Ahoj,
našel jsem konečně svoje velikosti, akorát o něco dráž než jsem zamýšlel, ale radši obětuji připlacení než dalšího dlooouhýho hledání velikosti…
Chci se zeptat, které z těchto dvou byste volili? Vyplatí se připlatit si za Spešly?
Ahoj,
našel jsem konečně svoje velikosti, akorát o něco dráž než jsem zamýšlel, ale radši obětuji připlacení než dalšího dlooouhýho hledání velikosti…
Chci se zeptat, které z těchto dvou byste volili? Vyplatí se připlatit si za Spešly?
Někde si je vyzkoušej a uvidíš :)
Jestli ti sedí obojí, tak bych se rozhodoval podle ceny a vzhledu. Já osobně plánuju zkusit nějaké podobné od Shimana, už od nich mám zimní a silniční a zatím OK. Spešly Comp mám taky, sice jsou to dobré tretry, ale po 3 letech (něco přes 10000 km) jsou na odpis – tradičně děravá síťka v ohybu na špičče, vykloktané přezky a rozedrané paty uvnitř.
Jaké ti vyšly ty velikosti?
Shimano opravdu 41 sedí hodně slušně.
U Spešlu 39
Zajímavý, mně u Spešlu u Shimana sedí stejná velikost… A od obou značek mám dvoje.
Ale Shimano mi příde pořád o něco větší. I tabulky to říkají
Tak ono asi hlavně model od modelu, jen mě překvapil ten rozdíl dvou velikostí…
Já mám dokonce MTB Spešly 43,5 a Silniční Shimana 43, ten rozdíl velikosti 2 čísla, co se tu pořád bere jako norma, je dost mimo.
Každá bota je trochu jiná, záleží co ti sedí.
Shimana jsou širší, spešly jsou užší.
Jak který..
První užší co mi sedly byly až vyšší shimana, M-182. Spešl comp a sport i levnější shimana shiroký:)
Já mám se shimanem problém, že nedělají půlky. 47 mě po delší jízdě tlačily ty jsem prodal. 48 už jsou moc velký, takže je teď mám na jaro/pozim a dávám dvě ponožky.
Spešl comp 2010 46,5 jsou mi akorát. Asi po 12000 km přestali lepit sucháče, ale švec tam našil nový a funguje to. Jinak zatím nikde nepraskají.
Pocitově jsou pro mě lepší compy, hlavně podrážka je tužší, ale taky ty shimano jsou low-end SH-M087 za poloviční cenu. Je to o tom co ti sedne na nohu.
Ještě mám dotaz, to, že mi brněla přední část nohy u minulých Spešl Sport MTB vel č.41, nemohlo to být taky tím, že mi noha nevycházela na vytvarování vložky? když bych měl mít č. 39 . Boty jsem kolikrát i povoloval aby nohy nebrněly, resp. nebyli mravenci.
Poraďte, kde v Praze koupit SHIMANO MTB M162 ve velikosti 46 nebo 47.
Teď mám dosluhující Specialized Comp 46,5 a ty stošedesátdvojky mi docela padly do oka.