Zdravím!
Tak nám pomalu začíná sezóna a já bych ji rád otevřel na kole, které zase za rok úplně nezničím (já, vím, u koupě za 2000 na Aukru se to dalo čekat – tehdy jsem ale opravdu neměl peníze =D)…
Takže co chci? Jezdím hlavně po městě, kde mám v plánu se učit a provozovat lehčí freestyle (např. sem tam si skočit nějaký schody nebo se projet po zadním kole), chci aby moje kolo zvládlo sem tam ostřejší sjezd lesem a zároveň aby se na něm dal jednou za čas ujet celodenní výlet (řekněme kolem 100 km).
A bohužel se potřebuju vejít do cca 15000 Kč (kousek výš jít ještě můžu, ale nerad bych)… Já vím, nelehký požadavky ;o)
Tak jsem hledal a bádal a padl mi do oka tenhle kousek:
MERIDA MATTS TFS TRAIL 400-D 2010
Nicméně od něj mě po pročtení několika témat v tomto fóru odradilo použití brzd Hayes Stroker Ryde, takže jsem našel ještě pár variant…
Cena za tu výbavu vypadá výborně, ale nedokážu říct, jestli je nebo není závadou, že narozdíl od ostatních kol, co jsem našel, není tenhle kousek (ani ostatní FELT Q) oficiálně v kategorii „enduro“, která, jak se zdá, je mým zaměrům nejbližší…?
MERIDA MATTS TFS TRAIL 700-D 2010
Pro mě už trochu vyšší cena, ale designově se mi hodně líbí a popis zní lákavě :o)
Taky pěkný zvířátko…
Tady už dost slevuju z původně nastavené cenové hranice, ale těžko se mi odolává…
A ještě jeden (pro mě už) dražší, ale velmi přitažlivej kousek.
Tak co myslíte? Který z těchhle kol by mi mohlo nejlíp vyhovovat? U hlasování, prosím, berte v potaz i to, jestli si myslíte, že se mi vyplatí něco připlatit a koupit opravdu raději kolo třeba za 17–18 tisíc nebo se vyblbnu v podstatě stejně i na kole za 13… ;o)
Ještě připomenu, že měřím 167 cm a vážím cca 60 kg. Jakou byste mi doporučili velikost rámu? Podle tabulek mi vychází 16–17", ale mám rád hravou a dravou jízdu, tzn. chci mít kolo co nejovladatelnější, takže pokud si tím příliš neznechutím delší projížďky, asi bych šel i do 15" rámu…
Předem díky moc za názory a rady! :o)