Máte prosím někdo zkušenost s tímto řetězem? Cena vypadá zajímavě. S 1×11 od Sram by měl fungovat bez problémů, jen nevím, jestli je dobrý nápad ho použít na silničku s Ultegrou.
Máte prosím někdo zkušenost s tímto řetězem? Cena vypadá zajímavě. S 1×11 od Sram by měl fungovat bez problémů, jen nevím, jestli je dobrý nápad ho použít na silničku s Ultegrou.
Mám ho na MTB a bez problému. Ale je těžký jak prase.
Ta váha mi zas tak hrozná nepřijde. Teď vozím KMC X11–93, 257 g a stojí 699 Kč. Kdežto SRAM PC-1110 má 273 g a stojí 290 Kč. Vycházím z toho co uvádí výrobce, řetezy jsem nevázil.
Každopádně už mam SRAM PC-1110 nachystaný v šuplíku až ten KMC doslouží.
Já ho nevážil jen pocitově v ruce mi přišel strašně těžký.
Konečně jsem jeden novej SRAM PC 1110 před zkrácením a očištěním od konzervační sračky zvážil:
Tak bez odpovedi ohledne kompatibility se Shimanem, dnes ho koupim a dam vedet.
já jsem dneska kupoval SRAM PC 1130 a na dotaz kompatibility se Shimano XT 2×11 mě bylo řečeno, že to bude řadit o trošičku hůř než Shimano – Shimano tak su zvědv.
Já odpovídal, ale ne dost jasně. Mám ho na MTB se Shimanem :)
V kombinaci shimano 105 klik a kazety spolu s campa 11 razenim chpdi ten sram moc pekne :-)
Ma nekdo odzkousenej tento retez na XT 2×11?
To by mě taky zajímalo, XT a Ultegra 2×11 ? :)
Na Ultegre 2×11 ok.
Už ho vozím, na XT v pohodě. Na ultegře dost hlučný ale řadí normálně.
funguje na vsem, nevim proc by nemel :-) uz nekupuju jiny
taky tak, nevidim v řetězech rozdíly.
Mám ho na SLX 2×10 a pohoda, řadí to perfektně.
Aktualne 1400km a merka na 0,75 stale nezapadne.
Oživím téma, hledám řetěz XCčko na 2×11 Shimano SLX, měl jsem tam KMC, pak něco od Shimana, vždy nájezd kolem 1000km a šel dolů. Cena řetězu 600 – 800,– Kč. Teď jsme našel za 250Kč toto Sram PC1110 Solidpin, 114 článků, spojka Powerlock, nepíší tam kompatibilitu an Shimano, jde to tam dát? Za ty peníze, i kdyby to najelo jen 800km, stojí to třetinu… Tedy jde tento řetěz na 2×11 SLX od Shimana? Díky za postřehy
Jde to úplně v pohodě. 11s SRAM je plně kompatibilní s 11s Shimanem. Mě chodí hezky i na 11s Campě. Ale rezne. Je potřeba ho po mokré vyjížďce otřít a namazat.
PC1130 už by reznout neměla. Ale to musí potvrdit jiní
Přesně na SLX 2×11 ho jezdím už léta a úplně v pohodě. 114 článků mi přesně sedne na 28–38 a 11–42, takže ani nemusím zkracovat.
Jen tak pro ilustraci toto je Sram 1130 po necelém tisíci km rekreační jízdy v období letních prázdnin. Pro srovnání položen vedle nového GX Eaglu. Slavná mlokova metoda měření s dřívkem od nanuku ukazuje, že je téměř ve stavu nového řetězu (dle šuplery i měrky). To je samozřejmě absolutní nesmysl. Ten řetěz chrastil jak sviňa a nový musím lehce zajet aby nestřílel (kazeta je po dvou těchto řetězech). Sram je totálně v prdeli. Na jaře jsem 2 přetrhl a teď toto. Jezdím už 40 let ale takový bláto jsem ještě neviděl. Řeším co místo něho.
