tensiometr Super B TB-ST212 & Wheel Tension App Parktool?

13 nepřečtených
  • Milan

Ahoj,

víte někdo z praktické zkušenosti, jestli si sedí tensiometr TB-ST212 a aplikace Wheel Tension App Parktool stejně jako s tensiometrem TM-1 od Parktoolu?

Stupnice mají dle náhledu stejné rozsahy, ale to hádám vůbec neznamená, že indikují při měření stejné hodnoty.

Předem díky za info od uživatelů či těch co znají.

0 0
    • jecnak  

Stupnice jsou bezrozmerne a pro zjisteni skutecneho napeti pouzijes prevodni tabulku. Park-Tool ji ma nejobsahlejsi, tj pokud potrebujes nejake speciality jako Spinergy, nebo R2R Mavic, tak je to nejspis jedina moznost.

0 0
      • Milan  

Tak ten dotaz formuluji snad přesněji: sedí převodní tabulky u ParkTool TM 1 a Super B TB-ST 212 ve společných a v tabulkách uvedených paprscích-jejich převodních hodnotách?

O úplný speciality mi nejde. Ale logicky, pokud by seděli „základní typy“, pak bude sedět vše si myslím…tabulky by nebyly na papíře potřeba, ta appka je eliminuje…

jinými slovy, na Super B bych použil převodní tabulku ParkTool a sedělo by to?

0 0
        • jecnak  

¨Tak jestli nepracujes v servisu a nepotrebujes nekde vykazovat jak to kolo je kvalitne zapleteny nejakou hezkou maluvkou, tak ti staci normalne si to napeti sepsat do excelu. Prevodni tabulku bude mit SuperB urcite dostatecne obsahlou pro bezneho amatera. Stejne presnost podobnych pristroju neni nijak zavratna – staci si to tim tenzometrem zkusit dvakrat na stejnem dratu a chybovost je klidne v rozmezi 10%. Pokud pracujes v servisu nebo se chces zapletanim zivit, tak takovy pristroj rozhodne neni vhodny – ani jeden z nich.

0 0
          • Jakobo  

No to je pravda s tim opakovanym merenim, mam ten parktool a taky jsem si toho vsiml.

0 0
    • Loučkař  

Mam Unior u kterýho byl kalibrační drátek a převodní tabulka, ale taky jsem si nebyl moc jistej, jestli opravdu ukazuje správně. Tak jsem si poskládal rám s váhou, ve kterym drát přeměřim a udělám k němu převodní tabulku. Kromě dražší váhy do 300kg to je jen kousek jeklu, závitový tyče a matky+šroubky.

http://www.bike-forum.cz/…nostnak.html#…

0 0
    • Algor Mortis  

Ahoj,

koupil jsem si taktéž tensometr od SuperB TB-ST12 a hledal k němu nějakou apku jak má parktool…

Nakonec se mi podařilo stáhnout appku v excelu https://seasonalcommute.com/spoke-tension/ je to však počítáno pro Park TM-1, tzn je třeba upravit přepočtový vzorce dle SuperB…

Nic méně pro kýžený efekt stačí přepočtovou tabulku na listu „Conversion table“ od ParkTool přepsat na hodnoty udávané v tabulce k TB-ST12 a funguje to jak má…

Jen je třeba si uvětomit, že hodnoty v převodní tabulce se mění dle typu a tloušťky výpletu, tudíž máš-li různý špice na předním a zadním kole musíš před nastavováním jiného rozměru přenastavit i převodní tabulku dle hodnot z tabulky od výrobce měřáku…

Tu tabulku jsem trošku upravil (grafy) a zadal hodnoty k tensometru od SuperB… zde je má verze ke stažení… https://ulozto.cz/…culator-xlsx

Blbuvzdorné to není, ale pokud trochu chápete jak fungují vzorce v Excelu tak úpravy dle vlastních potřeb jsou hračka a lze to použít i k jiným typům od jiných výrobců…

0 0
      • Milan  

Perfektní, moc díky, staženo k použití. Teď už jen sehnat hodnoty pro drát DT Swiss Aero Comp StraightPull 2.0//2.3/1.2…a jdu do TB-ST212.

0 0
    • MirosPikos  

Je nějaký dramatický rozdíl v přesnosti měření Park Tool vs. SuperB? Plánuji nakoupit zas nějaký užitečný cajk a padlo to na tensiometr a pravítko. Jaké případně doporučíte pravítko?

0 0
      • kubad  

jiná pružina v měřáku, jiné výsledky?

0 0
      • tomxxx  

Já došel k tomu, že na domácí servis Super B za třetinu bude stačit. Parktool má výhodu, že máš na jejich stránkách pěknou aplikaci na všechny možný druhy drátů. Super B ji má tady postnutou v excelu

0 0
        • MirosPikos  

Už ho mám doma. Je to fajn na rovnoměrně napnutý výplet, tedy přesně to, co jsem potřeboval. Zjistil jsem, že pár drátů mi hodně ulítlo a nepřišel bych na to ani pohmatem. Ještě si udělat ten kalibrační rám pro klid na duši. Ale zatím postačil referenční výplet. Živit se tím nebudu a kdybych chtěl něco lepšího tak to nejlepší co vyrábí nějakej šmat odkud si ze Srbska nebo tam někde. Ale to je cca 5k.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.