Už je nějaký ten pátek na trhu, tak se ptám jaké s ní máte zkušenosti, jak pracuje, a jak dobře funguje výškoměr?
Už je nějaký ten pátek na trhu, tak se ptám jaké s ní máte zkušenosti, jak pracuje, a jak dobře funguje výškoměr?
Výškoměr funguje stejně, jako na každém jiném výškoměru založeném na atmosférickém tlaku. Je třeba ho na začátku kalibrovat, ale potom ho rozhodí jen nějaká zásadní změna počasí. V Albánii jsme srovnávali GPS, BC 2006 a Polar S725, a když jsme nastavili na začátku výšku podle GPS, odchylka na konci trasy mezi Sigmou a Polary byla do 2m,od GPS jak kdy :) Rozhodně se toho neboj!
Jaká byla približně ta odchylka od GPS? Radove, jestli metry, 10m, 50m, 100m…predpokladam ze GPS je nejpresnejsi, tak by me zajimalo jak moc sou presny ty vyskomery vseobecne
Vždyť tam píše, že odchylka tak 2m.
Jo, jenze odchyla vyskomeru, pokud ovsem merili oba stejne blbě, tak je to irelevantní
Do 2m od GPS
„odchylka na konci trasy mezi Sigmou a Polary byla do 2m,od GPS jak kdy :)“
áha. sem to blbě pochopil:-) ale např. podle udávané výšky na rozcestníkách je odchylka většinou minimální, nebo žádná:)
Jo jinak…BC 2006 mám taky a zatím max. spokojenost. Výškoměr celkem přesně měří, tepák nepoužívám, jen sem ho párkrát vyzkoušel a taky bez problémů.
klidně ti ho nechám jestli chceš, já ho nevyužiju, mám ho chvíli, všechno super, ale pro mě to je zbytečný, ani tepovku nevyužívám na něm, mám dva snímače a cenu bych dal na 1500,–
Mám zkušenost, že po zkalibrování na home alt je přesnost během tréninku (2 – 5 hodin) ± 5 m,při srovnání s mapovými údaji. Při prudké změně tlaku to asi bude víc. Jsem s tím celkem spokojenej.
Koukám že ač jsem se snažil nahoře napsat to pochopitelně, stejně se objevily otazníky. Proto se přidávám k Šemíkovi, odchylky byly i od GPS v řádu jednotek m, maximálně třeba 3 desítky, ale to se musel hodně změnit tlak (a převýšení řádově 1,5km).
Tím srováním s polarem jsem chtěl říct, že většina těchle výškoměrů založených na tlaku měří stejně, a stojí to za to.