Zdravím, ako hodnotíte Shimano XT m8100prehadzovačku, zaujíma ma hlavne spojka, ktorá sa dá manuálne zapnúť, vypnúť, rozdiel oproti sram gx prehadzovačke. Má tá XT lepšiu spojku ako sram gx ?
Reťaz lepšie drží a neskáče?
Ďakujem
Zdravím, ako hodnotíte Shimano XT m8100prehadzovačku, zaujíma ma hlavne spojka, ktorá sa dá manuálne zapnúť, vypnúť, rozdiel oproti sram gx prehadzovačke. Má tá XT lepšiu spojku ako sram gx ?
Reťaz lepšie drží a neskáče?
Ďakujem
Mi se do xt spojky dostávala voda a celé se to rozpadlo :(, dával jsem deore a ještě jsem na to nesáhl už cca 3 roky a brzda funguje ok
Sram vypínatelnou třecí spojku nemá, má tvrdší pružinu. To se ukazuje jako dostatečné a spolehlivé řešení, nemá se co pokazit.
Takže určite je lepšia voľba sram ako Shimano XT?
Áno sram má tú pružinu. Ten Shimano systém potrebuje asi aj pravidelnejši servis
Sram řadí, Shimano brzdí…
Mnoo už se mi povedo opotřebovat 2 m8100 přehazky a jednu m7100. Vždycky zhruba 200h ježdění, vakl v čepech a zarezlá osa otáčení ramínka. Na GX Lunar mám odjeto zatím asi 300h a šlape jak nová, na XO Lunar zatím jen asi 150, taky bez problému.
Má význam(Ať odpoví kdokoliv) hazka X.0 oproti GX? Je tam v mechanice nějaký rozdíl nebo jde čistě o pár gramů na celku?
Když GX začínalo, byl to tady poprask, kazety s ohlýma zubama, krátký čep v hazce (či co to bylo za problém:)
Já to mám vždycky v kombinaci s páčkou (GX-GX a XO-XO) na Garbaruk kazetách. Jedno na HT, jedno na fullu. GX řadí úplně v pohodě, z XO je už jen takový trochu přesnější pocit – cvaká jako hodinky, ale řadí to vlastně stejně dobře.
Já vozím kombinaci GX hazka a X0 páčka, v tý páčce je za mě velký rozdíl v přesnosti řazení + má nastavitelný rozestup mezi páčkami jako takovými, ergonomie GX mi nevyhovuje
Ac jsem byl, mozna jsem srdcem Shimanista, tak musim souhlasit. Brzdy Shimano pro mne zatim jasna volba. Razeni axs jednoznacne taky a jedine, co v pohonu stale mohu, tak rikam kliky shimano a jejich nesmrtelne stredy pro 24 mm osu, to je taky pecka. No a ja si nemohu stezovat na xt a slx kazety a retezy. Ovsem xtr to fakt ne. Razeni xtr po 2 letech v haji (pruzinka prdla), 2× reklamace xtr kazety, vakl v xt prehazce po cca 2 letech.
Cili lanku bych se od shimana asi vyhnul, ale s klidnym srdcem doporucuji jejich kliky a kazety slx/xt vcetne retezu.
Střed bych taky pochválil…se Shimanem paráda (levný a vydrzi)