Chtěl bych se zeptat zkušených. Na jednom třemenu brzdy BR-M765 se mi jeden pístek zadrhává (prostě chodí hůř než jeho protějšek). Chtěl bych tyhle brzdy nějak rozdělat, vyčistit a zkontrolovat , ale jak do nich?
Chtěl bych se zeptat zkušených. Na jednom třemenu brzdy BR-M765 se mi jeden pístek zadrhává (prostě chodí hůř než jeho protějšek). Chtěl bych tyhle brzdy nějak rozdělat, vyčistit a zkontrolovat , ale jak do nich?
přes tu matici ns čele brzdiče :)
No to jo :), ale jak vyndam ten protější? Matice je jenom na jedný straně
ten zadní vytlacis tlakem oleje, predni musus pridrzet, pak povolis matici vytlacis i ten predni
no potěšprokeš. To vyzkoušim, doufam, že se mi ten zadní povede i vrátit :)
postup jak rozchodit pístky máš kousek níž, nemusí se to rozdělávat :-)
Ano, tohle jsem dělal už nesčetněkrát. Efekt byl ale jenom do prvních kilometrů.
Tak to máš nějaké asi dojebané – ten rozhýbávací postup mi přijde zcela dostačující a i v praxi ověřený. Nevím co si slibuješ od toho kuchání – kromě nákupu nového třmenu.
na tom kuchání není nic složitého :-)
je tam jen pístej a těsnění nic víc
na obrázku je Hope, ale u Dhimana to bude +/- nastejno
No cas od casu neni spatne trmen zcela rozebrat.
Zejmena u brzd plnenych dotkou. Naposledy jsem rozebiral trmen u starsich J7 a prelestoval jsem pistky a jemnym ocelovym kartackem na brusce jsem odstranoval oxid z drazek ve trmeni a pistky najednou zacaly chodit lepe nez nove.
Nemáte někdo vfocený rozebraný tenhle třmen? (XT 765)
Pístky jsem rozhýbával a úplně to nepomohlo, takže jsem o rozebrání uvažoval. Brzdy ale docela chodí, tak se k tomu nemám, ale na obrázek z něčí rozborky bych se podíval.
Jakým klíčem odšroubuju ten velky šroub na boku?
Není to Torx?
Brzdy jsem sice nerozdělával (a ani to zkoušet nechci), ale v nějakých vláknech o přidrhávajících pístkách je tu popsán postup, jak to vyřešit bez rozebírání. Mělo by stačit:
brzdové páky opatrně vyjíždět,
Po chvilce by se olej neměl více špinit a pístky by měly chodit hladce.
jj, nebo to rozeberes vycistis jsou dve moznosti
Přidám se s dotazem. Pístky u Avidu mažete taky olejem?
ne, vazelínou……
sadlem!
A nevadí to těsnění, které je dělané na brzdovku?
Jak vyndám pístky po rozmontování třmene, když jsou zalezlé v těle?
Tlakovym vzduchem.
A pak je normálně vytáhnu kleštěmi i s manžetou směrem ven?
Pistek by mel vyskocit ven, manzeta zustane v drazce v trmeni, tu pak vydloubnes nejakym vhodnym nastrojem (hacek).
Díky moc.