Zaujalo mě toto kolo nemám zkušenost se značkou Amulet.
Před tím jsem měla Author Pegas ASL 16" 27,5 kol.
Měřím 158cm.
Máte zkušenosti nebo poradí s výběrem?
Kolo nejlépe do 15 000kč.
Zaujalo mě toto kolo nemám zkušenost se značkou Amulet.
Před tím jsem měla Author Pegas ASL 16" 27,5 kol.
Měřím 158cm.
Máte zkušenosti nebo poradí s výběrem?
Kolo nejlépe do 15 000kč.
V téhle cenové jsou ty kola slabší. Jaká bude typická cesta a kolik tak najezdis za rok?
Většinou s rodinou silnice, terén a km cca 1000.
Toto kolo mě zaujalo výbavou a za ty peníze, ale jak píšu neznám tu značku. Nebo koupit bazarové
V cene do 15tis bude nejdulezitejsi, aby se ti kolo libilo, pripadne rozdily v komponentech budou, bez urazky, pod tvoje rozlisovaci schopnosti. :-)
Kdyz te to chytne, tak si za rok koupis uz kvalitnejsi.
A se 158cm bych na 29" zapomnel. Zustan u 27,5.
Momentálně bych si troufl říct, že i do 15tis. se ve výprodeji nechá koupit slušné kolo.
To nerozporuju, ale na 1000km rocne ten rozdil nepozna.
Pripadna lepsi vidlice bude vykoupena mene kvalitnimi plasti nafoukanymi pro „jistotu“ na vyssi tlak, zadny traily asi drtit nebude a s hydr. Tektrama zabrzdi stejne dobre jako se zakladnima shimanama. Jediny rozdil k zamysleni bude jedno nebo dvouprevodnik.
Ono 1000km/rok není zas tak málo… S těma Tectrama bývá časem dost starostí, zatímco Shimano jsou spolehlivé a pláště určitě nebudou méně kvalitní, je to prašť jak uhoď -drát a základní směs.
S tectrama jsou jen dva problémy: nekvalitní destičky a nekvalitní kotouče. Ale hádám, že ani jedno se u nového kola řešit nechce
Tektra jsou na použití silnice a terén s rodinou úplně v pohodě, mám je na krosovem kole už jsem na něm teda léta nejel, ale najezdil jsem na něm tak 20 000km a kotouče jsou původní, nikdy nebylo potřeba brzdy odvzdušnit asi 3× jsem měnil destičky. Nejsou to žádné kotvy ale i v Krkonoších po zpevněných cestách s nima nebyl nikdy žádný problém.
Amulet je Česká značka. Konkrétně tohle kolo je za těch 13300Kč slušná nabídka – vzduchová vidlice a 1×12 se za tyhle peníze nevidí – ale zase to ber s rezervou, Aerial je sice vzduch, ale funkcí i váhou je to opravdu základ. Řazení Deore je sice ok, ale kazeta v tom může dělat problémy… Takže jestli má cenu tvého stávajícího Authora měnit je otázka…
Problem s uvolnujicimi se nyty u Deore kazet byl u 11s, mylis se.
Jenže tady není použitá kazeta Deore, ale SUNSHINE 11–50 a u té jsem se už několikrát setkal s problémy s řazením.
Precetl jsem to moc rychle a blbe si to spojil, sorry :-)
https://www.amuletbikes.cz/…tt-amulet--m
Pokud se ti líbí, tak bych se toho vůbec nebál, za těch 14k těžko seženeš něco lepšího. Jen to chce určitě vyzkoušet, jak se na těch 29" budeš cítit.
Za 14k ho v klidu vem ,na to co popisuješ tě přežije a poslouží dobře .15”