Ukradená kola v noci 07-01-2015: Haibike 29 SL a SUP 930 XP

48 nepřečtených
  • culibrk

Ahoj,

prosím o rady a jakoukoliv pomoc. Dnes v noci mi vykradli sklep a ukradli dvě „závodní kola“, viz fotky.

Obě dvě kola se od sériových liší, byly upravený, nicméně vypadají na první pohled totožně s níže uvedenými koly na fotkách. To jsou ty samé kola, ale ne po všech modifikacích. Fotky kol v aktuálním provedení před krádeží bohužel nemám.

Policii jsem vše hlásil, ale neočekávám, že by mi je pomohli hledat. Proto se obracím na VÁS všechny, kdo chtějí a můžou nějak poradit nebo pomoci při hledání kol.

0 0
    • jesperx  

Upřímně tě lituju, snad se tady nebudou množit příspěvky typu „můžeš si za to sám, nemáš nechávat kolo ve sklepě,apod.“…

Možná by jsi jen měl zmínit , kde to vlastně bylo?

0 0
      • culibrk  

Dům byl velmi dobře zabezpečen. Alespoň jsem se tak doposud domníval. Pachatel překonal troje dveře. U dvou vylomil bezpečnostní vložku. Navíc na domu je kamera.

Místo: Praha 2

0 0
        • jesperx  

Polykám nasucho, když si uvědomím, kde parkuje moje kolo a taky si myslím, že je to zabezpečené…Tady šel evidentně někdo na jisto.Sekat ruce.-/

0 0
        • scret  

sel najisto:( to je fakt sila…

0 0
        • Lenka.05  

Clovek si rika, jak uz vic kolo zabezpecit. Zrovna tak by ti je mohli ukrast z bytu, bohuzel, tohle nebyl nahodny bezdomovec. Faktury atd dobry, chce to ale i popsat dobre detaily, nevim treba ja jsem uvadela i popis tri hodne specifickych a dobre identifikovanych sramu na kole, podle kterych bych kolo bezpecne identifikovala i kdyby melo prehozene komponenty a vybrousene cislo. Bohuzel sance je mala no… Pokud to clovek nema dobre pojistene, je nejaka nahrada z rise snu. Nam loni ukradli 3 kola…takoví zmrdi by se meli hazet do vapna.

0 0
          • culibrk  

nesu na policii kompletní popisy osázení kol, včetně vyznačených komponent, které nahradily původní sériové osázení.

fotodokumentaci dostali taky bohatou. víc neumím. :/

0 0
            • Lenka.05  

Kazdy drobek dobry. Pokud nahodou vyhmatnou nejakou zlodejskou garaz, kde skladujou lup (semtam se povede), tak pak staci cokoliv, co to tvoje kolo identifikuje aby ti ho mohli vratit. Jinak na nalezeni sance nebude, obavam se.

0 0
              • McBlacky  

dobrý je mít dražší díly nějak poznačený a nafotit to (tečka barvou, speciální škrábance, značky,…). sice tě to nezachrání před čorkou, ale výrazně to zlepší možnost navrácení pokud se někde najde čorka nebo se to objeví na bazu

0 0
                • culibrk  

díky. jsem netušil. tak snad příště, až budu pořizovat jiné. nicméně ode dneška nevím kde kola skladovat, aby z nich nebyla snadná kořist. do bytu je fakt nechci. ale je dost možný, že nic lepšího nevymyslím.

0 0
                  • n04r3d  

těžko ti radit

spíš bych si pořídil kolo méně atraktivní ideálně bez nápisů nebo nechat přestříkat s průměrnými nebo neznámými komponenty neumýval bych je a nechal bych je zablácené atd

0 0
                    • culibrk  

méně atraktivní než Haibike??? vždyť to tady v ČR skoro nikdo nejezdí. neumím si moc představit ještě méně nápadné kolo. a ten SUP? neřeknu kdybyh jezdil specialized, author nebo cannondale.

