Zdravim bikeri,
prosim potreboval bych poradit, jake kolo z nize uvedenych byste doporucili a vybrali, na mou vysku, proc a pripadne zkuste doplnit vlastnimi zkusenostmi, jestli mate.
Rozhoduji mezi dvema nize uvedenymi. Cca 3 roky jezdim na starsi Rock Machine RR800 zelena z roku 2010, byvala tatova (183 cm), ale je to velikost ramu 56.
Odjeztdim na nem v pohode, ale urcite bych snesl mensi ram, mam ruce hodne daleko. Ted, kdyz je potreba vymena mnoha komponent, jelikoz je to uz stary pan, chci vymenit za neco jineho a noveho, a predevsim mit ram na sebe.
Viki – vyska 173 cm, vaha 75 kg
Vychazel jsem z techto pozadavku, proto volim mezi temito dvema koly:
- Al ram – staci, kvuli ceny! a carbonovu tuhost si myslim ja
nepoznam…
- Tiagra nebo 105 – klidne jen 9vitikolo (Tiagra 4500), radsi bych
compakta, ale ve starsich neni (pak ho vymenim) – SRAM mi prisel drazsi o hodne a Campa me moc nelaka, jsem zvykly na SH
- CENA – hraje vyraznou roli
- mam radsi kompletni sady (davaji dnes hojne brzdy tektra a jine-prestoze na
nich prilis nezalezi, ale radsi mam komplet)
Varianta 1:
Rock Machine RR800
http://www.rockmachine.us/…raceride-800
- co me tady trochu vadi, nevim jestli ten ram nebude na me moc velky –56 kterou mam na starem kole mela uplne jinou geometrii nez dnesni kola.
Co me zarazi, ze Rock Machine delal v 2010,2011 silnicni ramy jen 54,56,58 a 60, nic mensiho nebylo.V roce 2014 ma kola na ramech 48, 51, 54, 57, 60 cm.
Tak jen jestli se to delalo jinak a mensi, nez dnes, a proto 54 byla tehdy 2011 opravdu nejmensi i na jezdce prcky.
- s RM jsem ale spokojeny, tata byl celou dobu.. kolo ma 14 let a poradjezdi..
Varianta 2:
POLYGON Helios 400
http://www.kupkolo.cz/…bila_z95278/
- tuhle znacku absolutne neznam, neznam nikoho, kdo by to jezdil. Od kamaradainfo: by to melo byt kolo, ktere jde z fabriky zkoro koncovemu uzivateli presmensi pocet marzistu /proto ta cena (udajne)
- kazdopadne maji hodne zajimave ceny a libilo by se mi, ze maji i 52 ram(ostatni biky delaji od 48,50,.. atd velikostech)
Prosim pokud jezdite nekdo nektere z techto modelu, nebo mate zkusenosti ze neco nefunguje nebo stoji za prd, budu jen rad.
Podelte se o zkusenosti, pripadne poradte s vybiranim. Koukal jsem treba na cyklobazar, objevi se tam obcas krasavci v karbonu za 20k, ale je to starsi 2008–2010, ale radsi bych sel do noveho.
Diky moc
Vik