• Lusia

Ahojte,jdu si pro řadu.Chci si koupit nové kolo,ale popravdě se v nich vůbec nevyznám.

Mám výšku 167, váha 65 a hledám kolo, které zvládne asfalt,polní cesty, cyklostezky,lesní cesty.Jezdim jen tak výlety 25 km ,ale občas jsem vyjela i víc tak hledám nějaký s kterým ujedu i 60 km a víc a nebudu hned ko. Vím ,že je to o kondičce,ale měla jsem kolo Kross hexagon než mě ho ukradli a u něho mě rozčilovaly přehazky.Nevim jak to úplně vysvětlit,ale nedalo se přehodit tak abych ho víc rozšlápla na rychlost.Je mě jasné, že vysvětlování něčeho co vlastně neumím pojmenovat je moje slabá stránka .Ale snad se tu najde někdo kdo by poradil nějaké kolo do 20 tis.Diky

0 0
    • Kos_CZ  

Kross Hexagon je horské kolo. Chceš pokračovat na horáku? Máš zkušenosti jen s rovnýma řidítkama, nebo jsi někdy jezdila is berany? Na jakém povrchu budeš jezdit převážně. Psala jsi „asfalt,polní cesty, cyklostezky,lesní cesty“ – to zvládne i silniční kolo, když je člověk šikovný, ale rozhodně to není nic, kam bych s ním jezdil. V podstatě máš dve možnosti – přiklonit se na silniční stranu = jezdíš převážně po tvrdších rovnějších površích a vyhovuje Ti rychlost = gravel, případně něco, čemu s edříve říkalo trekové kolo – horák s malým zdvihem přední vidlice a silničnámi plášti. Nebo jsi spíš nadšenec do terénu a pak se k tomu svému ideálu přibližuješ z té terenní strany. Ono je to skoro vždy o kompromisu = vyjdi z převažujícího povrchu a k němu si najdi kolo, které zvládne i tebou požadovaný zbytek typů cest.

Doplňující dotazy: Jezdíš sama, nebo s někým? Máš nějaké cyklistické cíle? I na to je v některých případech dobré myslet.

Cena je dost limit = buď něco nového z Dekáče, nebo bazarovku, ale to vzhledem k Tvé neznalosti vybavení asi nebude nejlepší nápad. Takže bych zkusil zajít do toho Dekáče a tam si vyzkoušel rúzná kola. Pokud se nepletu, nabízí možnost se na tom projet (minimálně po prodejně), tak si to zkus a uvidíš, jak se Ti na různých kolech bude sedět…

0 3
    • scalar  

Někdo ukradl Kross Hexagon? Ještě bych počkal, jestli ho nevrátí.

2 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.