Zdravím.
Koho městké „benga“ nachytali s alkoholem v dechu dnes odpoledne v Praze v Bráníku? Já opravdu náhodou profrčel kolem bez kontroly, ale přiznávám měl jsem „bobky“. Jsou to alibisti zasr… nesnáším městké cajty!!!
Zdravím.
Koho městké „benga“ nachytali s alkoholem v dechu dnes odpoledne v Praze v Bráníku? Já opravdu náhodou profrčel kolem bez kontroly, ale přiznávám měl jsem „bobky“. Jsou to alibisti zasr… nesnáším městké cajty!!!
Že by i měšťáci konečně začali dělat něco užitečného?
Myslím, že máme (v Praze) naléhavější problémy nežli aby si měš´táci honili triko na pár lidech po jednom pivku :-(
a kdyz prestanes jezdit na kole po jednom pivku, tak budou mit cas je resit :)
Statistiky hovoří jasně, vetšinu nehod kterou zpusobí cyklista je OŽRALY CYKLISTA! Jak se pak na nás mají dívat ostatní učastníci dopravy?
Jenže OŽRALÝ si představím týpka co jede jak užovka od pangejtu k pangejtu. Nulová tolerance alkoholu za volantem je OK (v českých zemích určitě), ale kontrolovat normálně jedoucího cyklistu, jestli náhodou neměl jedno nebo dvě piva, je buzerace. A to nemluvím o pokutě, která za to hrozí. Ve srovnání s jinými, mnohem závažnějšími, přestupky je to opravdu nepoměr. Tolernaci 0,5 promile bych bral jako přiměřenou.
úplně stejně se namátkově hlídá alkohol u řidičů vozidel…takže já jsem pro aby se to kontrolovalo.. je jen každého vůle jestli si to pivko dá nebo ne… pravidla jsou dané…
Hitler taky nastavil pravidla – ukrýváš žida, jdeš ke zdi. Také každého vůle … Chci tím říct, že bych některé výplody našich zákonodárců zas tak slepě nehltal, protože ne každý zákon je dobrý, tak o nich pome aspoň diskutovat ;) Řídit auto, tedy 1,5 tuny železa jedoucího rychlostí v řádu desítek km/h je něco jinýho, než kolo. Proto se mi nelíbí stejnej metr i na cyklisty. Ano, i cyklista může někoho zabít. Ale míra ohrožení je trochu jinde. Ožralý cyklista ohrožuje v první řadě sám sebe.
ožralý řidič taky ohrožuje v prvé řadě sebe.. pokud se Ti zákony nelíbí tak s tím něco dělej jdi do politiky atd…
Obecně nejčastěji si stěžují lidé, kteří ani k těm volbám nejdou…
Tak sebe ohrožuje 100%, ostatní účastníky 50%. Může to naprat do sloupu/stromu… nebo do někoho dalšího.
Opilý cyklista je na tom podobně. Jen pokud to napere do někoho dalšího, budou následky většinou poněkud menší.
Jako třeba to pravidlo o desetitisícových pokutách při zranění sama sebe. Holt co vrchnost vymyslí je třeba dodržovat a nediskutovat.
Správně, na prostej lid muší bejt přísnost!
jak to říkal nadporučík Dub – pořádek musí bejt vy kluci pitomí, jinak byste tady lezli po stromech jak opice.
Dub byl pouze poručík; a tu větu říkal někdo jinej. Kdo, už si nepamatuju :-/
Dokud není uzákoněna, pácháš přestupek a tudíž není o čem mluvit.
Jistě. Jenže přestupky páchají všichni účastníci provozu ač se o to většinou lidi snaží. Je i na úsudku policisty, aby zvážil míru nebezpečnosti daného přestupku v daný okamžik na daném místě. A postih řešil s přihlédnutím k tomuto s rozumem.
To sem zas napsal kravinu. Ač se snaží předpisy dodržovat samozřejmě.
:-) hele nenapsal… dokonce se k té „míře nebezpečnosti“ přihlíží i oficiálně (i když je teda fakt, že spíš soudama než policistama) a má i svůj název – materiální aspekt přestupku
„…vetšinu nehod kterou zpusobí cyklista je OŽRALY CYKLISTA!…“ – Jo, jenže kolik kolizí s účastí cyklisty způsobil ten cyklista??? Dále porovnání následků střetů cyklista/chodec, cyklista/automobil a podobně. Je nutné vzít v potaz vše.
+1
Jezdi po stezkach a nemusis to resit :)
stezkou je myšlena cyklostezka ? pokud ano tak tam policcie nesmí měřit ?
No ja mel za to, ze tam se to neresi, ale pry podle zakona je to taky verejna komunikace. Nicmene jsem tam v zivote policisty nevidel kontolovat. Stoji vzdy na cestach.
?
