Ahoj,
používám starou plečku Author Modus z roku 2004 jako dopravní prostředek do práce / na vlak, kterou rovněž občas proženu terénem, ale primárně už s kolem nepočítám jako se sportovním samozřejmě (blatníky, nosič apod).
Odešla mi původní vidlice Manitou Axel Elite – z pravé nohy vytéká olej (nikdy jsem neřešil údržbu) a navíc vypadá jako locknutá.
S lockoutem na pravé noze (teď si ani nejsem jistý, zda je ta modrá páčka na spodní straně pravé nohy vlastně lockout) vůbec nelze pohnout. Nikdy jsem ani nepoužil.
Původní zdvih má na oko stejný (je plně vysunutá jak při nulovém zatížení), ale zdvih má odhadem 2cm a poté bouchne kov na kov.
Jinak žádný stranový vakl nepozoruji, zatím s ní takhle jezdím…
Řeším, jestli stojí za to se v ní vrtat – rozložit, zkusit nějak opravit, nebo rovnou koupit novou či nahradit pevnou vidlicí.
Nesetkali jste se s podobným problémem?
Nemám problém ji sice rozebrat, ale znamená to pro mě pár problémů a nejistý výsledek. budu muset odstranit blatníky, vidlici oddělat z kola a pokud je opravdu nějak vážně rozbitá, už ji taky nemusím dát dohromady a pak nemám na čem jezdit do práce, než seženu vidlici novou, takže se do toho nechci moc pouštět.
Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Edit: samozřejmě jde o vidlici s úchyty na V-brzdy, takže prakticky nová rozumná vidlice na V-čka je v dnešní době nesehnatelná.