Shanim enduro do 70k, 197cm, 90kg

87 nepřečtených
  • Btw

Ahojte,

sháním nejaké (i jeté) enduro na vyssi postavu – 197kg/90, traily + bikeparky. Nemá někdo podobné proporce a co v takvém případě jezdíte?

Zaujal me tento inzerat:

https://www.cyklobazar.cz/…megatower-xl#…

myslíte, ze je to za ty prachy ok?

Dík!

0 0
    • romachain  

Na můj vkus drahé.

0 0
    • MTBIKER doporučuje
      Mondraker F-Podium Carbon 29 kolo, carbon/orange Skladem > 2 ks

-22% Mondraker F-Podium Carbon 29 kolo, carbon/orange

od 66 299 Kč -22% MOC 132 999 Kč

Mondraker Raze 29 kolo, black/dirty white Skladem 2 ks

-23% Mondraker Raze 29 kolo, black/dirty white

od 65 999 Kč -23% MOC 93 999 Kč

Mondraker Raze Carbon R 29 kolo, racing silver/orange Skladem 2 ks

savings Mondraker Raze Carbon R 29 kolo, racing silver/orange

od 101 999 Kč savings MOC 172 999 Kč

• novas752  

od kdy je 3900 Euro do 70k? :-)

2 0
    • Sulka  

195cm/95–100. Qayron CARMA MKII EN 3

0 0
      • Btw  

Dik za tip!

0 0
      • Btw  

Kola 27,5? Spokojenost?

0 0
        • Sulka  

29. Sirsi klacky, gripy, trosku lepsi kotouce, metalicky desky a da se rict ze spokojenost. Kolo sedlo paradne co se tyce ovladatelnosti. Mam 2021 model zkraje, tak jeste s triair tlumakem.

0 0
    • Hnoj  

Ahoj, budu mít na prodej můj Norek v profilu, pokud by tě to zajímalo.

0 0
    • Polo21  

Ja mam prave na ceste Transition Spire, v XXL je reach krasnych 535mm :) Moje proporcie 200cm/95kg

1 0
      • Btw  

hmm zajimave. Nehodíš tip na prodejce?

0 0
        • Polo21  

ja som bral len ram z gocycle.de, v CR mate tiez nejakych distributorov, pozri transitionbikes­.com/Dealers.cfm

0 0
    • DavePCE  

Bacha, na 197cm vysky potrebujes Megatower v XXL velikosti. XL je malo. To je tusim jen do 193cm…mluvim z vlastni zkusenosti. Taky mam 197 :)

1 0
    • kocers  

A co nový 29 Spectral Al https://www.canyon.com/…-6/3185.html?…. Buď počkat na Al 5 do léta a nebo připlatit cca 10( nad tvůj „požadavek“) a v březnu mít Al 6 doma? V XL ho píšou od 192 dál (REACH 510)

1 0
      • TJK  

rwch 510 je akorat tak na 187cm idela s 35 predstavcem ;)

0 0
        • Btw  

Este jsem kukal na Carma MKII EN 1F 29. Reach v xxl 501 a stack 645,6.

Canyon má R těch 510 a stack 635

Asi bych si na to mel nekde sednout, jinak se ty udaje jevi jako ponekud abstraktni…

0 0
          • embi  

reach 510 je ultra blbost :D Smeruj to k wheelbase 1250 – 1270 a budeš spoko

1 0
            • kocers  

Rozveď prosím proč je reach 510 ultrablbost?

0 0
              • embi  

Nejsi schopen s tim kolem pracovat. Temer vsechno na kole se resi prenosem vahy a kdyz je vzdalenost stred – riditka moc velika, tak ten tvuj impuls je hrozne oslabenej.

Jezdil jsem tri roky reach 470 / 475 a pak jsem presel na 490. Po trech mesicich jsem to prodal a vratil se tentokrat na 465:-)

V jakekoliv technice mi prislo, ze stoji strasneho usili s tim kolem manipulovat.

1 0
                • kocers  

Tak to pak jo, já sem to právě pochopil v návaznosti na TJK, jako že 510 je málo. Jak píšu níž. Sám pro sebe pokukuju na 187 (konfekčních rozměrů) po 27,5 Spectral v L s R 485.