Mě zastavili v Podolí, ale nedávali dýchnout, ale kontrolovali číslo kola, totožnost a ověřovali, zda není kolo kradené. Během čekání příslušníci kladně ohodnotili mé kolo, že prý je lepší než to, co mají doma. Také se zvídavě ptali na páčku na řidítkách, bylo to ovládání sedlovky. Byli slušní a milí, prý namátková kontrola kradených kol a alkoholu. Říkali, že mají velkou akci, pod Barranďákem jsem pak viděla ještě jedny.
Ještě že jsem nejela v noci od stánku, to by asi dopadlo trochu jinak :))
To jseš fakt hrdina. Měli tě vzít taky, ty alibisto… :) Lidi, kteří s k vědomému přestupku nedokážou postavit čelem, jsou u mě srabi. A že jich v republice je.
Co to plácáš o hrdinech? OK měl jsem jedno pivko. Na cyklostezkách poctivě troubím a děkuji tedy chovám se velice slušně. Po jednom pivku mi zaručeně nic není a tak mě zbytečně napadáš. V Praze je 1000 jiných problémů které volejí po řešení nežli brzdit dopravu na frekventované cestě!
jasně řeště 1000 jinych problemu jenom né ten můj :-D alibisto!
Nemám problém. Jen upozorñuji na to, že Prahu ( a ostatní větší města ) trápí palčivější problémy nežli cyklisti po jednom-dvou pivku. Denně vídávám vyjíždět hlítku městké policie po nočním spánku z lesa nedaleko mé práce… a pak ta samá uniforma, kterou si platím ze svých daní mě má kontrolovat? Když se nám perou před barákem ukrajinci… škoda mluvit.
už píšeš o dvou pivech… myslíš že když pojedeš autem slušně a ohleduplně s pivkem nebo dvěma je to dobře??? nechápu Tě..
Nechci soudit jak dlouho si ta hlidka dava spanek o kterem pises, ale jen bych zduraznil ze i policista je zamestnanec a ma narok na prestavku v pracovni dobe, a pokud se ji rozhodne stravit spankem, nemam nic proti tomu..
I policiste jsou jen lide a spoustu ten buzeraci si nevymysli straznik ale jeho nadrizeni..
To je fakt problém – MP si jednou za rok na jedno odpoledne stoupne někam k Braníku a hned je to špatně. Místo abys byl rád, že (snad) kontrolovali hlavně ukradená kola. 1000 jiných problémů – a každý, kdo u jednoho z těchto problémů bude, tak může říct: mě nechte, je tu dalších 1000 problémů vedle mě. A kdo je pak alibista?
Hledali ukradená kola :-))) S jakou databází nalezená čísla rámů porovnávali? Imho jedině s databází, ve které je ukradené kolo nějakého jejich kolegy…
Pokud dělá akci MP, sebere osobní údaje osob/uživatelů a k nim přiřazená výrobní čísla rámů kol, na kterých jely/jeli a předá PČR. Ta je schopna celorepublikově ověřit, zda-li je kolo hlášeno jako odcizené.
To se tak říká jen veřejnosti a do médií, co? :)
Ne. Jinak by tam nestáli a lepili by flastry na zákazu vjezdu, tomu věř.
Známému se takhle vrátila ukradená Merida po půl roce.
Mně spíš přijde trochu moc 10.000–25.000 za jedno pivko, či kolik to je. Všeho s mírou, piv i pokut:)
Takže pifo a troubí… No to to musí vypadat…
prosimtě ještě nám napiš, že po jednom jezdíš líp než střízlivej :)
Po jednom ne, ale po 3–4 už rozhodně.. ;)
To víš, každej neni jak ty, že ho složí jedna „rychlá voda“..
:)
No samozřejmě, střízlivej se bojim, kór branická cyklostezka se snad zastřízliva ani nedá projet.
Tak já stoprocentně! V terénu se míň bojím, na silnici jsem rychlejší. Vyzkoušeno. Mnohokrát.
A ještě pomáhá si na té silnici dát nejen ty tři piva, ale ještě sluchátka na uši s nějakým pořádným tuc-tuc, pustit naplno a šlapat do rytmu, to pak jede ještě rychleji.
Mně ne. Po jednom pivu řízení kola fakt zvládám, se sluchátky v uších bych mohl být nebezpečný ;-)
Vyzkoušej, je to skoro jak čipťůnink u auta. Naleješ 3 piva, dáš karbanátky na uši, ohulíš nějaké ty linkinkpárk nebo co to dneska letí a o zapřaženým Chariotu se dvěma dětma ani nevíš :)
To je řeč chlapa.
