Trek Supercaliber vs Rockrider XC 900s

17 nepřečtených
  • PepikVaio

Prosím o srovnání.

Trek Supercaliber 9.x 1. generace (bez elektrického řazení, starší).

Rockrider XC900s (druhá varianta, s elektronickým řazením, nové).

Cenově nastejno.

Má někdo zkušenost s oběma koly?

Full jsem nikdy neměl.

Nevím co čekat ohledně treku.

Někdo tvrdí, že je to moc tvrdé.

Hlavní využití:

Pohodové ježdění.

Nejsem žádný závodník ale občas jsem si říkal, že více pohodlí neuškodí.

Do práce mám krosové kolo s odpružení sedlovkou a jsem celkem spokojený.

0 0
    • Azmir  

Hod reálné odkazy a za kolik je můžeš mít, 9.x je informace jak ****, 9.5 vs 9.9 je velky rozdíl. Nový Rockrider myslíš tenhle? https://www.decathlon.cz/…_/R-p-350265?… Supercaliber je závodní mašina, pokud nezávodíš a nikam se nehoníš, není moc důvod ho mít ve výběru.

0 0
        MTBIKER doporučuje
        Lapierre Edge 5.9 kolo, modré Skladem > 2 ks

Výprodej -30% Lapierre Edge 5.9 kolo, modré

od 17 399 Kč -30% MOC 24 999 Kč

Lapierre Edge 2.7 27,5 kolo, modré Skladem 2 ks

Lapierre Edge 2.7 27,5 kolo, modré

od 14 199 Kč MOC 17 699 Kč

Lapierre Edge 2.9 29 kolo, modré Skladem 1 kus

Výprodej -37% Lapierre Edge 2.9 29 kolo, modré

11 099 Kč -37% MOC 17 699 Kč

• PepikVaio  

Trek nemám vybraný ale co se dívám, tak se to pohybuje kolem 70–80.000 Kč. Ano vím, jsou i za 200.000 Kč, tak tam já nemířím.

Jde mi asi o to, že jedno je nové s el. řazením ale pravděpodobně těžší (byl jsem zvyklý na svého HT, který měl asi 10 kg) a druhé je starší bez el. řazení ale lehčí.

Další věc, jaký je názor na Rockrider obecně?

Přeci jen beru Trek jako dobrou značku a tak i když je rám starý 5 let má dobrou geometrii? Nebo už je to za “zenitem” a bylo by lepší se podívat jinde?

Nebo geometrii Rockrider je špatná, i když je rám prakticky nový?

Obě značky mi jsou sympatické.

Rockrider mám rád a Trek se mi líbí ta myšlenka jednoduchosti.

Rád bych názor, kdo si osahal obě kola a dokázal by porovnat klady a zápory. Je mi jasné, že osobní zkušenost je nejlepší ale nevím kde půjčit Trek, když se již neprodává a druhá generace je vlastně jiné kolo.

Rockrider:

https://www.decathlon.cz/…_/R-p-332553?…

Trek:

https://www.cyklobazar.cz/…-fox-kashima

0 0
        • worlusho  

"Jestli chceš supercalibra, tak vem tohle a dodělej jak budeš chtít. ":https://kologuru.cz/…-trek-black/

3 0
          • PepikVaio  

To mi nepřijde jako rozumné řešení.

Je tam příliš komponentů, které bych chtěl jinak.

Jsem v pohodě se starším, kde bude to co chci.

0 0
            • worlusho  

Musíš se na to podívat s nadhledem. Tenhle rám snese vidlici se zdvihem 100–120mm, na Reconu si to doma nastavíš za 15 minut. Víš jaký zdvih ti bude vyhovovat? Nastavení posedu, drop řidítek oproti sedlu znáš nebo to budeš ladit dodatečně. Rozhodneš se pro karbonovou sedlovku nebo pro teleskop? Další věc je co si představit pod "předělaná kola z neboost na boost, úprava pomocí koncovek nebo přepletené? Kazetu s 9z pastorkem fakt nepotřebuješ. To už je lepší to předělat na sram nebo shimano. Prostě personifikovat si kolo ti přinese zábavu , ale i ponaučení.

0 0
              • PepikVaio  

Chápu ale nemám ambice takhle něco předělávat.

Nemám na to doma vybavení ani prostor (zatím).

Vidlice, jezdil jsem jen 100 mm (a jsem s tím v pohodě).

Posed až dodatečně.

Sedlovka karbon (trend teleskopky jsem ještě nepochopil – že ji musí mít skoro každý, protože je to zrovna trend – já nevyužiji).

Věřím, že se člověk úpravou naučí ale také zahuč dalšími penězi – to také nepotřebuji :)

A jak jsem psal, nemám prostory.

0 1
        • Lišák  

Co je dobrá a co špatná geometrie? Buďte Ti vyhovuje, pak je pro Tebe dobrá, nebo nevyhovuje, pak je pro Tebe špatná. Tohle mimo Tebe nikdo nerozlouskne.

0 0
        • vaclaw  

Jako jestli ti nejde o rychlou sportovní jízdu, tak ten Rockrider bude příjemnější, pokud nemáš nějaký speciální důvod jít do Treka, tak nevím, jestli by pro tebe byl v něčem výrazně lepší. Ale jo, no, chce to vyzkoušet, ideálně pár kol, ať se trošku zorientuješ.

0 0
    • esmo  

Jo trek má pět let starou geošku, tak je to nejezditelný. Zároveň to bude tvrdší, než tvůj stávající HT.

Ne dělám si srandu … co tě ale tak poslouchám, koupil bych si buďto nového Treka, nebo toho Rockridera, ale až po vyzkoušení.

Já mám 1. gen Supercalibera a jsem spokojenej, kola točím dost pravidelně, ale toto jediné už mám dlouho a nemám důvod jej měnit, protože nevím ani za co, ničím bych si nijak nepolepšil.

0 0
      • PepikVaio  

Super, díky.

Jaký je tedy TREK v porovnání s ostatními fully?

Ještě abych uvedl jasněji.

Nejezdím žádné divočárny. Jezdím normální cesty, které se dají jet na HT ale takový ten pocit naklepání zadku mě přestává bavit a právě proto uvažují o full.

Dilema je samozřejmně váha a proto jsem si říkal, že TREK by mohla být cesta.

Jen si ale nejsem jistý, jestli ten pocit bude dostatečný (ten pocit, že to krásně žehlí nerovnosti).

Já vím, dají se ladit i tlaky v plášti.

0 0
        • esmo  

Já nevím, nedokážu na to odpovědět, zatím jsem si žádný jiný XC full nepůjčil, abych porovnal, ale mně na tom Supercaliberu komfort nechybí. Jezdím s tím všechno, asfalt, polní cesty, bordel ala trasy XCO.

Nutno dodat, že je mi 29 a hraju si na sporťáka, takže nějakej závodní posez a občas doraz mi nevadí …

0 0
    • jonti  

Jednim ani druhym neudelas chybu, jen ten Rockrider bude trochu pohodlnejsi a Trek trochu tvrdsi, i v zaberu.

Predevsim to chce vyzkouset nazivo a vybrat spravnou velikost.

0 0
      • PepikVaio  

Díky, to jsem si tak nějak myslel, že zde bude největší rozdíl.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.