0 0
                  • Breakpain  

To souhlasi, jak uz jsem klesl k rozhodnuti nejit pres 480 :) … pri 187cm

0 0
            • TJK  

Doporucuju se podivat na to jak takovej clovek sedi na kole s Reach pod 500, asi jako kdyz si 185cm chlap sedne na Mkovy kolo s 3–4 roky starou geo… nevidim duvod proc si dneska kupovat maly kola… vetsina lidi stejne nejezdi zadnej trial ani neskace zadny super kruty whipy, a podobny chujiny aby potrebaoval maly hravy kolo.. a pak takovy blbosti jako ze se to velky nevejde do zatacky a zjistis ze stejne jezdis tak pomalu ze houby poznas.

standardne to zabredava do internetovy teoreticky diskuze, ktera v realu dopadne akorat tak ze si lidi kupujou blby kola

6 2
              • antuch  

amen

0 0
                • wilda81  

Moir a Hill nesouhlasí. První si vezme o dvě čísla menší rám zvedne vidlu na 180, přidá 2cm podložek. Druhý poměří rukou a na čísla s**e :))

1 0
                  • TJK  

oba jezdi minimalne „jinej vesmir“ nez 98 procent zdejsiho osazenstva… u nich to i chapu… navic oni vedi co a proc chteji a cim toho dosahnout, clovek co si neumi vybrat Geo pochybuju ze domysli souvislosti a bude schopnej vybrat dobre, natoz aby se mu na takovym kole dobre jezdilo

1 0
                    • wilda81  

Je to tak a dokud těch kol nevyzkoušíš několik, tak ani nevíš co chceš a co ti sedí.

2 0
                      • TJK  

viz moje anabaze XL Ripmo → L Ripmo → L Meta AM (jako XL Ripmo) .. potřeboval jsem zkusit obě velikosti a na můj styl babky s nůší připosranej a pomalu mi to větší kolo prostě vyhovuje víc (Reach cca 490 a WB 1280)

0 0
                        • krabica  

Ta Meta má zajímavou geo, tu bych někdy rád zkusil…

0 0
                          • TJK  

zatim nevim co si o tom myslet, resp vim proc jsem ji vybral, ale nez to otestuju je to cista teorie

0 0
                            • krabica  

Reach, stack akorát, eTT dost krátký, to mně zajímá… Osobně vidí pro sebe ideální rám s reachem kolem 480 a eTT 640, k tomu 50mm představec.

0 0
                              • TJK  

ETT dela ta hodne postavena 78st sedlovka.. taky to mam nastavene na 50mm predstavec, kratky mi nevyhovuje

0 0
                                • krabica  

Jsem hodil své míry do geo calculatoru od Atherotonů a celkem to sedí, jen asi počítají s kratším představcem…

0 0
              • embi  

Ja myslel ze autor ma 187 a on ma 197:-)

Jo a k tomu zbytku. Staci se podivat, co se jezdi v EWS za kola.) A tam se nejezdi pomalu a casto tam neni nejaka hardocore technika jako v LBC.)

0 0
                • TJK  

no prave :-).. jinak k tomu co pises.. vetsina dnesnich Enduro kol ma kolem tech 1280WB a 480–90 Reach… na druhou stranu dost casto uz smerujou sedlovky k 77–8st takze ve finale je takovy kolo jeste pocitove na sezeni kratsi i kdyz ma reach delsi… chce to tak nejak nastudovat vic komplexne

0 0
              • Btw  

Za mě naprosto výstižné.

0 0
        • Breakpain  

Záleží taky na tom, jak má dlouhý trup, není 187 jako 187 :). Mám to samé, ale tohle bych už nedal – mám krátký trup, takže já jsem vytitroval, že moje optimum je cca 480, a ladím představci zbytek ;-).

Aktuálně 491 + 33 představec (test, defaultně tam mám 50). Samozřejmě na palbu dolů zvládnu i 520 :-). Ale jak začnou odkloněné věci a potřeba zatížit hodně přední kolo, tak s větším reachem je to dost problém pro mě.