Trolling nejvyššího levelu :-))
Jo, máš se ještě co učit :-)
+1
Jestli se to bude opakovat, je to rána do vazu pravidelným čemba vyjížďkám ke stánku u zbraslavského mostu :-)
Tak při dnešní cyklovyjíždce mě zastavila u pěší lávky přes D1 na Chodově také hlídka městské policie. Kontrola OP a čísla rámu kola (alkohol nekontrolovali). Za to dávám palec nahoru. Nicméně to, že hlídka čítala !!! 8 !!! kusů orgánů mě totálně rozhodilo. Zvlášť v kontrastu s tím, že když jsem minulý týden volal 158 k vykradeným sklípkům u nás v domě (také šlo o kola) přijel 1ks státního orgána, který pouze událost nafotil a sepsal. Žádné zajišťování stop. Pak se nedivím, že podle www.mapakriminality.cz je objasněnost krádeží na Praze 4 pouze 5% , které ještě padnou na vrub akcím ala „8 MP kontroluje kola“.
Jaký byl důvod kontroly OP?
Musi byt nejaky duvod?
Musí, jinak to je policejní buzerace jak vyšitá.
No sice je vase povinnost se prokazat OP na vyzvani i kdyby se chteli jen vysmat fotce, nicmene hadam, ze tak mohli i najit par hledanych lidi…treba
Viz níže.
Policie snad nepotřebuje důvod. Pokud vím jsi povinen na výzvu prokázat totožnost.
Pokud budou chtít důvodů si vymyslí desítky.
A zase se vrátím k té vykrádačce. Ptal jsem se policajta zda chce občanku třeba kůli protokolu když jsem volal 158. A nechtěl :)
Důvody, při kterých může PČR požadovat prokázání totožnosti jsou striktně dané zákonem. Nemluvě o tom, že k prokázání totožnosti není OP nutný – viz ten samý zákon. Jak je to s MP netuším, ale předpokládám, že důvody jsou minimálně stejné.
Vzhledem k tomu, že mi na kole chybí přední a zadní odrazka (světla je prý nesmí nahradit) tak sem se opravdu hádat nechtěl – protože by šlo minimálně o přestupek. Máš se zákonem sice pravdu nicméně platí jedno univerzální ustanovení „Odpovídáte popisu hledané osoby“ a pak jsi povinnen prokázat totožnost.
Psal jsi, že benga snad nepotřebují důvod, nakonec jsme se shodli na tom, že potřebují.
Pokud tě ale zastavili na kole v přilbě a brýlích a tvrdili, že odpovídáš popisu hledané osoby a tudíž ať prokážeš totožnost – byla to buzerace jako vyšitá a je jen tvoje věc, když si takhle necháš ***** na hlavu ;-)
Tak asi nejen obličej může být popis. Stačí že někdo nahlásí, že od nehody se smrťákem ujel cyklista a zevrubný popis.
Každopádně nevím co jiného jsem měl dělat. Ujíždět? Hádat se?
Já osobně s tou kontrolou problém nemám – alespoň třeba zjistí kradená kola. Co mi vadilo byl počet potřebných kusů orgánů.
A ****** na hlavu? Jsem zaměstnanec v soukromém sektoru. Na hlavu mi obrazně sere denně víc lidí a hůř.
OK, každý může nakládat se svými právy jak uzná za vhodné.
Viz níže, písmeno l.
Buď ztotožnit dle OP (a tudíž i obličeje bez brýlí a klidně i helmy) nebo součinností kontrolované osoby.
Není-li to možné, osoba se předvede.
Odmítneš-li při předloženém OP sundat brýle, osoba se předvede.
Při ověření totožnosti za použití osobních údajů a doplňujících dotazů není nutnost brýle sundavat. Příslušník je ovšem oprávněn při nepředloženém OP osobu fotit, a to bez brýlí, šátků apod. V případě odporu se osoba opět předvede.
Které písmeno I ve svém „postu“:
b-f nesmyslně přečíslovává opísmenkované odstavce
„i)“ je 9
Aha, já myslel, že to je nějakej kubabajkův policejní newspeak
ale i tak bych poprosil KubuBajka o vysvětlení – jsem myslel, že policajti obvykle bezdůvodné prudění ztotožňováním házej na bod 5 (odpovídající popisu hledané nebo pohřešované osoby), použití 9 při namátkových buzeracích je pro mě novinkou – jak/kam/proč bych „měl být předveden na základě zvláštního právního předpisu“? obecně si umím představit tak předvedení před soud, jinak mě nic nenapadá…
Nene, l, zde jako písmeno 12.
Pokud se vyhlásí nějaká akce, ale i při šetření věcí přímo v terénu, vyhlášení rúzných opatření operačním a s tím souvisejícím, nutným ztotožňováním osob, to vše se pere na písmeno l).
ha! Karliner mě zmátl a pak už mi to při koukání se na opísmenkovaný paragraf nedošlo… :-) díky, EL je jasné
Netuším, proč B-F vypisuje místo písmen číslice, nevšimnul jsem si, omluva.
