SCULTURA ENDURANCE 6000 Di2 2023

12 nepřečtených
  • crucinal

Zdravím,

uvažujem nad prechodom z gravelu na cestný bike, nakoľko jazdím väčšinou cesty a chcel by som niečo rýchlejšie, ľahšie. Momentálne mám Kellys Soot 50 vo veľkosti L pri 190cm a inseam 93cm (+ dlhé ruky).

Geometria tu: https://store.kellysbike.com/…soot-50_9880

Pokukujem po SCULTURA ENDURANCE 6000 Di2 2023 https://www.merida-bikes.com/…nce-6000-di2

Vychádza mi veľkosť XL.

Vyzerá, že ENDURANCE bude premňa lepšie voľba ako klasická scultura..keď porovnáte geometrie bude to veľký rozdiel? som laik, dokonca aj s nastavením budem musieť asi navštíviť bikefitting ale rád by som si nechal poradiť pred kúpou, či je vlastne XL dobrá voľba…

Aktuálne by som ho vedel mať za 2460e, čo je cca 61,679czk.

ďakujem

0 0
    • crucinal  

nikto nic ?

popr. nejaká alternatíva v tej cene? Di2 je must have :D

0 0
    • KRoser  

Tady myslím, že záleží jenom na tvoji pozici co na kole chceš. Tvoje výška a rozkrok toho moc neřeknou. Jestli si spokojeny s dosavadní pozici na kole tak stačí vše proměřit (výšku sedla, setback, dosah na páky a drop řídítek) a podle toho vybrat která scultura ti bude seděl lépe.

Pokud se ale chystáš na bikefit tak asi s dosavadním posedem spokojený nebudeš, možná bych šel na bikefit s dosavadním kolem a třeba si podle výsledného posedu nechat poradit, nebo pak po změření posedu vybrat.

Rozdíl mezi klasickou sculturou a endurance v posedu je docela dost, ani z jedním kolem určitě chybu neuděláš, jen prostě záleží které ti více sedne s posedem.

0 0
      • crucinal  

Bohuzial nenasiel som v dostupnej blizkosti shop kde by mali aj klasicku sculturu a aj endurance v XLku, takze neviem ako inak zistim, ktory mi viac sadne s posedom.

Endurance ram mi pride viac podobny ako mam momentalne na graveli, ze ten posed bude pohodlnejsi a nebudem az taky natiahnuty ako na klasike..

0 0
        • KRoser  

Tak stačí u kola pro začátek porovnat Reach a Stack u geometrie k tomu nemusíš kolo vidět.

Kellys Soot 50

reach – 386mm

stack – 594

Scultura Endurance (nejblíže tvému kolu mi vychází L)

reach – 389

stack – 603

ve velikosti L v základu má kolo 110mm představec

Scultura (velikost L)

reach – 400

stack – 571

ve velikosti L v základu má kolo 120mm představec

Tak standartní scultura bude mít o cca 21mm delší dosah na řidítka a o cca 32mm řidítka níže jak Endurance model, což je dost velký rozdíl, nevím jaký máš teď představec, ale neblíže tvému stávajícímu kolu mi vychází ta endurance v Lku

ve zkutečnosti bude ještě záležet na úhlu hlavy, úhlu představce, délka dosahu samotných řidítek, taky údel sedlové trubky, ale ten Stack a Reach je takový základ podle čeho se orientovat.

0 0
    • VojtaXY  

Je to stary rocnik, ktery pouziva hodne uzke rafky 17mm. Asi bych priplatil za novy, ktery pouziva moderni rafek o sirce 23mm. Bude to pohodlnejsi a bude stacit nizsi tlak. Da se to resit i upgradem kol.

0 0
      • crucinal  

Zvlastne oznacenie. Na ofic. webe je to ako https://www.merida-bikes.com/…durance-6000 bez Di2 oznacenia… je v tom riadny bordel, hlavne na eshopoch.

Dobry point ale je hodne priplacat skoro 850EURO za ine kolesa? Zvysok sa mi zda totozny…

0 0
        • KRoser  

Pokud je tam takový rozdíl, tak za 850eur to podle mě rozhodně nestojí za né o moc víc jak 850eur, můžeš mít karbonové záplety třeba EIE tady z fora, které budou o vesmír lepší. 17mm je už hodně málo, ale myslím, že to nebude žádný dealbreaker :).

0 0
          • crucinal  

Diky. Zacinam sa pomaly lepsie orientovat v celej problematike a napr. sirku rafiku by som este vcera vobec nebol riesil.

Kazdopadne, nakup sa zatial nedeje, kedze vsetky L velkosti toho 2023 modelu su vypredane a XL (aj ked stranka odporuca prave tuto velkost) by bolo velmi dlhe.

0 0
          • crucinal  

Este jedna otazka, tie 23mm odporucas kvoli vyssiemu pohodliu? Nebudu pomalsie ako 17mm?

Momentalne mam natom graveli na 17mm rafikoch (KELLYS Grind Disc 622×17) obute SCHWALBE Smart Sam Performance 42–622 (700×40C) ADDIX..

0 0
            • Hrabex1  

sirsi jsou lepsi mj. kvuli aerodynamice. Taky zalezi, jak siroky plaste chces pouzivat. 23 mm bude idealni na plaste kolem 28 mm. 21 na plaste kolem 25. 17 mm rafky jsou historie.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.