0 0
          • novas752  

Já teď budu mít 470 Reach a to mám 178cm + spíš delší nohy.

0 0
            • Breakpain  

Měl jsem 460 v začátcích, nadával jak je to malý, přešel na 495 a 491 a pochvaloval si to.

Trup mám krátký, nohy dlouhý. Nicméně jsem zjistil, že existuje takovej kreténskej výpočet (orientační) který Ti dle disciplíny doporučí cca reach výška x 2,45 (až 2,55 – dle zaměření). Což mě sklepává na nějakých 476 nebo tak nějak.

Obvykle tomu nedávám žádnou váhu, ale poslední dobou si uvědomuju, že některé úseky jsem jezdil líp ⇒ a podvědomě začal zkracovat reach, až jsem došel k tomuhle vzorci a relativně mu musím dát za pravdu.

Nevím, jestli je to náhoda, ale na mě to defakto sedlo.

Samozřejmě pokud se bavíme o sjezdu, kde je to po hlavě dolů, rychle a je tam tuna opory – tak je dlouhý reach fajn a zvládnu i víc ;-). Ale chybí mi pak strašně trakce na předním kole, „manuál, jízda po zadním“ jde mnohem hůř.

Ale každý je nějaký a přizpůsobí si to na sebe … neříkám, že to co píšu je dogma, jen že ten dlouhý reach má i své neduhy … hodně ovlivňující faktor je právě ten trup v kombinaci s rukama. A není to jen o hodnotě reach, to taky nechci, aby to tak vyznělo ;-). Jen mi to připomnělo mou cestu „návratu“ ;-) …

0 0
        • kocers  

No, za sebe pokukuju po AL6 ve 27,5 taky na 187cm (řekl bych čistě konfekčních rozměrů) a myslim si, že reach 485 + 40 (případně 50 představec) a 820 řidítka i vzhledem ke stávajícímu kolu bude ideal. Je pravda, že delší kolo sem pod sebou neměl, takže nemam s čim porovnat, ale možná i dobře :-D Ale reach 530 jak píšeš si myslim, že bych si připadal jak na skřipci i s tim 35mm představcem.

0 0
          • Btw  

mám 197, s botama 2m

0 0
            • mirorek2  

mám 193 a xxl megatower je mi perfektně, pod 510 r bych kolo být tebou nebral

0 0
            • kocers  

Viz odpověď na novase. Tobě sem doporučoval podívat se na 29 Spectrala v XL s R 510 ;-)

0 0
          • novas752  

No jo ale on má dalších 10 čísel navíc oproti tobě. Takže Reach přes 500 prostě potřebuje pokud nemá fakt ultrubrutálně dlouhý nohy vzhledem k tělu.

0 0
            • kocers  

Já vim a proto taky reaguju na TJK a sám sem doporučil 29 Spectrala s R 510 ;-)

0 0
    • Fran-tic  

Já vozím Radon Slide Trail 10 HD, oproti té konverzaci nahoře jsem se vcelku významně vykašlal na reach a šel hlavně po úhlu sedlovky, protože mám sice 193, ale delší nohy směřují moji sedlovku kdesi za zadní kolo :D. V tomhle mi to sedí neskutečně :)

neříkám, že je to kolo pro každého, ale mi se to líbí více než canyon a podobné

https://www.bike-discount.de/…-trail-8.0-1

0 0
    • Btw  

Tak eště jednou shrnu, že mám v botech a hadrech 200cm/95kg. Uplně nejvíc se mi líbí příspěvek TJK. Asi budu právě takový typ jezdce, co nedela cestou z kopce přílišné kokotiny, sic si rád hopne ale hlavne si chce jízdu užít a domů přijet celý. Zkusil jsem si srovna klady a zápory svých prozatímních favoritů: Spectralu a Carmy:

https://www.canyon.com/…-6/3185.html?…

https://qayron.com/…-1f-29---p86

Spectral plusy:

• Reach pro dlouhána lepší o 9mm (není to ale nakonec zanedbatelné?)
      • Rozvor pro dlouhána lepší o 11mm (moc to není)

Spectral minusy:

• Bude v březnu
      • Direct sale z D, očekávám koplikace s případným uplatněním zaruky
      • cena s dopravou 79829

Carma plusy:

• Kolo skladem
      • 10mm zdvihu vidlice navíc
      • Místní servisní síť
      • cena s dopravou 76990
      • garanční prohlídka

Carma minusy:

• o 20mm menší brzdové kotouče

Do hloubky vlastností komponent jsem moc nešel. Někdo dlouhý tady jezdí Carmu XL? Rad bych ju viděl. MS kraj.

