Ahoj, chystám se koupit kolo – jsem rekreační jezdec, jezdit budu cca 80% po silnici a cyklostezkách a něco v lehkém terénu. Rozpočet je cca do 15 tis. Mám 165 cm, ale mám asi krapátko kratší nohy. Byl jsem již na rady v několika prodejnách, a někde mi řekli že vzhledem k výšce že mám mít 27,5 a někde mi řekli že klidně 29" můžu mít. Není tu někdo s podobnou výškou a zkušenostmi s 29" koly? Jinak zkoušel jsem si pár kol – gt karokam 29" to bylo s 17" ale tam jsem při došlapu nohou narážel rozkrokem, pak jsem zkoušel i 27,5 u kamaráda na crussisu ale ten má 19" takže moc velký. V jednom bazaru jsem si sedal na Cube s 27,5" s 16" rámem a taky jsem nemohl úplně došlapnout patami na zem když jsem stal na kole. A odpověď prodejce že to nevadí :-d Mno nevím, ale nerad bych si někde při nějakém prudkém brždění a zastavení natloukl „nadobíčko“ :-d Jinak jediné co mi sedlo bylo 29" od maxbike s 15" rámem tam už jsem měl i mezeru. Ale projel jsem se na něm jen kousek po městě. Tudíž nějak moc nevím. Rád bych jestli někdo menší má také zkušenost s 29" koly? jinak do teď jsem měl 26" kola. A ještě otázka když bych měl 15" rám dám na něj vůbec ještě potom dětskou sedačku? jinak mám v plánu tahat i za kolem vozík pro dítě. Případně když by jste měli něco co by jste doporučily dejte vědět. Mockrát děkuji všem za rady s pozdravem Zdeněk