Zdar,chtěl bych se zeptat pro jakou by jste se rozhodli Duroluxe 09 nebo Marzocchi 55 TST2 2010 … Jezdím DH …díky moc
Zdar,chtěl bych se zeptat pro jakou by jste se rozhodli Duroluxe 09 nebo Marzocchi 55 TST2 2010 … Jezdím DH …díky moc
Anketa: SR Durolux vs. Marzocchi 55 TST2 2010
Těžko říct z těchto dvou asi spíš Duroluxe, možná ještě přidej do výběru RS DOMAIN…dá se sehnat celkem levně a je pěkně citlivá…
Ani jednu nejsou to DH ani FR vidlice. Enduro spíš , jedna mizerný polotovar a druhá těžkej ingot. Co dodat.
Jestli jezdis ve spindlu 80dni v roce, tak ti nevydrzi ani jedna.
Jestli parkrat v roce das i bikepark a DH, tak ti durolux vydrzi.
Sam davam svemu Duroluxu parkrat do roka nazrat v bikeparku a funguje spolehlive. Staci lehce upravit jednu pruzinku a doknce je i dosti citlivy…
Myslíš že marzocchi nebude citlivá jo?Vidlice za 10 litrů
Ono vidlice za 10 litrů je střední třída. Zvlášť to platí v oblasti těch vysokozdvihých vidlic.
Ale to seš velice „sociálně tolerantní“. Bežně prodávané vidlice jsou od cca 1500 do 75 000 . Kam pak ji chceš řadit ;-)
ale že marzocchi stojí pomalu o 5litrů víc než durolux
Řek bych, že se štěstím bys za 10 moh sehnat i jetej Totem.
Jinak na Durolux sem měl taky trochu zálusk, Marzocchi sou mi sice asi nejsympatičtější, ale kámošovi se 55ka sype každou chvíli :-(
No ja jí nekupuju za 10 , ale za 4500 novou … to se mi zdá dobrá cena a co se mu na ní nejvíc ser* ?
No nejdřív mu nějak vychcala, teď pořádně nevim, každopádně prostě 2× v servisu za první sezónu, může mít smůlu na kousek, ale na mě to dobře nezapůsobilo no. Občas se tu vyskytuje tušim, tak ti možná poví víc.
Ted presne nevim jestli to byly 55 TST2, ale myslim ze jo. Tem praskali tlumici patrony.
Zas pokud by by byl tlumic Ok a tu vidli poladil tak verim tomu ze by fungovala o neco lip nez Durolox, ale vahove je to samozrejme bida a v seriovim stavu to budou vidle funkcne cca na stejno.
Tohle podepisuji. Případně od Milana upravený RST Storm (netuším, jak chodí, neupravený jsem zkoušel a byla to bída. Ale na druhou stranu je neupravený durolux taky nic moc). Ale jinak jestli těch 80 dní v roce, tak dvoubrejli a jestli je to na nějakýho bláznivýho pevňáka, tak domain nebo jetá 66..V inzerátech se teď potuluje i totem za 11k..
no mám to na HTcko a 55 nedoporučuješ jo ?
55 nevím, nejezdil jsem..Měl jsem na mysli spíš to, že to vydrží pár dnů ježdění v bikeparku jako nic..:)
A jake HTcko mas ? Napr duroluxe si umim predstavit tak na jednom HTcku (RB monster HT, nebo jak se jmenuje)
Jako nezapomen, ze durolux ma az 180mm zvih, takze to je poradna delka…
No mám raptora :D … hlavně nepište že to rupne … to vím taky … a myslíte že je to moc na HT 180 ?
Bych řek že jo, já bych řek že tak 160 max, samozřejmě podle rámu, ale k HT na blbnutí mi přijde těch 140–150 ideální. Ne že bych to měl vyzkoušený, ale 100 je mizerně málo na lepší poježdění, a představa 180mm na HT mi přijde dost, no.
Právě to je blbý domain je 180 , duroluxka taky a nebo 140 a to je zas málo , ta marzocchi 55 je jediná 160 .. tak ted si vybrat :)
durolux není jen 140 nebo 180, dá se nastavit na cokoli mezi tím, když si s tím trošku pohraješ a pak na to už nebudeš hrabat..:) Při troše citu se to dá trefit i při jízdě, každopádně když zastavíš, tak si tam těch 160 dáš v pohodě..
Ale jestli máš na mysli CTM Raptor, tak to je dirtový rám, na který se normálně montuje DURO FR20, ale se 100mm zdvihu..140 možná, víc už nevim nevim..
Tak to sem fakt nevědel s tim že se dá udělat 160 :D … tak to vezmu duroluxe … No je to raptor no … ale tak 160.A když rupne koupím jiný rám :)
..pokud ti nerupne na nějakým skoku tak blbě, že už bude následná jakákoli investice do biku zbytečná a budeš zde řešit obutí pro invalidní vozík..Ale třeba ne, viď..
