Ahojte,
Som vyse 1 rok spokojny majitel kola Rock Machine Blizzard 27 90 2017 ale opakovane ma trapi problem s vnutornym loziskom na XD orechu original kol Weinmann spike 35. Naboje su akejsi „One“ znacky, zrejme nejaka cina podobne ako rafy (s ktorymi som ale spokojny).
Po kupe a naslednom asi 3 –4 mesacnom intenzivnom pouzivani som si vsimol ze to zle preraduje a obcas pada retaz medzi kolo a kazetu. Pri blizsom preskumani som zistil ze kazeta resp. cely XD orech ma volu a to je pricina. Rozobral som naboj vybral orech a zistil ze vnutorne lozisko orecha sa uplne rozsypalo. Orech isiel mechanikovi na vybratie rozsypaneho loziska, kedze toto uz nebolo v mojich skromnych podmienkach priechodne. Medzicasom aby som mohol dalej jazdit som narychlo kupil dalsi takyto naboj „One“ z bazaru nahodil orech s oskou do kolesa a jazdil. Prekvapivo orech vydrzal este menej asi po mesiaci a cca 5 – 8 jazd (ne bikepark) bola v orechu zase vola. Vnutorne lozisko znovu rozsypane. No nic hovorim si, ze ti cinania nevedia vyrobit ani lozisko. Medzicasom uz som mal prichystany predchadzajuci orech s „potem“ snaziveho mechanika ktoremu sa podaril vonkajsi obal loziska nalisovany hlboko v orechu vybit. Do orechu som dal znackove loziska FBJ vsetko namazal a zlozil s pocitom ze minimalne rok sa toho uz nebudem musiet chytat. Na moje prekvapenie vsak vnutorne lozisko vydrzalo tri 20 az 30 km jazdy. Momentalne mam na policke oba orechy aj s rozpadnutymi nalisovanymi loziskami a mam chut to vyhodit do kosa a kupit nove koleso. Nejde mi ale do hlavy co moze sposobovat taketo pravidelne rozsypanie loziska? Pressfit mi nepripada moc tesny, po nalisovani sa loziska tocia relativne lahko, aj ked tazko mi to posudit ked nemam ziadnu referenciu. Trosicku tuhsie vsak idu po nalisovani ale len malo. Moja vaha je cca 87kg + vystroj, obcas kratke strme useky vyslapem v stoji.
Nemate tu niekto podobnu skusenost? Pytam sa tu lebo viem ze v Cesku je ovela viac majitelov tohto bicykla ako na Slovensku.
Diky za pripadne info