• cenda1975

Zdar,

přestavuju mojí starou 26 hardtail (vše v řiti kromě slx sady) na 26 či 27,5. Hledám nový rám v této velikosti do Kč 8000,–. Je mi jasný, že v týhle ceně to není žádná hitparáda, ale aspoň by mě zajím názor více lidí do čeho jít. Mám v merku mrx, spydera a rb. Geošku vyzkouším maximálně na mrxu. Přijde mi, že v týhle ceně je to fakt jedno na čem to postavím. Podle recenzí tady jsou všichni bezproblémový. Vzhledem to vyhrává na plný čáře spyder, zpracováním nejspíše rb… Cena mou dohledaných rámů je kolem 6500 a váhou jsem na tom také stejně.

Mrx:

http://www.bikesport.cz/…m-black-27,5

RB CRR:

http://www.rb-bike.cz/…/crr-275-ram

Spyder (nejspíše Content)

http://spyder.cz/

nějaké jiné alternativy běžně dostupných rámů? (to jsem nedohledal). Budu objednávat do týdne, takže děkuju za odpovědi.

0 0
    • kocers  

Tak za mně jednoznačně RB. Tapered hlava, pevná osa vzadu, direct mount pro přesmykač. Co se týče designu je to individuální, ale v jednoduchosti je krása a RB v tomhle má jasno :-) Navíc možnost vybrat si barvu dle libosti.

0 0
    • scalar  

Aktuálně jsou u nás k mání za hodně zajímavé ceny rámy Ridley – Scorpion, Tiger…

0 0
    • pocestny  

Kromě kvality a vzhledu bych hleděl i na další fakta.

Viz doporučení RBéčka: Ty nahoře píšeš, že chceš použít staré díly, a právě na to bych bral při rozhodování ohled, abys nemusel kupovat speciální nábu do zadního kola a speciální přesmyk, novou sedlovku, objímku, středovou osu – protože u některého rámu nemusí nic pasovat.

Za druhé bych hleděl na dodací dobu. Abys na ten rám 2 měsíce nečekal. Jestli má scalar ty MRXka ihned k odběru, je to určitě výhoda.

Za třetí nechtěl moc připlácet za coolfaktor 27,5. Do přestavby starého biku bych teda nechtěl vrážet zbytečný balík, a hleděl bych na to, o kolik jsou ty díly na 27,5" dražší než na 26" u stejného výrobku. Taky bych nechtěl montovat 26" vidlu na 27,5" rám, nevím, jak to plánuješ.

0 0
      • cenda1975  

Ten vzhled jsem psal jen k té jednoduchosti RB:) RB je zatím můj favorit hlavně kvůli pevný zadní ose a tapered hlavě. Až domu přitáhnu celočernej rám s bílým nápisem, tak mě kopnou do řitě, že jsem koupil 30 starou kostru :D to bude keců co jsem koupil za hnus, ale to mě baví, mít takovýho chuligána pod zadkem.

Ta Sada slx je kupovaná v září 2013 a neměl by být problém to na 27,5 naházet. Já si s tím klidně pohraju, mám to rád. Počítam s tím, že vše je o pár % dražší než na 26, ale furt váhám jestli 26 nebo 27,5. Jako 27,5 jsem projel kámošův Haibike za 30000 a nádhera, ale to je daný tím, že jsem doteď jezdil na šrotu to mi je jasný a asi to bude stejný na nové dobré 26. Na 29 specialized rockhopr asi 2013 jsem strávil víkend a už nikdy více!!!! Ten krám nezrychluje, nezatáčí, jsem moc vysoko nestabilní, má to snad 30 kilo, to pro mě není.

K mýmu překvapení, no spíš jsem byl naivní, běžné značky svoje rámy prakticky nenabízejí. Takže lítám po netu a hledám a hledám…

0 0
        • pocestny  

To RBčko v 27.5" přinese nutnost koupit novou zadní nábu a 27,5" ráfek – rovnou můžeš začít hledat nový pár zapletených kol, protože rozplétat přední kolo kvůli nábě SLX, která stojí pár kaček, je škoda času.

