• Pajaa

Nemá někdo doma kolo s vidlicí Reba 2009 (s PM) a Avid brzdy s 185mm kotoučem vpředu? Snažím se přijít na to jak se tam dává ten adaptér. Podle manuálu mám správný, ale už se nepíše kam má ukazovat ta šipka na adaptéru a na který straně má být. pomohla by mi fotka nebo tak něco :) Ať to dám jak to dám, nechápu že nesedí ten výřez ale hlavně mi přijde že bych měl vyhodit nějaké podložky, což zase podle manuálu bych měl nechat…

0 0
    • Jogador  

Vykašli se na všechny manuály, šipka by měla směrovat nahoru, a měla by být z té strany, aby jsi ji viděl. Množství podložek dolaď podle toho, aby jsi co největší plochou destiček zasahoval na brzdnou plochu kotouče. Líp brzdí dobře seřízená brzda, než když máš třmen mimo kotouč, ale podle manuálu:)

0 0
    • marapara  

Tuhle kombinaci mám, ale na Rebě Race 2007, kde je IS, takže v tomto ti asi nepomůžu.

0 0
    • Pajaa  

Přihodím obrázek adaptéru. Už co mi přijde divné je, že pokud jej dám šipkou nahoru je vybrání v adaptéru pro kotouč (teda si myslím že to je pro kotouč) naprosto opačně než je trajektorie kotouče.

Přihodím ještě fotku sice s FOX vidlí ale tam ten adaptér nějak nacpali :) Ale mě přijde, že pokud má adaptér každý konec jinak tlustý dojde k pootočení třmenu (to bych chápal) ale šrouby se pak začnou příčit při dotahování do vidlice. Prostě si to pěkně nechce sednout :(

Nemusí se náhodou nějak upravit i ten PM na vidlici ?

0 0
      • Jogador  

Tak už jen podle toh oobrázku je zřejmé, jak ten adaptér musí být, aby se do něj vešla brzda( třmen) …

0 0
        • kubad  

přesně jak píšeš :-) je jen jedna možnost jak adaptér namontovat na vidlici.

Počet podložek pak pořešit tak aby byl třmen ideálně vůči kotouči, klidně bez pokud to nevychází

0 0
      • Zdyn  

To vybrani je pro desticky a ne pro kotouc. To by prece stejne nefungovalo, pac brzdna plocha by treba behala ve vybrani, ale ramena kotouce se tam preci nevlezou.

0 0
    • Pajaa  

Tak jsem to zkusil napodruhé, no vypadá to stejně jako na obrázcích co jsem našel na webu. Nicméně ten horní šroub je ve třmenu tak našikmo, že se hned při zašroubování lehce zařezává i do třmenu… destičky plně kryjí kotouč tak to bude asi OK.

Co se týče toho vybrání, zkusil jsem to vyfotit aby to bylo vidět, ale řekl bych, že destičky jsou trochu jinde než to vybrání pro ně tak moc nechápu proč to tak mají …

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.