0 0
                      • n04r3d  

samozřejmě že když má člověk smůlu na zloděje kterej tomu trochu rozumí tak nepomůže nic

0 0
                      • mr.nikdo  

Haibike – tech uz tu jezdi celkem dost. A hodne prave tech drazsich kol.

0 0
        • mr.nikdo  

Hnus, mel jsi to misto pojistene?

Pokud ano, bud rad za vylomene zamky…

0 0
          • culibrk  

jo. jedna pijistka speciálně na kolo a druhá na byt a nebytové prostory apod. 2 různé pojišťovny.

0 0
            • mr.nikdo  

Hodne stesti potom. Pokud vyrovnaji komplet kola, preji hodne stesti, aby se nenasla ;-) (kdyby chtela pojistovna penize zpet…).

0 0
            • jonti  

Bacha na ten prekryv pojistek, jestli je vubec legalni nechat si vyplatit z obou za tu samou kradez.

0 0
              • culibrk  

Jedna pojistka je na nebytové prostory a tu chceme uplatnit na SUPa. Ta druhá je pouze speciálně na HAIBIKE. Takže v tom nevidím problém.

0 0
              • podvlada  

Tak pokud platí dvakrát, měl by dostat dvakrát. Vůbec by mě nenapadlo, že ne. To by byla pěkná zm*dovina ;)

0 0
                • corben  

Nj, pojistovna neni sazkova kancelar (i kdyz teda principielne jo;) – muzes mit sice kolik chces pojistek, ale dostanes maximalne tolik, kolik mas skodu. Cokoliv vic je zakonem brany jako bezduvodne obohaceni…

0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
    • BlickM  

Sepiš co nejpodrobnější popis, soupis, poznávací detaily a pošli to taky na policii.

Je tu malá šance, ale mému kolegovi našli policajti kolo při náhodné kontrole a identifikovali ho podle detailů (číslo bylo samozřejmě vybroušené).

Mé kolo se bohužel nenašlo.

0 0
      • culibrk  

Policie už má fotky, čísla kol, faktury. Vše co chtěli.

0 0
        • BlickM  

Záleží kdo to bude mít na starosti a jak se tomu bude věnovat. Já jsem se právě bavil s policajtem, co měl můj případ a domluvili jsme se, abych právě sepsal podrobnosti a detaily.

0 0
          • culibrk  

Dneska ještě jdu sepsat na policii protokol, tak jim ten seznam ke každému kolu připravím. Díky.

0 0
    • 01carbon  

Je mi Tě líto, ale moc bych s tím, že se něco najde nepočítal. Před pár lety něco podobného akorát jsem přišel o dětská kola a svou špičkovou skialp.výbavu. Těch Trabů bylo jen pár. Obešel jsem bazary, nic jsem nenašel. Na kameře jsme našel, že to kradl borec z domu. Poldové mě pomalu vyhodili. Až přes známého si ho podala rovnou kriminálka a když se přiznal tak jsem jen šel na místní pomáhačskou stanici učinit podání. Zkrátím to – byl odsouzen. K soudu jsem docházel pouze já – on ne. Jestli seděl nebo byl omilostněn jsem nezjišťoval. K žádnému vyrovnání nedošlo – ještě bych zaplatil vymahače. Vše před cca 6–7mi lety P10 = nedaleko. Podle výpovědi za ty divný lyže mu dal bazarista 500,– (nákupka 25k) – nějakou dobu jsem čekoval aukce, el.burzy.. – nenašel jsem nic.

0 0
      • culibrk  

je mi jasný, že pokud by se nějaké našlo, že to bude náhoda. nicméně jsem zvědavý na pojišťovnu. haibike pojištěný byl a sklep navíc taky. takže 2 pojistky celkem.

0 0
        • Vendys76  

je to hnus velebnosti…

t

Ohledně těch pojistek: budeš moc uplatnit pojistnou událost jen z jedné pojistky – zjisti si kde dostaneš víc. Pachatel překonal odpor (vnikl násilím), tak pojišťovna neuplatní svoji obligátní výmluvu, že majetek nebyl řádně zajištěn. „Jen“ budou počítat amortizaci a stanovovat škodu dle tabulek (ty tabulky jsou kapitola sama pro sebe..). Držim palce ať ti dají nějakou alespoň trochu rozumnou částku!!