Písmeno l (EL) je číslo 12.
§ 63Prokázání totožnosti
Odst. 1
Prokázáním totožnosti se rozumí prokázání jména, popřípadě jmen, příjmení, data narození a v případě potřeby také adresy místa trvalého pobytu, adresy místa pobytu nebo adresy bydliště v zahraničí, rodného čísla a státní příslušnosti. Rozsah a způsob zjišťování osobních údajů musí být přiměřené účelu zjišťování totožnosti.
Odst. 2
Policista je oprávněn vyzvat k prokázání totožnosti osobu
v něm zdržují cizinci bez povolení opravňujícího k pobytu na území České republiky,
chráněného prostoru nebo v místě, z něhož lze tento prostor účinně ohrozit,
místa, kam je policistou zakázán vstup, nebo z tohoto objektu, prostoru anebo místa vycházející,
podezření, že zbraně může být užito k násilí nebo pohrůžce násilím,
činu nebo správního deliktu, k požáru anebo jiné mimořádné události,
jiného právního předpisu 6),
správního deliktu,
zájem, jakož i osobu, která o prokázání totožnosti policistu žádá, a zjištěné osobní údaje předat osobě, která o prokázání totožnosti požádala, nebo
osob a majetku, veřejného pořádku nebo pro předcházení trestné činnosti.
Tyto namátkové kontroly spadají pod písmeno l.
Mno jo, klasika, občas jsou docela pěkné příběhy z nemocnic, kdy na ambulanci začne ožralý statný chlap vyvádět a službu má jedna doktorka se sestrou..a po jaké době dojedou uniformovaní chlapci..
Jen upřesním, nemluvím o Praze, o situaci tady nevím..
Cos prováděl???
Já? :) Mno, jednu historku znáš, ale já byl ten případ, kdy vysypaného cyklistu eskortovalo 6 policistů a dva dopraváci, i když jsem prakticky nestál na nohou..takže jsem určitě nebyl ten případ, který by vyváděl a ohrožoval nebohé doktorky :) naopak, byl jsem chirurgovi vděčný, i když se se mnou teda moc nepáral :)
Hm, zítra tam jedu tak v půl šesté ráno, tak schválně jestli tam budou :)
Pokud bude nad 20st. a slunečno je to možný.
Tak to si nebudu moc dát ani ty tři vyprošťováky, jo?
Ve Varech taky organi (tri) staveli, nahore v Doubi smerem na cyklistickej Vaclavak… me dikybohu ne, s pivem problem od vzniku nealko ochuceneho piva nemam, ale nemam odrazky, predni a ve vypletu (vysvetlovat jim ze to kolo pak vypada jak kolo pro babu na nakup a ze v noci nejezdim by asi neproslo) a mlada co jela se mnou tez nema zadnou z nich + nemela ubsebebzrovna OP. Takze kontolam preji (cesou jsem potkal 3 zkarovany UKcka na skladackach), ale zdrahave se jim kvuli nedostatku ve vybave vyhybam…btw mam ram z bazaru, jeste aby mi pak rekli ze jsem ho lohl :D
odrazka je myslím povinná jen za zhoršených světelných podmínek, jindy je to výbava doporučená
za těch zhoršených je povinné snad i zadní červené světlo a přední bílé
Nehledě nato, že existuje spousta přestupků, které lze řešit domluvou.
Chtěl bych vidět policajta, který Ti vyflastruje odrazky…když už ne tohle domluvou, pak už asi nic.
Teď to trošku studuju a odrazky lze nahradit reflexními prvky na oblečení/obuvi. Dneska má každý druhý cyklodres nebo cyklobatoh reflexní prvky. Takže by se to dalo asi uhádat.
Nealko ochucené pivo co to je za patok pokud vím většina těchto chemických směsek má 2 – 4 volty. Jinak já osobně podporuji akce s kontrolou a dýcháním do balonku u cyklistů kdekoliv semtam mám chuť na některé násosky odjíždějící s Tesco koly od hospody ty benga zavolat.
Třeba Birrel.
Reklamu nedělám, nechutná mi to.
To jsem prsne myslel, me to prijemne osvezi, nic proti temhle osvezovadlum (i tem se 4% alkoholu) nemam.
Já taky ne. Jen bych to nenazýval pivo.
to po tobe nikdo nechce, ja tomu taky nerikam pivo ale sodovka, ono to totiz z velke casti pekně chemická sodovka je…
Tak nějak.
Kde najdu, co za škodlivou chemii to obsahuje?
Žádnou škodlivou chemii to neobsahuje, jsou to jen blbé kecy, dokonce i Staropramen, který do těch svých ochucených piv cpal sladidla, už změnil recepturu.
Kdyz uz nic, tak aspon ta vltavska voda, z ktere delaji pivo, to musi byt kvalitka.
