Dobrý den,
můžete mi prosím dát názor na tato dvě kola? Triban RC520 Shimano 105 vs Cube Nuroad Pro 2023.
Cokoliv, tipy, rady zkušenosti.
Děkuji
Dobrý den,
můžete mi prosím dát názor na tato dvě kola? Triban RC520 Shimano 105 vs Cube Nuroad Pro 2023.
Cokoliv, tipy, rady zkušenosti.
Děkuji
Cube má pevný osy, celokarbon vidlici, za mě lepší geo. Triban 2×11 105, doživotní záruku na rám. Možnost bezduší (u cube těžko říct).
Díky. Duše, bezduše mi je jedno. Co se týká komponent (přehazovačky brzdy), které je lepší, kvalitnější?
Triban ma semihydrauliky, Nuroad cisto mechanicke brzdy, Triban rychloupinaky, Nuroad pevne osky skor vyhoda. Triban povedzme ze 105 radu tj o triedu vyssie oproti Nuroad, ktory je na Tiagre (resp GRX 400 co by malo zodpovedat Tiagre). Ale pre cisto gravel jazdenie ma zas Nuroad vhodnejsie prevody vpredu 46–30 a 11–36 kazeta vs 48–32 a 11–34 kazeta. Kluky su zrejme lepsie na Tribane (ak za voditko budem povazujeme cenu). Triban ma vonkajsie vedenie laniek, Nuroad vnutorne – povazovane za vyhodu esteticky, menej znecistenia, za nevyhodu -horsia servisovatelnost. Triban je teoreticky tazsi o 300 gramov.. Pre bezne velkosti dostupnejsi. Nuroad ma napr. pre vel 56, 58 terminy 11/2023 co som zbezne pozrel.
Super, díky za vyčerpávající odpověď. Ještě tam mám v hledáčku Kellys Soot 50, ten mi přijde z těch třech asi nejlepší. K té kazetě, jezdím spíš po silnici, mimo polňačky a nějaký nutný přejezd.