To si mě moc nepotěšil co si ted napsal :)) Tak ono to většinou nejdřív napraskne :) a zas neskáču nějakých 6 metrů :) Takže by to měl vydržet
staci nedoletet metrovy skok a trefit hranu tak, ze ti to rupne…
Radeji prodej soucastny ram a jako zaklad si kup rock machine volcano/adrenaline…sezenes jej na ebay i s postou za 5500…
Bych řek, že když trebuješ hranu tak zdvih nemá takovej vliv..spíš bych řek,že to vadí u skoků na placku apod..
Každopádně jestli je to rám původně na 100mm,tak bych viděl těch 140 jako max, co bych si dovolil no.
Ok stejně tam určitě dám 150–160 :) a říkáš spíš duroluxku než marušku 55
Posli pak foto, jak to budes mit nasazene a pokud mozno na 180mm :D
Musi byt NESKUTECNE nakopnute…
No tak dám to max na 160
No podle mě zbytečně spojuješ množství zdvihu s kvalitou jízdy..Pokud zvolíš menší zdvih a tím pádem (většinou) i lehčí vidli, tak budeš mnohem obratnější a kolo bude hravější..A v druhé řadě je tu šance, že se naučíš lépe jezdit..:) Hledat stopu, čistěji skákat atd..
No s tou stopou je to trochu diskutabilní, je pravda, že sem na ht nejezdil dlouho, a na fullu sem se sotva projel, ale zdá se mi, že HT mě naučilo třeba v šutrech jet něčim, co je hladký jak cyklostezka ale je tam pár překážek který mě prostě hodně zpomalej, což se nevyplatí, a na fullu mi přijde lepší jet něčím, co je třeba výrazně vymlácenější, ale neni tam uprostřed něco, o co bych se skoro zastavil jako v první variantě.
Něco to rozhodně naučí, ale jako nějakej zázrak mi to nepřijde :)
Czecze, tak to ti teda nevim nevim… zebych si vybiral nejakou cistsi stopu, kde je nejaka prekazka navic? To je nejaky divny, ne? :-D
No u mě to tak dopadlo :-( Nebo mi to tak přijde, že prostě když du s kámošem co jezdí na 215/200 kole už nějakej ten pátek, a já kterej si fulla pořídil před chvilkou, tak každej vidíme stopu uplně jinde – on by jel cestou, kde sou třeba půlmetrový díry, je to rovně a všechno de přelítnout, zatimco já si tam jedu nějakou xc stopu, kde to ale třeba na konci musim zlomit o 90 stupňů nebo tak, a veškerou rychlost tim zahodit..
Možná je to blbost, ale přijde mi že to tak je :)
Domaina seženeš i 160mm s u-turnem…
Jo ale zrovna ted na bazaru žádnej není … jen ten jeden 115–160 .. ale ten už má něco nalítáno do toho se mi moc nechce
No vidis, ja si ho zrovna na Monsteru moc predsavit neumim. To uz mozna spis na Norco Manik, ale ani tam ne. I tam je podle me 150–160mm az az
Vzal bych Domaina.
taky se jednoznacne priklanim k domainu, chodi opravdu hezky ! pokud mas 1,5 sloupek, da se sehnat i za 7 000,–
Zdravim,
chci taky kupovat DUROLUXku ale jak to tu ctu tak moc kladne odkazy na ni nejsou :) Chci ji na enduro jezdeni .. 91kg vahy.
Chtel bych se zeptat zda je ta Rock Shox Domain 302 U-Turn 2009 lepsi ? diky
Podle mě když si počteš názory lidí, kteří jí opravdu jezdí, tak to není tak strašné..Naopak..:) Podle mě na enduro vhodnější více, než 302 domain..Ale nejezdil jsem ho, tak nevím..
Nejlepsi je vyzkouset .. ale tak z okoli nema nikdo duroluxku :/
Ono asi zalezi, jak moc chces do toho investovat :-)
Duroluxe sem kupoval v loni ve vyprodeji novou za 4500 a to bych rekl, ze v tehle cene nema moc konkurenci :-)
Osobne mam taky 90kg (2m vysky) a v pohode, zatim funguje bez problemu :-)
Tak to je pekna cena … co sem se dival tak ted se pohybuje kolem 5500,– . Tak kdybych mel vice penez tak to tu neresim :D ale proste za ty prachy nic slusnejsiho nemuzu najit. A co sem mohl videt v obchode tak vypadala na prvni pohled velice dobre.
a co trošku přišetřit, a za 6000,– vzít z tuning-testu Duro FR 20 ? ;-) Zdvih 160mm, slušná citlovost…:-)
Ale váha o půl kila jinde než u Duroluxe. Pokud se na váhu nehraje, tak upravená mi chodila fakt výborně.
Myslim, ze tady se urcite na vahu nehraje.
Jinak kolik foukáte spodní a horní nohu ?Dík