Na pivo mají jistě vlastní zdroje. Prazdroj taky dělá pivo ze svých studní, přitom celá Plzeň chlastá sračky z řeky. Proto je lepší pít pivo :)
Nemaji. Vsechny piva co staropramen vyrabi, i pro jine znacky, se vari z vltavy.
Byl jsem pracovne v jejich upravne vody a tuze jsem se divil, nac cerpaji takovy kvanta totalne humusacke vody. Napred jsem myslel, ze pro nejaky chlazeni, umyvani atd. Tamni zamestnanci me vyvedli z omylu.
mňam
ale co, na něco se umřít musí
Pracoval jsem 7 let v Braníku než ho zavřely.Skutečně tyhle pivovary berou vodu z řeky, protože z řadu je to drahé.Měli jsme vlastní úpravnu vody a jako lakmusový papírek se používali pstruzi,kteří plavali ve vyčištěné vodě.Samo ,že jako doplněk ke klasickým rozborům.
Jinak Vltava na jihu Prahy, kde je Staropramen a býval i Braník je myslím docel čistá.
Jestli plzeň při těch výstavech která má používá studny je otázka.Moc nevěřím tomu,že by jim ta voda stačila…
No ja z toho byl vcelku vyvalenej, kdyz je clovek masirovan reklamama o nutnosti artezskych studni atd a pak tam maji 100 kubikovej bazen s vodou z vltavy:) Jasne, ze to co z toho leze, splnuje normy atd., ale dojem jsem z toho mel divnej.
Museli jsme jim to na par hodin vypnout a moc nadseni z toho, ze musi pouzit vodu z radu, nebyli.
Staropramen by nezachránila ani svěcená voda, tak co..
To je otázka.Když občas zaběhnu za klukama a zajdem do sklepa na piva která ještě neprošla přes HGB a natočíš si rovnou z tanku,tak je to pořád slušná liga.
HGB je co?
Je moc vedro, tak jsem línej, dík :) Hm, tak na takovej Staráč bych taky někdy zašel..
Aha, tak proto se to nedá pít :)
Prazdroji studny údajně stačí, mají jich dostatek, přímo jsem se na to ptal v pivovaru.
Se divím, že ti neřekli „nó, milej pane, samozřejmě, že bereme vodu z Radbuzy, ale v reklamách těm hejlům tvrdíme, že máme nějaký studny…“ :-)
Plzen se už ze studní nedělá roky
Jedna paní povídala, že? Je to totiž nesmysl.
Ale kus ty brepto ;-)
Aneb pravá chuť chemie ;)
Tyhle sladké pivní limonády taky zbožňuju. Dokonce se dostávám do fázy, kdy si je dám v hospodě raději než klasické pivo :)
tak tobě klasický pivo v životě nechutnalo :)
Za 100% přírodní původ ručí Spolchemie Lovosice… ;)
Fujtajbl humáč chemickej neskutečnej.. Ble..
technicka: Spolchemie je v UL .)
kam se to kua zaradilo ;-O
v lovosicich se děla NPK a jak psal výše kolega když lovosice tak lovochemie :)
To nic nemění na tom, že to chutná jak mydlinky.. ;)
Nealko pivo nemá rozhodně 2–4 volty. Pro jistotu, kdyby něco, tak uvádí na flaškách 0,5 voltu.
Tak to vis blbe, protoze kdyz mluvi o nealko pivu, tak asi mysli nealko pivo, ktere ma cca tech 0,5 a ne ovocne pivo, nebo radler. Nechapu, co ti na tom neni jasne?
Jak to tu čtu, tak takovou koncentraci lidí s problémem s autoritou jsem asi ještě neviděl. :-) V čem je problém? Policie je policie, kdo jiný už by měl právo na zjištění totožnosti? Diskuse o jednom, dvou pivech je zcestná, prostě na kole se chlastat nemá a když si dám pivo, musím počítat s následky. A je zbytečné to oecávat.
Dušínovský, ale +1
Nejvíc mě jebe, že se někdo chce hádat o tom, že nemá právo Tě policie legitimovat … Hovno, mají tak malá práva, že lidi na všechno serou, zpřísnit a obnovit některé věci – jo, plno lidem by se to nelíbilo, ale to, jak to funguje teď je k pláči. Onehdy jsem viděl taxikáře … policie jede za ním 50 kou a on je málem sejme a začne jim nadávat, co za ním jedou … kok*t jeden … přez držku a bylo by … Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá …
Tohle mi dokáže vehnat krev do žil … boha moj …
Radši už mlčím nebo bych se tu do krve hádal :-/ …
Divím se, že jej neudělali na nějaký přestupek v dopravě, určitě nějaký v ten moment spáchal, ne?