Taky budeš potřebovat speciální přesmyk, sedlovku, objímku, nové hlavko, …Taky budeš potřebovat 27,5" vidlu …

Takže ve výsledku využiješ akorát starý kliky, přehazku, přenýtovaný řetěz, řazení, sedlo a řídítka s představcem?

Kolik to je součtem? A pořád to bude napůl ojetina. To už si můžeš rovnou objednat za 30 toho nového Haibajka, co se ti tak líbil, a prodat svoje kolo v celku a ještě z toho něco vytěžit. (Kdybys ho prodal za 5–7 tisíc, máš Haibika za 23.000 Kč).

0 0
          • cenda1975  

to jsem potřeboval slyšet! Jdu do 26tky! Ale co ten rám? Prostě nic lepšího do 8000 než RB není v ČR k sehnání? Ještě větší ******* je v tom, že mám konfekci věčně vyprodanou velikost 19 palců, 48cm nebo eLko.

0 0
            • pocestny  

Neumím ti opravdu dobře poradit – odpovědět na to, co jsi se ptal, protože mám pocit, že výměna rámu se ti nevyplatí, aby ti to začalo jezdit rychleji…

0 0
              • cenda1975  

asi byla blbost kupovat tu sadu slxka a měl jsem jít do novýho kola, ale to už nezměním. Nechce se mi prodávat kolo za pár stovek, když tam mám málo jetý díly za 9litrů. Počítam prostě s tím, že použiju vše kromě kol a rámu. Takže bych se za 13000 měl bezpečně dostat na komplet stavbu. Když bych dal 6,5 za RB rám tak mi zbyde 6,5 na kola a to už se dá najít něco trochu lehčího a rychlejšího. Ber to jako kdyby sis to měl sám postavit v rozpočtu do řekněme 25000. Vymyslíš lepší rám v hodnotě kolem 6000?

Jinak jsem koukal na ty rámy Ridley, cena dobrá a vypadají i povedeně co se týká stavby a svárů, ale tohle si dát na kolo může jen masochista (jako když bych dal stříkací pistoli 5 letýmu disgrafikovi, pak to zapálil a půl hodiny smýkal po silnici, tak by to vypadalo lépe) připomíná mi to moje dětský kolo z 89roku :))))

0 0
                • pocestny  

Už ti líp rozumím.

Tak moje jediná osobní zkušenost se Spyderem je rám přítelkyně z roku 2005, rám z dvojitě zeslabovaných trubek cca 1580g/15" a bylo to nějaké pomalé, a nezjistil jsem proč. Možná jen proto, že to bylo strašně krátké. Volitelný design je fajn, ale když to nejede, a ty nevíš proč…

Zkušenosti s MRX nemám, ale nepamatuju si, že by si někdo stěžoval na nedostatečnou tuhost atp. Nebál bych se toho. A Scalar, který jich tu beztak prodá nejvíc, má určitě něco v 26" za dobré prachy…

A RB samozřejmě patří mezi české značky s nejlepší pověstí. Kdyby měli něco v 26", ať tě to nestojí tolik peněz, tak bych to bral hned.

V této relaci na trhu máš ještě hodně rámů Superior, Author ale často slyším stížnosti (i mimo BF). Našel jsem v této relaci i rámy Force, ale nikdo o nich asi nic neví (obecně má Force dobrý poměr kvalita/cena, ale bez referencí dobrého známého bych jej nechtěl.)

Pak úplné lowcosty nemá cenu jmenovat, zase 6–8000 je už dost peněz…

Doporučil bych projít cykloprodejny, co jim tam leží. Kolikrát mají starší ročníky slušných součástek (i rámů), z dnešního pohledu nedostatkových.

0 0
        • Mogadi  

Sam jsem si pred mesicem RB CRR 275 poridil a je to parada… predtim jsem mel 26', sice zadnej zazrak, ale srot to nebyl a rozdil v pocitu z jizdy je obrovskej… takze za me jednoznance 27.5 ;)

0 0
    • Topol  

Nevím co od nového rámu očekáváš ? Pokud jde o poměr ceny , kvality, hmotnosi a sedne ti velikost stojí toto za zvážení

http://www.polygonbike.cz/…ozmic-rx-1–0

http://www.polygonbike.cz/…karbon-rx2-k

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.