0 0
          • felix.org  

Záleží na konkrétním pojištění a „amortizace“ se pak třeba uplatňovat nemusí…

0 0
            • McBlacky  

znáš pojistku kde i po 3 letech je to bez amortizace? já hledal a našel právě tři roky jako strop. klidne do mailu, dík

0 0
              • felix.org  

Je potřeba hledat pojišťovnu, která pojistí na tzv. nové ceny. Čili nebude amortizovat, ale vyplatí (tak to prezentují) plnění odpovídající nákladům na pořízení nového kola, které by mělo odpovídat tomu ukradenému – zda to ve finále stačí na stejný nový kolo tvrdit nebudu, nemusel jsem zatím řešit. Pojistit se dá skoro cokoliv, někdy ale za nesmyslný peníze…

0 0
                • McBlacky  

jestli se v tom pohybuješ, tak mi napiš kdo tohle konkrétně nabízí. Podíval bych se na to a eventuelně změnil pojistku. Za chvíli mi právě bude končit ta s tříletou lhůtou kde se neuvažuje amortizace.

0 0
                  • felix.org  

U ČP by to mělo jít.

0 0
                    • Barak  

Ano, je to tak.

Jen pro představu o cenách. Simulace z ČP u mě po všech slevách vyšla na 5.600,– ročně. Zahrnuje poj. bytu (3+1) + domácnosti s rozšířením poj. plnění na věci uložené v nebytových prostorech na hodnotu 150 tis.

0 0
                      • McBlacky  

máme Alianz a v prvním roce, dvou to bylo i víc. Pak to za bezeškodní průběh šlo dolů a taky jsme udělali poměrně solidní zabezpečení kde je taky sleva.

0 0
        • Radeu  

to Culibrk: prosím tě o jaký pojištění se jedná k tomu Haibiku? Hodily by se pak určo informace z jednání a přístupu pojišťovny a výsledku.

0 0
          • culibrk  

Česká pojišťovna – Pojištění majetku a odpovědnosti občanů – BO. Bylo to speciálně jen na to kolo.

Platil jsem 1500 Kč/rok, což mi nepřijde málo. Tak jsem zvědavý. Dám vědět, jak pochodím.

0 0
            • jonti  

Mě to příjde jako docela málo, když vezmu že pravděpodobnost nějakého plnění je docela vysoká a částky nebudou nízké.

0 0
          • culibrk  

Tak ČP pojišťovna má od minulého pátku všechny dokumenty (čekalo se na usnesení od policie). Teď má ČP 15 dnů na vyjádření.

0 0
          • culibrk  

Tak kauza vyřešena, respektive pojistná událost uznána a proplacena. Čest Češké pojišťovně. Dostáli doslova a do písmene tomu co naslibovali. Takže až pořídím nové kolo, tak opět pojišťuji u nich.

Pozn: Jednání ze strany české pojišťovny bylo vcelku rychlé a hlavně vůbec nevymýšleli, jak něco nejde apod.

Naopak pojistka na sklep a druhé kolo od Generalli, to je ořech. Kličkují jak můžou, a že vlastně naše sklepní prostory asi nejsou podle smlouvy a nemuseli nic (prý jsme zaškrtli ne zcela vyhovující políčko ve smlouvě, respektive agent co to vyplňoval a tedy musí zvážit, zda i naše sklepní prostory, jsou podle znění smlouvy. Násilné vniknutí je netrápí). :/ Takže na Generalli bacha!

0 0
            • culibrk  

Tak i Generalli nakonec dostálo svému závazku. Takže obě pojišťovny zaplatili částky na které byl podle pojistných smluv nárok.

0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • Pan.Fazole  

a kolik si dostal teda ? stačí procentuelní hodnota

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.