Zdary,
Potřebuju rychlej XC bike „navždy“ a na všechno. Klíčovej je rám a vidlice, ostatní ne tak zásadní. Hlavní je fiting rámu pro 182 cm, hodně značek je na pomezí dvou velikostí, ty šly z výběru ven, ( Ghost, Canyon, Superior, Qayron..nakonec i maloseriovky Quint a Dust). Vyřadil jsem i Spešla a Treka, protože nabízej předraženou bídu. Dospělo to nakonec ke třem adeptům.
Pells Duke Pro nebo Race – 60 nebo 73 tis.
Značka sedí fitingem a biky jsou slušná klasika s dobrou výbavou za dobrou cenu, navrch česká značka. V recenzích je Duke chválenej a dají se najít modely ve slevě. Negativum je, že mi přijdou poměrně konvenční a možná nudný, od Pells jsem navíc měl silničku, která putovala na přefrezování hlavy. Taky kola měla měkký a těžký. Ale je mi jasný, že záplety budou u všech kandidátů slabší. Race má sice fajn výbavu, ale šedivák Pro se mi líbí víc, škoda jen té Judy…
Cannondale Scalpel HT 4 – 69 tis –
asi největší jistota ve fitingu a špičkové geometrii. Ocenil bych lehce trailovější geo. Negativum je Cannondale, teda značka u které se připlácí a má ji kdekdo, výbava je trošku slabší a invesice tu budou největší. V černém lesku je to trošku fádní, ale neurazí. Prach na tom bude dost vidět. Zatím ale vyhrává díky nejslibnější geometrii rámu.
Mondrake Chrono Carbon – 73 tis.
Chtěl jsem nejvíc, brzdy Sram -fuj, řazení Sram- huj. Seděl jsem na něm, pořádná jízda neproběhla, výrazný emoce to nezanechalo, spíš mi to přišlo trošku nuda (jezdím už jen gravel tak jeslti to nebude tím :)). Značka sympatická… Ze všech kandidátů bych tu měl největší důvěru v záplety- jsou tam osvědčený Mavic Crossmax.
Všechna kola se dají pořídit u prodejce někde v mé blízkosti a jsou věsměs skladem, dilema je teda jen jedno.