Po několika pokusech najít si starší hezké kolo z bazaru, jsem to nakonec zavrhl a ropzhodl jsem se udělat si pro příští rok pořádnou, a na dlouho dobu poslední, radost.
Měl by to být „všehoschopný“ full se zdvihem cca 140mm, přitom lehký, jezdivý, vepředu ideálně Talas s pevnou osou, UST kola výhodou – ale to se dá časem dohnat. Nepotřebuju Enduro mrchu, spíše nějaký XC setup.
Limit nechávám otevřen, protože cílem je opravdu maximální užitek, ale řekněme, že kolem té stovky by to mělo být. Karbon by mne lákal, ale ten se většinou přehoupne přes tuto částku.
Líbila by se mi stavba na nějakém hezkém rámu, moc se mi líbí Mojo i Santa, bohužel pro mne nemají optimální geomerii – jejich M mi budou o fous kratší, L zase moc vysoký.
Nejvíce mne zaujal nový Cannondale Jekyll
Tohle kolo mi prostě přesně padlo do noty. Má pro mne ideální geometrii, designově se mi líbí – je to rozhodně nejkrásnější Cannon a první full, který bych od nich chtěl jezdit. Dvojkomorový tlumič pro dané použití asi ideální (případný defekt tlumiče programově vypouštím z rozhodovacích kritérií :-) ), cena není nejnižší – ale je to prostě Cannon.
Nemá někdo prosím info, jaký je váhový rozdíl mezi karbonovou a alu verzí. Viděl už to někdo naživo. Hodil by se odkaz na nějaké info – už jsem něco přečetl, ale spoustu jsem toho určitě přehlédl.
Marin XM 9 – původně jsem nechtěl 2× vstoupit do stejné řeky, ale tohle by mne přesvědčilo – zdvih navýšen na 140mm, zadní stavba prodloužena z 420 na 430mm, snížená výška středového pouzdra, položená vidlice. Tedy napraveny všechny věci, které mi na moje kole chybí. Navíc je to srdcovka. Bohužel designově to na příští rok moc nezvládli :-( a zatím jsem nedohledal cenu.
Trek Remedy – tam bych klidně uvažoval i o letošním modelu, protože to kolo se vůbec nemění, cenová politika Treku není moc user friendly, a tak by nějaký kousek ve slevě byl velkou výhodou. Navíc i designově se mi letošní řada líbí více. Kolo ale plánuju až na jaro a to už asi nic nebude.
Napadá někoho něco jiného – nemůžu mít GT ani Giant, Scott a Cube Stereo jsou pro mne díky konstrukci a sklonu sedlové trubky taky nepoužitelné.
Bohužel jsem se letos nedostal na žádný veletrh, takže jsem nic z toho neviděl naživo. A proto jsem to založil právě v době SL – třeba už bude mít někdo jiný nějaké dojmy :-)