Stavím nové kolo a mám vše kromě rámu. Původně jsem chtěl TREKa ZR9000, ale nepřišel a nejdřív bude až koncem března. Možná. Ale je jaro a chci jezdit, tak uvažuju o letošním Authorovi Introvertovi s karbonovou zadní stavbou.
Stavím nové kolo a mám vše kromě rámu. Původně jsem chtěl TREKa ZR9000, ale nepřišel a nejdřív bude až koncem března. Možná. Ale je jaro a chci jezdit, tak uvažuju o letošním Authorovi Introvertovi s karbonovou zadní stavbou.
Anketa: ZR9000 nebo INTROVERT 2007
Zadní karbonová stavba na biku nemá žádnej význam. Ten Trek je hezkej, počkej…
vzal bych jinej rám- třeba Lucifera, možná supa, ideálně spešla, ale ten bude asi drahej
souhlas – trek neni spatnej ale cekat by se mi nechtelo a s tim arturem uz dnes diru do sveta neudelas. koupil bych treba tohle: www.koloshop.cz/index.php?… nechal bych si na to misto loga spyder nastrikat „RYCHLEJ TURISTA“ a za usetrene penize bych dokoupil sedlovku WCS carbon…
Sedlovku mám :-)
no tak za ty tri litry udelej nejakej peknej mejdan!
Jakou máš sedlovku? Smíme-li to vědět :).
pravda je ze prumer sedlovky muze zajimave a nepriznive ovlivnovat moznost vyberu ramu…
No snad tu karbonovou WCS, ale nějak výrazně se v tom neangažuji, protože tomu kulový rozumím. Toho Treka bych radši, protože už mám dva a má hezčí barvu, tvary a taky písmenka. Takže asi tak :-D
Počkej. Jak snad??? :-D Jinak porovnávat vzhled Treka s Authorem… :)
no nolmalne ne? ..jsou lide kteri maji WCS carbon …jsou lide kteri nemaji WCS carbon no a jsou lide kteri SNAD maji WCS carbon .....no a ti sami lide nosi kosmodisk! at zije planeta pluto :)
nedavno som cital vo vele ze TR varuje pred napodobeninami wcs. tak mozno preto to SNAD :P
Aha :-D
No je to ona, ale rozměr neznám. Taky řídítka i kola jsou WCS. A vidle je karbonová od Pellsu :-)
No tak pokud si počítal s tím, že jí dáš na Treka, tak má určitě 31,6mm. Ne? Nebo ty myslíš délku nebo co? :)
jeste ze mas mechanika vid ? :-))
Přesně tak. V kolech jsem se vrtal naposledy za hluboké totality, protože když tehdy chtěl člověk jezdit, tak si musel umět poradit sám. V dnešních autech se už taky nikdo sám nevrtá. Pokud to není stará škodovka :-)
vidis ja bych se u mechaniku nedoplatil, hlavne nemam sanci – cekat na neco nez mi nekdo neco udela, tak mam dilnu doma v kuchyni a jeto :-)
jestli chceš rám Treka 8900, tak nám zrovna přišel v 19,5" tak se ozvi :-)
Tohoho Treka 6500 mám 17,5" a rád bych si to zopakoval i u ZR9000 :-)
ok, tak to asi neposloužím, jestli sis zjišťoval dodací termíny. Jinak vypadá mooooc pěkně a doporučuju :-)
Kdybys prodaval ten 6500 ram, tak dej vedet (mail v profilu). Teda pokud neni zraly do srotu.........
Je to zánovní kolo, pouze lehce zajeté, ale asi bys ho nechtěl :-D Když se umyje, tak je v pohodě, ale nechám si ho jako plečku :-)
jako z většiny inzerátu: lehce jeté 500 km holkou, 100% stav…:-)))
Necekal bych, vybral bych asi uplne neco jineho, treba GT, KHS, Felt. Myslim ze v teto kategorii je hodne srovnatelnych ramu. Author neni spatnej ale ten design mu podle me dost skodi.
Měsíc uteče. TRÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉK
A povíte mi někdo jako laikovi jakej je praktickej rozdíl v materiálech:
Trek: ZR 9000 Alu – nová slitina pocházející z leteckého průmyslu obsahuje příměsi zirkonia, manganu, mědi. Tento materiál má o 15% nižší váhu a o 98% delší únavovou životnost než standardně používané slitiny hliníku.
Author: EASTON ultralite, to je co?
Já se přiznám, že nevím jak to biker pod sebou pozná, geometrii rámu určitě, ale matroš? životnost? pevnost? váha? Nevim, kdo tu jezdí to i ono poraďte Pavlovi (rychlej turista), my o tom kecáme celej večer. ;-)
jezdi zatim na tom na cem mas, ten trek je paradni ! jinak bych ti doporucil KHSko to co mam ja, cena je dost podobna (okolo deseti) a vaha je taky skvela :-)
Vydrrrrž! To uteče jako voda ;-).
