Shimano mt-200 - sintrovaný destičky

30 nepřečtených
  • Honza785

Ahoj všichni potřeboval bych poradit s výběrem nových brzdových destiček mám brzdy Shimano mt-200 a potřeboval bych sehnat nějaký sintrovaný destičky tak pokud máte nějaký typy nebo nějaký odzkoušený tak budu rád za rady

0 1
    • novas752  

Galfer fialové.

1 0
    • va-bo  

Víc záleží jaké máš kotouče. Ty Galfery jsou asi spíš organiky, ale brzdí výborně. Taky je mám.

1 0
    • Kysky  

Dost určitě budeš muset měnit i kotouče, jestli tam jsou kotouče k dvoustovkách z výroby

0 0
    • Vilém  

Co si od toho slibujes?

0 0
    • KoudakT  

Čekám za pár týdnu vlákno „potřebuju nové kotouče“ :-D

5 0
      • Honza785  

Řeším i kotouče i destičky najednou kotouče už mám objednané a teď jenom mě zajímalo jestli máte někdo nějaký užitečný typ na destičky, protože mám víc favoritů a nemůžu se úplně rozhodnout ;)

0 0
        • Vilém  

Ja ti nevim, tunit brzdy za 900,– par, mi jaksi nedava smysl.

2 0
        • Tomcat  

Vzhledem k tomu že ty brzdy stojí pár stovek a když si pamatuji kolik stály gafler desky když začaly, tak skoro stáli tolik co tahle brzda. To se opravdu nevyplatí. Pokud je brzdný účinek na daném kole nedostatečný. A není to tím, že jsou třeba zavzdušněný, nebo máte zamastěný. Což se stane, tak jsou to hlavně brzdy protokolo a daný účel nevhodné.

2 1
        • Hrabex1  

jestli mas problem s tim, ze brzdy pri delsich sjezdech po zahrati uvadaji, maji sinry smysl. Jinak ne.

2 0
    • Floydie  

Nech tam organiky B05S a nevymyslej kraviny ;-)

0 0
    • Lišák  

Kup si v Dekáču semisintr desky.

Jsou za pusu, brzdí dobře. Jen se rychleji opotřebí, což je, vzhledem k ceně, akceptovatelné. Vozím je a spokojenost.

Dekáč návod, jak dobře zajet nové desky:

Záběh brzdových destiček je nezbytným úkonem k zajištění účinnosti brzdění

Spočívá v postupném zahřívání brzdových destiček a kotoučů za účelem vytvoření homogenní kontaktní plochy.

Před provedením záběhu destiček je třeba postupovat následovně.

Vyčistit brzdové kotouče: Pokud měníte destičky, doporučujeme také vyměnit kotouče. Mít potřebné vybavení: Na kole mít helmu a cyklopočítač či GPS.

Zvolit si bezpečné místo: Jet na rovném a suchém povrchu bez překážek.

Při procesu záběhu je třeba postupně a několikrát zabrzdit, a to při vzrůstající rychlosti

Je velmi důležité střídat přední a zadní brzdy a dodržovat následující postup: 1. krok: jeďte rychlostí 15 km/h a postupně přibrzděte na 5 km/h, opakujte 10krát. 2. krok: jeďte rychlostí 20 km/h a postupně přibrzděte na 5 km/h, opakujte 10krát. 3. krok: jeďte rychlostí 25 km/h a postupně přibrzděte na 5 km/h, opakujte 10krát. Mezi jednotlivými kroky zpomalte a ujeďte několik desítek metrů, aby vychladly čelisti i kotouče.

0 3
      • Lišák  

Mohl bych se zeptat mínuspalečka, co je špatně?

0 1
        • oddie  

Jsi si jistý tím slovem „semisintr“? Za mě jsou to úplně normální resin desky…

edit: pardon, špatně zařazeno a palec není od mě, nepalcuji

1 0
          • Lišák  

Vzhledem k tomu, že je tak označují, tak snad ano.