0 0
      • TJK  

ad velikost

Na stojáka (v pedálech) bude delší Spectral o ten Reach, na sezení by to mělo být stejné možná Carma o kousek delší, ETT má kus větší díky o stupeň a kus položenější ST.

Pořád si myslím že to je pro tebe malé a měl bys mít kolo o kus vetší.

Vzal Bych Carmu (+možná krapet delší představec)

edit Carma má o 10mm delší ST, u tvojí výšky budeš hodně honit dlouhou teleskopku aby ti vyšla. (ST 500 je tak na hraně)

0 0
        • makro00  

Delší kolo by bylo dobrý, ale kdo to dělá?

Nejdelší jsou Transition Sentier (R 521) Spire (R 535). Ty jsou mimo rozpocet (vyprodej ramu asi jen tak nebude).

A pak víc kol kolem 510 a ty uz tu jsou zmineny.

Ma nekdo tip na opravdu xxl en kolo s reachem pres 510 a sedlovkou kolem 500?

Sam mam 205 cm a vsechno je maly :)

0 0
          • krabica  

Sedlovka 500 mm je pro tebe spíš málo, bohužel extrémní rozměry si žádají ústupky ve funkčnosti, nebo v ceně, to platí snad ve všem…

0 0
            • makro00  

To je jasný. Teď mám stumpjumpra xxl se St 560 a je to akorat. S 210 teleskopem je tam porad spousta mista.

Ale trend snizovani St je jasnej a zakaznik 198+ je minorita pro kterou se geometrie nestavi.

V dnesni nabidce vidim jako jeden z mala opravdu velkych fullu Trek fuel Ex v XXL, ale to je jina kategorie.

Jinak vys zminena Carma a Spectral je v ramci velikostniho kompromisu volba z rozumu. Jeste by se dala uvazovat Capra xxl, rozdily ve velikosti nebudou velky, ale ideal to neni.

0 0
          • TJK  

Nicolai ;)

0 0
            • makro00  

Jo zapomnel jsem na G15. Koukl jsem na tabulku geo a XXl je fakt obludny :)

Jen me vadi ta zadni stavba 457, to z toho bude delat dost DH projev spolu s rozvorem 1375.

Spire pak oproti tomu bude kratky kolo ;)

0 0
              • TJK  

neboj ve tve velijosti si s dlouhou zadni stavbou poradis :) ver mi, za skoro 2 sezony na G13 vim o cem mluvim :)

0 0
          • boo-beek  

Riot?

0 0
          • krabica  

Atherton dělá standardně i raeach 530, ale mají celkem krátké sedlové trubky, což lze ještě poladit custom geo a počítají s 200mm teleskopem… Jen ta cena… :-)

0 0
    • Bafoon  

195cm – vozim LV 301 v xxl viz profil.

Ciste s reach jsem si nabehl viz trek full stache (v profilu). U LV jsem skoncil prave v kombinaci reach/efektivni delka ramu/sedlova/hla­vova – uhly byly bonus navic.

Dalsi co jsem mel v hledacku byly banshee prime v3 – neco mam okolo vyberu i ve vlaknu.

Cenove to ale musis nejak posefovat :)

0 0
    • MichaelSimek  

Já se 190 vozim Lkovy Fire bird, takze 200 by XL sednul asi pekne ale to bude mimo rozpocet, ale treba se inspirovat geometrii

0 0
    • makro00  

Vracím se zpět ke staršímu vláknu pro dlouhány.