Mě zatím nejvíc drží KMC
Jaký typ je nejlepší na jedenáctku?
X11 EL
Díky :-)
To nikdo nezpochybňuje, jen ten SRAM stojí 245Kč, KMC 600 – 800,– Kč. Já najel na KMC cca 1000 km, předpokládám, že ten SRAM nebude co do nájezdu 3× horší, když stojí 1/3. Tedy i kdybych ho měl po 500km v zimním marastu vyhodit, asi za ty peníze to neřeším… Šlo mi o kompatibilitu se Shimanem, tímto děkuji za doporučení všem viz. příspěvky výše.
I kdyby mi nájezd nevadil tak to, že jsem na jaře dva přetrhl je prostě šlendrián. Tohoto výrobce prostě doporučit nemohu.
Aha, no tak to bych nemusel. Dík, budu sebou vozit rychlospojku, nýtovačku a pro jistotu nějakej článek v kapse. Už jsem ho objednal. Pak dám reference, jak říkám, pojede přes zimu, jak se oteplí, půjde zase dolů, tak snad ani nestihne zrezivět :-)
To vozím taky ale když se ti to stane v záběru do kopce ze sedla (bez přeřazování) tak budeš potřebovat hlavně lékárničku :-(
Zajímavé, já taky nedávno přerval SRAM PC1110 kupovaný na jaře. Předtím byly několik let v pohodě.
U mě zase PC1110 nepřežila utrhnutí přehazovačky z patky. Na pár článcích byl prostě ohnutý bokem
Vy me desite. Mam na 1110 retexzech najeto par desitek tisic bezproblemu (jediny, co jsem na silnici pretrhl byla Ultegra).
1110 bez problémů, funguje mi nejlépe ze všech řetězů co jsem zkoušel
No mi prave taktez. Tak doufam, ze nepresunuli vyrobu, nebo tak neco a nezkurvili kvalitu. Snad to byla jen ojedinela varka.
Hlavně je při použití na 1×11 krásně potichu a to i v bahně, vodě, písku.Nechápu, ale je to tak.Ani se o něj moc nestarám, proč taky za ty prachy
A výdrž nijak nevybočuje proti těm dražším.Sice nemam žádnej tachometr, ale takhle baj voko je to podobné
Jezdím Sram pc1110 na Shimano SLX 2×11 dva roky. Najedu na nich 1100 až 1300 km a vyhazuju při 132,8 mm, měřeno šuplerou. Ročně jich protočím kolem šesti a při porovnání s Shimano CN-HG601 jsem nepoznal rozdíl jak v řazení tak v nájezdu. Kazetu mám původní a má najeto asi 16000 km. Měnil jsem třikrát pastorek 11z, jednou 13z a jednou 15z.
Na 3×9 jsem vzdy vozil Shimano retezy. Naraz zacalo obdobi, kdy jsem je zacal trhat jak na bezicim pasu (asi spatna serie, mel jsem koupeno vice baleni). Tak jsem presel na Sram a uplne bez problemu.
U 1×11 jsem zustal u Sramu. Vyzkousel jsem X1, 1110 a 1130. Ten se mi osvedcil nejlepe (vydrz kolem 1200–1500 Km s drivkem, nerezne, rozumna cena). 1130 vozim uz pres dva roky, nic se netrha (tak jsem to doufam nezakriknul). Dnes jsem ale z duvodu okamzite potreby vzal v Decathlonu BTWin, coz ma byt KMC v jinem obalu (aktualne je i levnejsi nez 1130), tak uvidime.
Také jsem už najel na 1110 bezproblémových X tisíc km. Snad jen v porovnání s XT řetězem první stovka možná trošku hlučnější než si sedne. Ježděno na Shimanu. Za tu cenu je super a nějak nemám potřebu experimentovat. Na druhou stranu chápu tu nedůvěru, když už se někomu pod nohama urve.