0 0
            • oddie  

Nikde tam to slovo „semisintr“ nevidím, takže neoznačují. To slovo je podle mě nesmyslné už z podstaty. Sintrování znamená spékání, což jaksi udělat jen napůl nejde. Takže buď jsou desky sintrované = spékané, NEBO ze směsi něčeho s pojivem. Maximálně může být nějaká odlišnost v té směsi, ale furt to není spékané.

2 0
              • Lišák  

A slovo „polokovové“ by se dalo nějakým synonymen napsat jak?

edit:

desky jsou:

1. sintr (kovové)
                2. resin (organika)
                3. sintr / resin (kov / organika)

Souhlas?

0 0
                • oddie  

Chápeš, že slovo „sintr“ znamená technologii spojování částic spékáním a nemá vůbec žádnou souvislost s kovem? Spékat – sintrovat – lze třeba i keramika aj.

Desky jsou tak buď sintrované – tedy pouze ze spečených částic bez pojiva (zde tedy kovových)

nebo

s pojivem (resin) a nějakou náplní, která zřejmě může být buď nekovová nebo s kovovou příměsí. To je pak to označení „polokovové“ nebo „semi-metallic“, což bude stejně ale spíš marketingový výraz, aby to „vypadalo“ líp.

1 0
                  • Muron  

Jj, marketingově to má vypadat, že si berou výhody obojího, ale v praxi to jsou spíš nevýhody obojího. Brzdí a hřejou se podobně jako organiky a pískají a žerou kotouče podobně jako metalické. Ale abych se dekáče zastal: náhradní gumičky do ráfkových brzd nejsou špatné, v balení jsou 4 a ráfky je milují.

0 1
                  • Lišák  

OK, tak teda semimetalic.

1 0
                    • Vilém  

Tezko rict, protoze v organikach mnohych vyrobcu jsou stejne kovove piliny a nazyvaji to normalne organikama.

0 0
                    • novas752  

No ale to jsou i ty organický – to je směs kovů v organickym pojivu. Různě se samozřejmě liší složení, poměry…

0 0
                      • Hrabex1  

presne tak, Shimano se treba u nekterych typu desticek chlubi prodlouzenou zivotnosti, ale to, jaky vydavaji zvuky a jak vydiraji kotouc uz nezminuji. Treba organiky pro silnicni brzdy s chladici jsou pro me nepouzitelny. I na kvalitnich „tvrdych“ kotoucich.

0 0
        • Floydie  

Nikdy jsem brzdy takhle nezajizdel a problem s tim nemam, ani nevim o nikom jinem kdo by to delal. Navic mi ten navod prijde uplne mimo, vlastne k smichu, proc bych mel treba menit i kotouce s vymenou desticek netusim a o tech rychlostech ani nemluve ;-)

1 0
      • KoudakT  

Bože… Tomu chybí už jen definována vlhkost vzduchu a váha jezdce…

2 0
        • Esi  

Jojo věda se dá udelat úplně ze všeho a přitom stačí to kolo normálně používat a prvních pár km ujet třeba po městě a je to zajeté až až

1 0
          • novas752  

To platí o měkčích destičkách s měkčíma kotoučema. S tvrdýma deskama na tvrdých kotoučích by si moc nepochodil.

0 1
        • Lišák  

Pánové, klukovi je 15. Asi s kolem začíná. Pokud desky nezajede, ale bude je „leštit“ společně s kotouči, tak mu to nikdy brzdit nebude. Nemyslím si, že by návod z Dekáče byl úplně mimo a brzdy by se takto zajet nedaly.

Ano, sám to takhle nedělám. ;-)

0 0
          • Floydie  

Co si pamatuji, tak naopak cim mladsi, tim vic jsme na tom radili a brzdy jsme rozhodne nesetrili, takze nemam vubec obavu, ze by to nezajel dobre i bez toho navodu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.