Ano, nemá se pít za volantem, ani za řídítkama. Taky se nemá přecházet na červenou, přecházet mimo přechod, telefonovat za jízdy bez handsfree, nechat pobíhat psa v parku, parkovat proti směru jízdy nebo předjíždět cyklistu bez blikání. Nemá se uplácet ani přijímat úplatek, nemá se lidem nadávat, nemá se překračovat povolená rychlost (a to ani na kole) a tuzemáku se taky nemá říkat rum. Hovno, co vysere váš pes nebo jinej mazlíček, po něm laskavě ukliďte. Možná ještě milion dalších věcí, ale všechny je zpaměti neumím.
Chci tím říct, že nevěřím, že je tu někdo, kdo něco z toho nikdy neporušil, ale internetových hrdinů, co svou morálku nadřazují něčí jiné, je tu tři řitě a šest půlek…
Hezký! :-)
Třeba porušil. Ale taky nemá potřebu se tu dušovat, jak je to na hovno a jaký je chudák, že zrovna jeho za to porušení trestá policie ;) Mimochodem, už se to tuším někde řešilo… na kole se dá překročit maximální povolená rychlost? Resp. jak to mám jako řidič zjistit?
Tvůj boj.. Prostě máš tu povinnost a dělej si to jak chceš..
Sakra, říkám tuzemáku rum, jednu věc z toho výčtu jsem porušil.
Pivo se na švihu pít musí,protože to prostě k tomuto druhu sportovní aktivity patří!
Nesmysl.
Teda já si klidně to pivo dám (a někdy jich během vyjížďky potkám i víc), ale říkat, že to je nutnost, nebo to k nějaké sportovní aktivitě patří?! To jako že kdo nepije pivo, není dost cyklista?
Neber to tak vážně.Jen dělám protipol těm abstinentům:).
Tuzemáku můžeš říkat jak chceš, klidně i single malt whisky. To zákon nezakazuje. Zakazuje však lihovinu, která není vyrobená destilací z melasy nebo šťávy cukrové třtiny jako rum prodávat :-)
V tom to heretik trochu pomotal.
Odpusť mi mou „básnickou“ zkratku…
Sám sis odpověděl, že někdo to říkat může, a někdo ne. A když přijdu do zaplivaný trojky a poručím si rum, tak mi taky donesou tuzemák, a přitom ho jako rum neprodávají a řekl jsem to já, ne oni :-D
Přesně.
Co to má společného s tím, že chci vědět důvod, proč mne policajt legitimuje? Když mám dodržovat zákony já, ať je dodržujou i oni, žádnej probém s autoritama v tom nevidím.
ACAB
Tohle jsem ještě nezažil, ale o kousek blíže centru pod Vyšehradskou skálou snad občas kontrolovali cajtíci zda se dodržuje značka „Cyklisto veď kolo“ – což ale upřímně docela kvituju.-)
Jedu tam jednou za uherskej rok, ale přijde mi, že z hlediska vyhýbání se je lepší, když na kole pomalu a opatrně jedu. Ten průchod je docela úzkej, takže když tam potkám někoho mohutnějšího a vedu kolo, tak mám co dělat abych se vyhnul. Kolmo se jen opřu o stěnu nebo přidržím zábradlí a chodec snadno projde.
Teď si představ, že místo chodce tam pojede cyklista – mám dojem, že toho místa na oboustrané balancování tam jaksi už moc nezbude.-)
Jo, pak nastává výstup z kola a krkolomný vyhejbání, jinak se to nedá.
A k tomu Mirkovi Dušínovi – uznávám, trochu jako buzeraci to beru, ale jednou o tom úseku a značce někdo rozhodl, takže svůj případnej postih bych respektoval.
Smutný je, že o tomhle rozhodujou většinou nekompetentní lidi, co ví prd a sázej to rovnou z kanclu.. A tady je to asi nejhorší možný řešení, jinak by tu ceduli rozhodně neignorovalo cca 999 lidí z 1000..
Naprosto bez problémů, jel jsem jednou tak 25, ten proti mě taky tak a vyhli jsme se bez brždění;)
Víc sražených pěšáků a budou si dávat víc pozor.
To snad ani nemá smysl komentovat…
Tu značku bych vyhlásil za nejdebilnější ze všech ;)
Tu značku stačí jednoduše objet po silnici, minimálně ve směru z centra jsou na silnici i piktogramy pro cyklisty.
Proč bys tam taky na kole jezdil, když to je normální chodník a vedle na ulici máš vyznačené cyklopruhy? Tou škvírou může jezdit na kole jen arogantní trouba.
A brzdit auta?
Tak, je mi jasný, že to je tvůj typický kibicovský trolling, ale schválně, zkus spočítat, o kolik takový běžný cyklista jedoucí rychlostí 25 km/hod (a variantu 2 pro 20 km/hod) zbrzdí na 20 metrech auto jedoucí rychlostí max. 30 km/hod?
