Zdravím, jen chci ukázat, že se dá pořídit všechny tyhle vychytávky kolem 500,– je to koupené z aliexpressu, dodací doba 3 týdny a vše funguje(jak dlouho to nevím :-) ). Dal jsem to sem aby to popřípadě někomu pomohlo nebo inspirovalo :-))))))
Zdravím, jen chci ukázat, že se dá pořídit všechny tyhle vychytávky kolem 500,– je to koupené z aliexpressu, dodací doba 3 týdny a vše funguje(jak dlouho to nevím :-) ). Dal jsem to sem aby to popřípadě někomu pomohlo nebo inspirovalo :-))))))
Skoda, ze tam nemaji misto kadence a tepu vyskomer
Se zkus podivat na alikovi, treba tam neco najdes :-)
Taky jsem si koupil, za tu cenu je to parada. Hlavni nedostatek vidim v usporadani informaci na displeji – tepy jsou jen ve vyberu. Takze jelikoz mi jde o ne, tak nemam co prepinat, mam tam celou dobu tepy.
Ted potrebuju vyresit stopky. Pouzivate nekdo na kole stopky? Jake?
Velice velice zridka a kdyz uz, tak ty v tachometru (Sigma ROX 6.0).
Kdyz chci zmerit nejakej usek, kouknu na Segmenty na Strava.com, pripadne si vytvorim vlastni. (V Camelu mam mobil se spustenym zaznamem.
Ja si chci merit intervalovy trenink :-/ Asi zalozim nove vlakno. Zatim me napadlo jen si na ali za 2€ stopky, ale obavam se, ze je budu dost spatne pridelavat na kolo a bude to vypadat hrozne.
Zkus třeba appku v mobilu, která dělá intervalové tréninky. Stačí nastavit intervaly a zvolit verbální upozorňování a poctivě ti to všechno nahlásí a odpočítává přechody mezi intervaly. Je to pohodlnější než čumět na řídítka, aspoň se můžeš soustředit na cestu a točení nohama. Na druhou stranu někomu nemusí být příjemné jet kolem někoho s 3, 2, 1, REST! :-) Párkrát jsem to zkoušel, nebylo to špatné, ale po přechodu na head unit jsem to používat přestal.
Mobil mam v zadni kapse a v umyslu mam – az me to napadne – zmerit treba 20 sekund, pak nic, pak zase treba 5 minut. To prvni je s mobilem zhola nemozne a ani to druhe se mi moc nezda. Na riditka nijak extra cumet nechci – stejne teda budu cumet na tepy.
Úplně nerozumím tomu „změřit třeba 20 sekund, pak nic, pak zase třeba 5 minut“, a proč je to nemožné :-)
vemte si priklad ze me! Jednou takhle jedu, porad jedu…a dneska sotva stojim! :-)
Ted vazne: jedu zakladni vytrvalost, porad jedu a pak si chci dat interval sprintu na 18 sekund, tak si to predstavuju tak, ze zmacknu neco na riditkach a busim jak blazen, pak kouknu, uvidim treba 13, tak se za chvili zklidnim (ono to nemusi byt presne 18, zejo). Pak zase jedu zakladni vytrvalost a pak si chci dat 5 minut tempicko, tak kliknu na stopky a jedu. Takhle si to predstavuju.
Ale ze bych musel vytahovat mobil, notabene dotykovy a tam neco mackat a pak mi to zarve a pripadne to zas musim vytahnout a zmacknout, aby to nedelalo randal, to jako fakt ne.
Nebo to jde s tim mobilem i lepe?
Jo tak, já si to představoval jako strukturovaný intervalový trénink. Na náhodné intervaly je to samozřejmě nepoužitelné. Nicméně si myslím, že to zároveň platí i o takových intervalech. :-)
:D
Fakt? Ja si precet Ondru Vojtechovskeho a prijde mi, ze to ma hlavu a patu.
http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/…-syst%C3%A9m
Samozrejme pokud by se Ti mi to podarilo vymluvit, nemusel bych shanet stopky!
Nikomu nic vymlouvat nehodlám, trénovat se dá všelijak a různí lidé na to mají různé názory. Jestli máš plán, který má hlavu a patu, tak je to v pořádku. Klidně trénuj ZDV belgicky.
Jen mi z toho cos psal, teda ZDV, pak sprint, pak ZDV, pak tempo, přijde, že je to dost chaotické. Aby se z intervalů dostalo co nejvíc užitku, měly by mít i nějakou strukturu a měly by se přesně dodržovat včetně odpočinku, a to i s ohledem na ty sekundy. Netvrdím, že různé změny tempa atd. nemají užitek, jen že se strukturovaným tréninkem dá za stejný čas vyždímat mnohem víc.
Ja jeste nevim, jak presne to budu praktikovat, nemam v planu kombinovat trenink sprintu a tempa behem jedne vyjizdky, napsal jsem to jen pro vysvetleni, co vsechno od tech stopek chci.
Nicmene doted jsem jezdil jen dle pocitu – a co to slo, takze uvidime, co se mnou udela tohle.
Mám polar m400 a jde to parádně. Pokukoval jsem po v650 ale není co vy to přineslo víc.
Ma zkusenost: tachometr fungoval rok, leve tlacitko si tak torhcu delalo, co chtelo, coz je dost neprijemne a obcas se urazil, nebo co se s nim stalo, meric frekvence slapani a bylo treba pockat, az se tachac uspi a znovu probudi (to je dost na hovno, kdyz je clovek v polovine trasy) – nicmene to asi bylo slo vyresit vytahnutim a opetovnym zasunutim baterky do cidla, i to ovsem neni nic extra prijemneho.
Po roce prestalo fungovat leve tlacitko uplne. Rozebral jsem to (to jste nevideli, jak smejdsky je to cele udelane…): mechanizmus tlacitka zniceny pouzivanim (jde opravit), spinac sam neuveritelne smejdsky a nekde tam chybi kontakt na integrovanem obvodu, takze neopravitelne. Vubec se divim, ze to rok fungovalo.
Takze za me nebrat a to v zadnem pripade. Cidla jsou stejne dedikovana, takze to clovek vsechno muze akorat tak vyhodit.
Ahoj, tak jsem píšu po roce používání a nemám podobné zkušenosti jak píšeš ty. Mě po roce vše funguje a ani nebyl náznak, že by si to dělalo co chtěli. A to zažilo všechny možné počasí a přes půl roku každo denni roční ježdění do práce i po zimě vše funguje, takže za mě se investice vyplatila.....