U jakych hydraulik lze nastavovat externe vzdalenost desticek od kotoucu krome Avidu ?, děkuji.
U jakych hydraulik lze nastavovat externe vzdalenost desticek od kotoucu krome Avidu ?, děkuji.
Kde si prisiel na to,ze u Avidu sa da nastavovat vzdialenost dosticiek? :-)
u Avidu to nejde.
U brzd Avid Elixir CR, Juicy 7 a Code 7 červené regulační kolečko „pad contact“ nemá žádný vliv na mechanické posunování destiček od kotouče, ale pouze nastavení tvrdosti a účinnosti brzdy. Brzdy Avid Elixir R tuto možnost „pad contact“ nemají.
Avid Elixir 5 – zadny nastaveni
Avid Elixir R – nastavni pozice paky (hodne prijemna vec)
Avid Elixir CR – nastaveni pozice paky; nastaveni kontaktniho bodu desticek
Len si nemylit nastavenie kontaktneho bodu(mrtvy chod) s nastavenim vzdialenosti dosticiek…
chapu to tak, ze tim nastavim jak dlouho pujde paka na prazdno nez zadne brzda reagovat, je tak?
Ano, ale zakladatel vlakna myslel, ze se pohybuji soucasne i desky a meni se jejich vzdalenost od kotouce.
tak
5-ky maju nastavenie pozicie paky ale len pomocou imbusu
jo? dik, to jsem nevedel
nedávno jsem se dozvěděl, že tuto možnost mají brzdy shimano.
Není to z mé hlavy, ale od uživatele fousek
vsechny? popr. ktere konkretne a cim se to nastavuje? ;-)
Fousek mluvil o XT z toho usuzuju, že asi i XTR.
XT jsem 2 roky měl a na tuhle fičuru jsem nepřišel :-(
vidiš já mám dvoje xtr a taky tam nic takovýho nemám…
ze mě už víc nedostanete. Já mám Avidi, ale o těch bych mohl povídat :-)
ani na nu neprides,nic take tam nie je…
je to krizovej sroubek a u nej cervena sipka a nazev free stroke
U XTR nevim
mrtvy chod paky, nic viac…
jj to samy co Avid, nikde sem nepsal ze to ovlivnuje vzdalenost desek od kotouce
Jen to stelovatko, ktery priblizuje paku k riditkum meni pakovej pomer. To jen pro presnost
jj
Tvrdim tam neco jinyho nez ted?
to neříkám :-)
LX taky
LX? Ta má snad taky jenom imbusové nastavování vzdálenosti páky od gripu, ne? Jestli to má LX, tak to má asi i moje SLX, o čemž nevím :-) Ale pochybuju
dekuji a jaky brzdy by jste mi teda doporucili ve srovnani cena/vykon ? premyslel jsem o avidech Cr, XT mozna i XTR ae ty jsou uz dosti drahy :(
Dobré zkušenosti mám s levnými Shimano Deore – model 2010 nebo v poslední době mě svým výkonem dost přesvědčily Avidy Elixiry R Myslím, že ty avidy jsou za tu cenu i s kotouči perfektní.
XT si kup, jsou OK- brzdí super a seřizování je jednodužší než u avidu
Jednodušší je u Shimana jen odvzdušňování. Naopak seřízení třmenů se mi zdá u Avidu díky kloubovým podložkám jednodušší.
Mám pocit, že imbus pro vzdálenost páky od řídítek mají snad všechny brzdy.
Tak to mám asi jedinej já Shimana u kterých to jde (nastavit bod kontaktu desek s kotoučem i vzdálenost paky od gripu)a to jsou obyč.525-ky :-)),malé točítko na desky,větší na páku.
Nj, ale to je ten tvuj tuning. Jeste tak vymyslet, jak by slo u 525ky dostat desky dal od kotouce.
Proč,škrtají :-)s tím nemám nejmenší problém,v tomhle jsou náby SunRace JuJu,super (ložiska už ne),kolo vyndám,dám zpět a dobré,desky sedají sotva se dotknu páky a neškrtá:-)
Nikdy jsem s tim nemel problem, ale ted jsem ji dal mlade dopredu na kolobezku a jelikoz tam pouzita vidle krapet pruzi, tak si semtam skrtnou. Takze bych uvital vetsi mezeru, coz je jednoduse neresitelne.
To asi ne,pístek v páce už není kam dál posunout.