Když už tady trolujeme, tak průměrná rychlost běžného pražského cyklisty je prý 15 km/h a nepojedou 20 metrů, ale spíš 200, jinak by musel zastavit u kraje a vynést kolo na ten vysokej obrubník.
Jinak pokud jde o tenhle konkrétní tunel, značku nesnáším, snažím se tamtudy spíš nejezdit, dva lidi se tam snáz vyhnou na kole než vedle kol, a osobně nemám problém jet s autama, a to i ve směru do centra, když se mi během cesty od posledních semaforů podaří vychytat klidný okamžik, kdy můžu vskočit do silnice a přejet ty dva pruhy plus tramvaj.
Těch 15 to asi může být, ale od bodu A do bodu B. Včetně semaforů apod. Cyklista, který se zachová podle zdravého rozumu a nepojede po chodníku se dozajista do tunelu pokusí zrychlit, věřím, že na tu 20 tu vytáhne i baba s nůší. S těmi 20 metry jsem se sekl, to uznávám, tunel měří 35 metrů, čili včetně nájezdu a výjezdu zdržíš auta cca 50 metrů při jízdě z centra a max 100 metrů při jízdě do centra. Zdržení se bude počítat na zlomky sekund. A když už tu kibic vytáhl zdržování aut, zaměřil bych se spíše na stovky zbytečně puštěných semaforů v noci a o víkendech :-)
Samozřejmě, že skoro o nic.Ale divil by jsi se kolika "flegmatickým " řidičům vadí i tohle nepatrné zbrždění – ale to už je na jinou debatu…
Nedivil, „úžasnej“ je v tohle úsek Mánes-Národní, tam už sem musel v sebeobraně skákat na chodník a zrcátkem už sem tam taky dvakrát dostal.. I když tam jedeš 35+, stejně spousta řidičů potřebuje bejt o kus dál na červený o dvě vteřiny dřív.. :(
Pořád mi to vychází líp tím tunelem;)
Zavírat do ajnclíku a vysvětlovat VUMLem, není nic horšího než nadrátovaný kolista. Až se ten augiášův chlív vyčistí, bude se tu o trochu líp jezdit…
Co ty víš o VUMLu?
Jedno pifko značně zlepšuje držení stopy a jistotu ovládání bicyglu.
TO víš.. Páni moralisti.. Že si někdo dá pivo, to by se potento, ale pak se bojí zastavit policajtům, aby nedostali flastr za výbavu. Odrazkama pohrdaj, blikačky jsou zbytečný, těžký a hyzdí vzhled..
Tak nevim, co je horší, jedno dvě od cesty nebo temný přízrak plížící se šerem…
Souhlasím, jen v mým případě to je pouze malý pivo, velký už příliš uvolňuje.
a po trech se clovek muze hlasit na DH svetak :D
Podle včerejší zkušenosti na schodové jsou dvě piva už moc. Dnes jsem jel kolem a nechápu, kterej blbec by to sjížděl – je tam málo místa mezi zábradlím a tou kolejnicí pro kočárky, nechápu to.
nebo pořád ještě málo :)
Na schodové už jsi měl v sobě tak max. 1.
Včera byl prostě na hovno den.
ACAB
Nemas na kole chlastat!Je to stejny jako kdyz jedes v aute.Pokud nemuzes bez chlastu bejt tak nejezdi na kole ani autem,blbecku.
tim ze ti nakakali do hlavy bych se takhle verejne nechlubil :)
Teď jsem chtěl něco podobnýho napsat, ale nakonec jsem máv rukou, v jeho věku je to stařecká demence.
To je tady myslím už dostatečně známá věc :)
Pivo není chlast,ale lék.To je třeba si uvědomit:).
Je to uplne v poradku. Byt po mem, tak zakazu alkohol na verejnosti uplne. Chytej te ozralyho (nebo klidne i s tim 0.5 promile) a pujdes na 3 dny do basy s 16h nucenych praci denne.
Allah Akbar
Jako Imám muslimské sekce B-F musím souhlasit :-)
:-)
Ale to jsi nově, ne? Naposled co jsem tě viděl na kole, tak jsem tě zkárovanýho tahal z křoví:-D
poturčenec horší turka :-)))
:-)))) ještě, že tam ti cajti tenkrát nebyli…
Ale Alláh to viděl!
Zrovna se nekoukal!
Každopádně se tohle nepočítá, to bylo před tím než mě konvertoval kámoš z Karlína :-) Ha ha
Nebyl jsi třeba 80 km na cestě?:) Tolik stačí, aby ses nemusel postit během Ramadánu, tak to třeba u tebe funguje obdobně s alkoholem:D
no konečně :D
:D tvl tady je ňákej sraz extrémistů bo co
+1, naštěstí ten zákaz díky muslimům dřív nebo později bude zaveden aspoň v evropských větších městech.
jiří, co sis to zas nacpal do vodárny? :D
Nic, už mě prostě serou ty parky a ulice zaplněné více či méně ovíněnými/orumovanými budižkničemy.
