Zdravím. Zkoušel někdo tento řetěz ? Jak to chodí na Shimanu 1×11s ? A co slibovaná výdrž 3–5 tis km ?
Zdravím. Zkoušel někdo tento řetěz ? Jak to chodí na Shimanu 1×11s ? A co slibovaná výdrž 3–5 tis km ?
Přesně tohle by mě taky zajímalo? Koupil jsi?
Ne ale ted budu objednávat na koloshopu a pak sem napíšu reference. Jen ten řetěz dávat na kazetu, která bude mít už 3 řetězy za sebou mě přijde asi krutý, tak bych ho nasadil až příští rok až dojedu kazetu…CN-HG600 nebo 601 vydrží cca 1300km. Kdyby vydržel 3 tis km bylo by to super, ale osobně tomu nevěřím. Taky jde o to jak to bude chodit a řadit
Tak já právě objednal, ale ten stříbrný. Tak pak taky napíšu. Budu nasazovat na kazetu jetou jednim řetězem, tak snad to dá.
JO to by měla dát v poho. Ale zatím ten řetěz není extra odzkoušený, takže ani nevíme jestli se to chová jak Campagnolo, když ho dáš už na jetou kazetu…
Tak mám najeto cca 2000 km a řetěz má 132,9mm. Ale tuto míru celkem drží, takže ho tam zatím nechám dokud se to výrazně nezhorší. Jinak tu HG 600 jsem měnil při 2500km, ale problém s ním byl, že po 150km začal vrzat a musel jsem ho namazat. To taya mi vůbec nedělá a běžně domazávám po 250km.
počky 2500 km nájezd na převod 1×11 ? Jak to děláš ? Já odrovnám HG 600 za 1200–1300km…Právě proto zkusím tayu aby dala aspon 2800–3000km. Jenže to asi nedá kazeta. No teda dá ale vydrží 2 řetězy, Pochybuji aby vydržela XT kazeta 4 řetězy taya po 2800km…Když ted mám na kazetu 4 řetěz ( po 1300km) a na nejtěžším převodu to na nejmenším pastorku už zkáče přes zuby…Zatím mě to nevadí. Ten převod je jen jako udržovací na abych na to dupal.
Tak Tayu jsem po 3000 km sundal, už měla 133, ale plánuji ji tam ještě přes zimu dát a v marastu ji dojet. Teď jsem nahodil nejlevnější SRAM PC 1110 a mám na něm 1000 a vypadá, že ještě jednou tolik dá. Ale nevím jestli to psychicky vydržím, řetěz mi totiž při mazání Bellrayem začne vrzat po 80km a víc než 150 km jsem ještě nevydržel. Tzn mazání každý 3-tí den a to mě fakt nebaví. Vysvětluji si to, že levné řetězy nemají povrchovku a tak mnohem dřív začnou vrzat.
Jinak k těm nájezdům. Je to celkem pochopitelné, jezdím po asfaltu, víceméně rovinku a snažím se jezdit kadenčně a šetřit klouby a vazy.
Mám Taya ale desítkovej,po nasazení přeskakoval na 3 nejmenších pastorcích.Šuplera ukazovala 131,85.Teď čekám, až ojedu pořádně kazetu nasadím a uvidím.