Sháním celoodpružené treilove kolo, abych na něm dal v pohodě 80km polní cesty ale zaroven aby bylo hravé na treilu.
Zatím jsem koukal na trek ex8 2018 nebo giant trance 29 2019 připadně budu rád za tapy . cena max do 65000kč.
Díky
Sháním celoodpružené treilove kolo, abych na něm dal v pohodě 80km polní cesty ale zaroven aby bylo hravé na treilu.
Zatím jsem koukal na trek ex8 2018 nebo giant trance 29 2019 připadně budu rád za tapy . cena max do 65000kč.
Díky
Obě je možné otestovat u prodejců za pár stovek. Trance jsem nejel, tak nedokážu porovnat. Jsou o kola podobné kategorie, na 80km výlety to bude chtít výměnu minimálne zadního pláště za jezdívější a stejně to nebude úplně ono.
Trail myslíš něco jako SpS, Rychleby nebo těžší?
Jedovnice, Nové město na Moravě, Říčky…všechno ale spíš jen na pohodu
Poradí prosím někdo?? Děkuji
Mám trance 2015, tak radím Trance na 29. Předek mám 2,3 DHF 3C, EXO, tr a zadek forekaster 2,35 2C. Jezdí to solidně, bát se nemusíš a to bych chtěl předek 2,4 ale to je pouze HR ll ve 3c a ten tam nechci. Jinak si zjisti cenu ložisek na zadní stavbu a servis. Trek by měl být v tomhle drahý, ale nemam to ověřeno. Každý model může být jiný.
málokdy se posere víc jak jedno ložisko, takže pokud se nenechá natlačit do komplet repase, je tohle celkem irelevantní.
Jak na treku tak giantu to docela vydrží.
Tak nikdo netvrdil, že se něco musí prodělat. Jen si má zjistit ceny. Může být i 100% rozdíl v ceně ? No může. Pokud to nebude dělat sám, tak se může hodně divit.
Trek Ma nějaká nestandardní ložiska? Zrovna mám rám na servisu a můj (autorizovaný) servis jednak mění po jednom (vypadá to, že u mě žádné měnit nebudou) a navíc říkali, že tam dávají endurobearings. Ty používají spousty dalších značek.
Jjj endura, protože snad ani jiné s V označením neseženeš. Netvrdím, že má atip, ale může mít. Mě třeba na gianta trance nabídli výměnu, cena ložisek do 2000,– a práce 100,– / ks takže max. krát 12. Ve druhém servisu že prý kolem 5500,–. Prý se musí měnit i čepy, což byl tady jediný co to tvrdil. Teď si vyber. Koupil jsem ložiska, lisy a dělám to sám. Peníze to stálo stejné, jen teď vím co tam opravdu mám a doma mám víc hraček.
ted je obdobi testovacek, tak si je zkus, muj nazor – Trek Fuel Ex 29" – nejpohodlnejsi kolo na jakem jsem kdy jel, ale pro mne trochu nuda, Giant Trance 27,5" – zabavnej stroj, kterej s lepsim dobre naladenym tlumenim a obutim zvladne vesele a hrave i solidni tereny – takze moje volba. 29" Trance jsem nejel, veky kola na trail nechci. Proste Trance je IMHO vic do terenu, Fuel Ex vic na vylety, ale oba v klidu zvladnou i to druhy.
Já vlastně seděl na obojím a trance 27,5 a Fuel ex 29 nemůžou být posedem odlišnější. Trance byl pro mě jezevčík na kterém se sedí na štaflích a Fuel jsem si „obleknul“. Na Giantu se sedí NA kole, u Treku V kole.
to je divny, ja se jak na staflich necitil, BMW soucasna moda davat stredy proklate nizko, aby byl jezdec „vic v kole“ teda beru nelibe, pak si musi clovek v terenu davat sakra pozor aby neco nevzal pedalem
Bavime se o Trance 29 ne?
Taky zalezi jakej rocnik jsi mel a zdvih. 140 ka proti 150 byly stafle to souhlas. Obecne na 27 sedis na kole vzdy vic nez na 29
Jak píšou ostatní zajdi třeba v Brně do giantstore a tam ti to kolo bez problémů půjčí jak Trek tak giant.. Osobně jsem po sezoně koupil Trance 27,5 a nemá chybu, maestro je vychytané a pobírá to opravdu hodně citlive.. Dozadu by to chtělo víc jezdivejsi plast ale ani HR II není úplně nejhorší..
Za mně Trek, bo Giant mi není sympatický. :-)
Ještě mám možnost koupit specialized Stumpjumper FSR Comp 29 2016, ale ten taky asi moc jezdivy nebude.