Včera jsem měl tu čest projít pražským Sherwoodem a to byla pecka. Takovej smrad z těch všech individuí, že se člověk skoro ani nadechnout nemohl.
Ono bohatě stačí projít/projet parčíkem před Lávkou u Smícháče…
Hašiš z Arábie :-)
Nějak se tu množí debílci…
na kole se přece alkohol nepije. v čem je problém?
v tom, jestli je pivo alkhol.
Jenom trochu.
Pivo není alkohol a rum není kořalka!
Řikal to výčepní/majitel hospody U komína v Bílovicích. A já mu věřím. Je vod fochu, musí to znat!
Mimochodem kvalitně zvolený téma na pátek!:D
Konecne se tu aspon diskutuje, uz me ta okurkova sezona aneb jak vyndat hovna ze vzorku, kola do 10k a dalsi podobny pomalu nebavi :D
v zivote jsem nevidel delat mestaky neco opravdu uzitecnyho. v pripade, ze neco resit maji, tak se zdekuji (videno na vlastni oci), nebo se rovnou zamknou na sluzebne jako kdyz meli zkrotit tu cikanskou pakaz nekde v budejovicich. cele jejich usili je motivovano vyberem penez. at uz je to okaty, nebo aspon trochu maskovany. taky k nim chodi „pracovat“ ty spravny typy. a kdo rika, ze je spravny, ze se po nem vozi nejakej hloupej nymand s touhou vytahnout z nej penize pro svou vyplatu, pripadne si dokazat, jakou moc mu dava jeho uniforma, tak musi byt cvok. tohle s poradkem v tyhle zemi nema nic spolecnyho.
Já jsem viděl měšťáky dělat něco opravdu užitečnýho. Když pominu, že když je zavolám ke garážím, že se tu motá typ, co sem přišel krást, tak opravdu přijedou a to celkem rychle (vyzkoušeno několikrát), tak jsem kvitoval i to, když se postavili s kamerou ke světlům a brali debily, co projížděli na červenou, a to tak, že ne těsně na pomezí, ale ještě dlouho po tom, co tam padla a chodci už měli zelenou.
ze vas to bavi … svojimi odpovedami honit si vlastne ega ;) … idem na pivo :-)
radši jeď na kole
dam si koutske a zaleziem na kole do les, ale neskor, este je horuco :-)
ale bacha na Krakonose s alkoholtesterem, nedejboze marxistu k tomu
dopadne to počítám jako v Radotíně.
Jednu dobu chytali hned za Pigim a brali to fakt poctivě, materiálu nepočítaně, pokutičky se hrnuly…
Jenže pak se stala nehoda na hlavní silnici, auto sundalo zle cyklistu – byl opilej. Začalo se tam víc hlídat na silnici a zjistilo se, že zatímco švestky stojí na stezce, poučení domácí násoskové co jezdí v létě na kole denně na pííívo to místo po stezce začali brát ve velkým po silnici.
Tichou dohodou se potom represe vytratily.
Protože jak je známo nápady cirkulují vesmírem a sedají náhodně na lidi :) takže ted aktuálně ho dostal orgán o dvě čtvrti dál – v Komořanech.
Dneska jsem dojel na kole na domluvene misto a cekal tam na kamose a meli jsme jit neco robit. Samozrejme zizen, tak jsem se rozhlid, nejaky sportbar, tak zaparkuju kolo venku a vejdu dovnitr. Co pry si dam…ptam se co cepuji…tak mi to rekla. Vaham co chci, rozhlidnu se, dva metry ode me u baru sedi mestak :D S chladnym klidem jsem si objednal Zlateho bazanta :D
Dobrý rebel!
Díky za každé nové ráno.:D
Dneska (vlastně včera) jsem ve Štrbě viděl týpka na kole, jak přijel do nádražky a dával 2 panáky a pivo za nějakých 10 minut, co jsem seděl vedle. Jak to pokračovalo, nevím :)
treba nejake mamine jdouci na koupaliste srazil petiletyho synka, ktery dava 50km/odpoledne, tak to jel hned zapit do nejblizsi knajpy. ;-)
Co je na tom divnyho?
že jó…
Úplně všechno. Nádražkou počínaje a panákama konče.
ja spiš nechapu potřebu některejch jedinců pernamentně lustrovat to co dělá někdo druhej. Dyby borec na křižovatce stahnul kalhoty a vysral se tam, tak mu do toho nic neni. :)
za to může fejzbůk
No to ne, ale pochlubit se na netu tím zážitkem může :D
standardní zoufalec