Ja bych tez pockal .. ja cekam na GF uz od Listopadu a tez se dodaci doba blizi .. snad pry pristi tyden…
Počkej a pak napiš porovnání oproti 6500.Author bude delší ne?
pokud spěcháš vzal bych superiora, za ty prachy je to paráda. Ale jinak bych si počkal na Treka – je moc hezkej
rámy s karbonovou zadní stavbou se moc nechytly, jednak je to těžší než celohlína a pak efekt je diskutabilní, kromě vzhledu :)
Abych pravdu řekl, tak toho Treka bych chtěl hlavně proto, že se mi opravdu moc líbí a taky proto, že už mám dva a jsem s nimi těžce spokojenej. Ale láká mě vyzkoušet ten karbon. Třeba to dopadne tak, že budu moct na Authora věrohodně nadávat a vrátím se poslušně k Trekovi :-D Je to podobné, jako když jsem kdysi na silničce spokojeně jezdil na Shimanu, a chtěl jsem Campagnolo. Tak jsem si pořídil Recorda. Nemůžu říct, že je Campa špatná, ale Shimano mi sedí víc a teď mám toho Recorda na plečce. Ale hlavně mám klid, protože tohle dilema už řešit nemusím. A to se opravdu vyplatí :-D
ja chci taky plecku na Recordu :-)))) jinak ted taky cekam na silnicku na shimanu a nejak se nemuzu dockat, venku by se dalo krasne jezdit, ale na zimaku se mi uz nechce :-(
Tak to jsme na tom úplně stejně. Taky se dočkat nemůžu a jestli v pondělí bude ten Introver, tak příští týden už na něm jezdím. Jinak s tím Recordem, byl to první model s devítkovou kazetou, takže nejlepší roky už má za sebou, a posloužil doře. Takže to kolo, FORT RO Genius, mám teď jako plečku. Jezdí pořád dobře, protože ty vlastnosti mu zůstaly, akorát na něm občas něco praskne, upadne z něj a tak. Co odejde, vymění se (středová osa), zavaří se (rám), teď je na řadě zadní nába a taky čekám, až upadne přehazka a tak vždycky po příjezdu akorát zkontroluju, jak postupuje prasklina, abych byl rychlejší :-D
nj prvni record, to je rarita o to by ses mel pekne starat :-) ja mel silnicku (ted ji ma Jecnak) na kompletni Dura Ace – 8sped. najeto ma hafo a chodila jak vino…proste stary sady toho vydrzej nejvic, ted budu mit kompletni Ultegru 10sped. tak jsem zvedavej, co tak sleduju tak hodne odchazi pravej dual :-(…
Neboj budes mit stesti a bude slouzit cele kolo dobre… Ja se tez tesim na MTB uz aby to bylo ;)
urcite jo, na to tve jsem taky dosssssttt zvedavej :-)
Teď jsem omylem hlasoval pro authora, tak se omlouvám. Počkej si určitě na treka. Jezdil jsem 3 roky ZR 8500 17,5"a důvod by pro mě byla hlavně geometrie rámu a až v druhém případě materiál. Letos jsem přesedlal na C-scalpel, tak doufám, že nebudu litovat. Trek byl super.
Počkám na Treka :-) Kolik měříš, žes jezdil 17,5" velikost? Já mám 182 cm, představec 110 mm a sedlovku vysunutou 22 cm.
S´mi potěšil :).
By člověk neřekl, co s ním ta zima udělá. Vidí nové věci pověšené na jiném rámu, než co chce, vezme to do ruky a už už by na tom málem odjel :-D
měřím 179 a sedlovku jsem měl 350mm hokejku cca 1cm jsem měl rezervu k vytažení na max. představec 120mm –5° a 3mm podložku pod představcem.
myslim ze som to cital v starsich prispevkoch. vaha ramu treka cca 1750g..
Nie su tie authoracke ramy predrazene? pytat za vision taku sumu za tak tazky ram. Za tu sumu sa viac oplati superior.
Author dělá karbonovou zadní stavbu teprve pro rok 2007 ne?…tak na to raději zapomeň:)
Nemám nic proti athoru. Má jej dokonce moje manželka, ale ty geometrie na authorech 2007 jsou o ničem. Nevím jestli šetří materálem nebo si udělali evropský průzkum a šijou míru na evropany, ale délka horní rámové trubky je podle mě u všech velikostí malá. Připadá mi to jako koza výsoká a krátká. Trek je ve velikosti 17,5" o 1cm delší. Na authora by jsi se se svou výškou asi neposkládal.