Po neúspěšném pokusu s Caprou XXL (praskla u sedlové vzpěry) jsem byl rozhodnutý vzít Nicolai Saturn 16. Nakonec jsem dal šanci zakázkovce od Marina a jsem nadšený! Cena super, geo na zakázku (u mě reach 560, sedlová trubka 570), váha bude srovnatelná s Nicolaiem. Jednočep může být limit, ale za tu cenu to zkousnu.

Takže pro všechny, kterým nestačí konfekce, to může být dobrá varianta.

3 1
      • TK75  

No to je paráda.A krásne dlouhá hlava, takže to nemáš utopeny

1 0
      • Lišák  

Tohle si nedokážu představit jezdit na 26". Opticky to vypadá, jako 18" rám na 24" kolech. :-)

0 0
        • couffy  

No bohužel pro některé nutnost pokud chceš jezdit pohodlně a ne vypadat jak vosa na bonboně..

Ono už při 190cm taky hledáš vhodnou geo.

3 0
        • makro00  

:-) my větší už jsme zvyklý. Stačí mi, že po nástupu 29" mám o něco méně „dětské“ kolo než před.

Měl jsem 26" Meridu. To byl teprve exemplář :-). Výška 61cm a rozvor cca 1100 (Marino má 1367).

0 0
      • novas752  

Parádní kousek. Vejdou se 3 bidony. :-)

1 0
      • krabica  

TVL, to jsou štafle. :-) Už by mohli pro takové případy dělat 32" kola. :-)

0 0
      • Baba-Ji  

A lze objednat i něco jiného, než jednočep?

Případně, po dodání nákresu, nějaké jiné zavěšení zadní stavby je borec schopný/ochotný udělat?

O brněnském Zoceli neuvažovals? (ale hádám, že tam by byla cena radikálně jiná).

Custom geo bike, ale v karbonu, teď dělá (taky v Brně :)) Bolek s jeho nově vzniklým Angle bikes. Tam je cena rámu podobná Zoceli, tedy okolo 60 tis.

0 0
        • novas752  

Zatim dělaj jen jednočepy a ht rámy.

To asi neuvažoval když má Zoceli největší velikost o 5cm kratší Reach. Navíc to je tak 4× dražší než Marino rám.

0 0
        • makro00  

Jak píše Novas, dělají jen jednočep. Nějaké možnosti pozicováni čepu, je možné diskutovat, ale víceprvek neumí.

Angle bikes jsem nezkoumal, o Bolkovi vím, ale netušil jsem, že už je to oficiálně dostupné. Díky za info, kouknu na to.

Zoceli i Nicolay jsou 3× násobek ceny s katalogovou geo. U Nicolai by 3XL bylo OK i bez úprav.

Můj dojem po 3 vyjížďkách kolem komína je, že i jednočep funguje bez zásadních připomínek. Naladil jsem si žehlivost vs. odezvu dle představ (určitě pomohl RC2T super deluxe). Hodnotit to půjde až v sezóně a nějaké jízdě v BP, jak moc pocítím tuhnutí pod brzdou.

Ale muselo by mě to moooc štvát, abych měl potřebu měnit za výrazně dražší.

Dobře padnoucí geo mi zlepší jízdu všude, kompromisně fungující odpružení pocítím jen někdy.

2 0
          • Baba-Ji  

tak jednočep není nutně špatný, sám jsem jezdil dva jednočepy, takže vím, že jde dobře naladit :)

…ptal jsem se, protože mně to jen zajímalo

1 0
          • Sulka  

Nevim jestli jsem to nekde neprehledl, ale kolik to teda vyjde se vsim vsudy az domu? Diky

A za jak dlouho dodani?

0 0
            • černápole  

maj to na stránkách-)

0 0
            • makro00  

Cena je dle zvolených možností příplatků, sady trubek a rychlosti dopravy – mají to vše v konfigurátoru na webu. Platíš v dolarech a při doručení DPH+clo.

Mě to vyšlo komplet na cca 25 tis. CZK.

Doba – odladění návrhu, cca 2–3 měsíce výroba, 4–5 týdny doprava. U mě 3,5 měsíce komplet.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.