Všimnul jsem si na vidlici RS Tora 302 U-Turn, že mi kolem kolečka lock-outu teče olej. Nesetkal jste se někdo s touto závadou? Doufám, že to vyřeší jen výměna nějakého O-kroužku a výměna oleje.
Všimnul jsem si na vidlici RS Tora 302 U-Turn, že mi kolem kolečka lock-outu teče olej. Nesetkal jste se někdo s touto závadou? Doufám, že to vyřeší jen výměna nějakého O-kroužku a výměna oleje.
Dnes som zavesil bajk za predné koleso. Prvý krát od generálky. Okamžite to začalo mokvať okolo zamykania. Pred generálkou to nemokvalo, bo to už všetko vytieklo. :/ Jediné, čo som negenerálkoval bol ten motion control. Takže sa jeho rozoberaniu asi nevyhnem.
Inak, mám 318ku, ale to je asi jedno. Ten princíp je tam rovnaký.
Tak jsem včera vyměnil V-kroužek a do rána ani kapka. Nicméně ještě pro klid duše bych se chtěl zeptat, jak má být správně složený ten tlumič (modrý a černý díl).
me se to stalo taky, a to je uplne nova a v servise mi rekli ze to je v pohode a ze az prestane zamykattak mam prijet, ale me se zda ze mekne a ten lock out prestava mit funkci…snad to jde reklamovat?
Je to vada vidlice a k reklamaci se staví bez problémů. Já mám toru 302 a tekla, kamarád ji má na meridě taky tekla, ale bez problému to vymění.
Vada vidlice, ale bez problémů to lze reklamovat a vmění těsnění.
jo a mam jeste jeden dotaz: na internetu jsem vetsinou nasel toru v zdvihu 100mm ale dnes jsem to meril, a ma necelejch 100 celkove ta kluzna plocha, tzn zdvih po tu rysku z oleje kam az se da stlacit je 80 mm- da se takovyto typ vidlice nejak „vytunit“ aby mela aspon tech 100 mm?
dá…stačí rozebrat a vyndat požadované množství spacerů:-)
super diky…
pokud ji budeš rozebírat, tak si kup potřebný oleje a rovnou je vyměň (teda podle toho jak dlouho už ta vidle vidlí;-)
BTW: nevím jak dobrej kutil seš, ale někdy je lepší to nechat na servisu;-)
mno ta idle je z roku 07 ale to kolo je koupeny letos, vidli cca 3 tydny, olej se menit bude pac tece, v servise ten zdvih udelaj? neni to proti zaruce?
proti záruce je i to že ji otevřou, pokud to nebude RockShox centrum (autorizovanej servis RS):-(
ale pokud to bude autorizovanej servis RS, tak by to proti záruce bejt nemělo;-)
jak tam pujdu tak se zeptam…
jestli to máš v záruce, tak to prostě reklamuj a zeptej se jich jestli ti tam přehodí zdvih…buď to udělaj, nebo si za to nechaj připlatit, nebo tě pošlou do…ty víš kam:-)