní, natěší tě první a zbytek se opravdu snažil jenom přežít.
Baví mě, jak mají skoro všichni kšilty vzadu a pak si oči stíní rukou :-D
Třeba si zase nespálí krk :-D
A kde je Michal Maroši?
Na Ještědu honí lišky…
Szymon Godziek 2022 8–0! a druhý letos zase druhý.tu porotu bych vystřídal
Podle mě
Nejlepší freeride Brendog
Nejlepší slopestyle Semenuk
Nejlepší flow/obtížnost Godziek
Obtížnost a flow bych nedával jako tak striktně k sobě…
Je tam lomítko, takže poměr flow a obtížností = flow v obtížnosti
Videl jsem to cele a podle me po zasluze nejkrasnejsi vykon Semenuk. Tim padem souhlasim i s jeho celkovym umistenim. Vubec tomu sportu nerozumim, takze to beru z pohledu divaka. Naprosto nechapu jak to dokazou..
Jenže původní Rampage bylo o tom sjet co nejbrutálnější tz. nejtěžší lajnu, skočit co nejbrutálnější skok (nejdelší, nejvyšší), né o nejlepším triku, proto dost lidí upřednostňuje výkon Brendoga a né slopestyle variace Semenuka. :-)
Dneska nemůžeš dělat akci, co nevydělá prachy.
Je sice fajn, když tam máš někoho, kdo umí na chvíli vypnout mozek (Bender), ale to je asi dneska prostě málo.
V pravidlech je pouze, ze maji sjet z hory v celku a co nejatraktivnejsim zpusobem, chapu, ze to hodnoceni bude pak vzdy subjektivni.
The rules are pretty simple – ride down a mountain to the bottom of it, in one piece, in as spectacular a way as possible. The mountain doesn't have a natural route down, so athletes have to transverse it and jump across sections to find a way down. The athletes have to determine a line down the mountain that best suits their style. You may see athletes perform tricks on their lines or simply show off technical riding skill on their way down.
pravidlo je ale třeba chápat tak, že to je freeride event, ne slopestyle…
V tom duchu se dnes vyjádřil i Tom van Steenbergen:
I stomped the run of my life yesterday… I’m in absolute disbelief that this was seen as a 4th place run by the judges. I’ve never been vocal about my feelings in such a subjective sport, but I need to get this out. From what I understand after watching the live feed, it seems I should have focused more on tricking the smaller jumps in my line. But to me, that’s not what Rampage is about. Ask anyone about the margin of error on a frontflip drop… I’m the only one who can now tell you the margin of error is 0% on a 60ft frontflip drop, with life-altering consequences.
I should be celebrating the biggest accomplishment of my career with my loved ones, but instead, I’m heartbroken because of the score I got.
Regardless of what the judges thought, I overcame so much throughout this journey. I’m incredibly proud of what my team and I accomplished. We did EXACTLY what we set out to do. There are no highs without the lows, and I know my best is yet to come… So much love to everyone who reached out. Some things are just too un relatable to judge I guess
Nicméně pro mě jako pouhýho laickýho diváka bylo těžký se rozhodnout, kdo to měl dostat. Tom měl jedno obrovské wow a celou odshora dolů poměrně akční jízdu, Brendon S. zase předvedl neskutečnou přesnost, lehkost a triky co se těžko chápou na vyhlazených dirtech, natož tady. Tito dva za mě nej, byť každej jinak. Teprve potom Szymon a Brendog.
Padron, ale stěžovat si na čtvrté místo? Když vynechám větu s frontflipem, takový text by mohl napsat doslova každý jezdec.
Tam to začalo když postavili ten dřevěnej canyon gap a tím, že se ty lokality moc nestřídají. Pak je čas tam postavit v podstatě slopestyle tratě. Mě se teda taky víc líbila ta původní Rampage, kde jeli syrovější lajny a k tomu mega dropy.
Tak když si vybere trasu, kde mu stačí jednokorunka, tak si může dovolit sekat tam triky jak Baťa cvičky. Bylo to hezký, nicméně když jel Szymon nebo Brendog, tam jsem měl jinačí zimomravky…
Nemuzu najit seznam porotcu. Abych se teda podival co tam je za pacoše.
Randy Spangler
Josh Bender
Darren Berrecloth
Pierre Edouard-Ferry
Greg Watts
Terry Cox
No a kolik z nich jezdí/jezdilo freeride… Pořádně snad jenom Darren.
Spangler jel nekolik prvnich Rampage.
Benderovo jezdeni bylo inspiraci pro zalozeni Rampage.
Berrecloth se nekolikrat ucastnil Rampage.
PEF se ucastnil minimalne jednou.
Watts taktez.
Cox nevim, ale pohybuje se tam uz dlouho.
No dobry. Spangler hlavne kope takze nejaky freeride veci k nemu jsem nemasel. Z IG jen hladky velky jump line. Bender, ten snad jako jedinej mi tam dava smysl. Berrecloth, PEF, Watts hlavne ucastnici joy ride. Takze vsechno trikaři a motači. Tak dokud tam budou tihle tak bude vyhravat ten kdo namota vic flipu….
Ferry a Cox mi nic nerikaj, jinak asi vedi o cem. Ale nekdo jim musi davat „noty“ jak to pojmout.
No jo. Co by chtěl za takovou projížďku po nějakých chodníčkách?
:-)
Přesně, takový Rychleby made in USA ;)
Zink nakonec „jen“ 6 zlomených žeber a natržená plíce.
Asi vítr…
Máchale
podle rukávu foukalo zhruba proti němu, tak možná neskočil tak daleko a trochu bokem…
Že se mu ještě chce takhle se na staré kolena rozjebavat.