Ahoj, předem omluva za nový thread, ale chtěl bych navázat na předchozí a v anketě proti sobě postavit moje finalisty, ke kterým jsem došel po diskusi v předchozím threadu, do starého ale bohužel nejde vložit anketa
Takže výběr XC MTB hardtail, jezdím tak 30% silnice, 50% pole a lesní cesty, 20% náročnější terén (ne sjezdy, maximálně les, kameny), postava 188 cm, 95 kg. Cena cca 60000 kč. Zvažoval jsem i fulla, ale vzdal jsem to, protože jsem došel k názoru, že aby to stálo za to, musel bych přidat tak 20 000 Kč a to už se mi nechce a asi to pro moje využití nemá ani smysl
FOCUS Raven 8.7 – dost se mi líbí, je to taková žiletka mezi MTB (aspoň takový na mě dělá dojem). Už jsem na něm krátce jel (stejný rám, ale trochu jiná specifikace) a dojem super, ale srovnání mám zatím jenom se svojí starou hliníkovou Meridou 26" takže to nemá žádnou váhu :-)
Trek Procaliber 9.6 Podle všeho nejlepší rám, výměnou za to nejhorší komponenty, teď jde o to čemu dát větší váhu. Na tomhle si chci rozhodně sjet než něco koupím, ale zatím jsem neměl možnost
Ghost Lector Essentials trochu se vymyká, ale právě to se mi líbí, jde svojí cestou a podle všeho to funguje
SCOTT SCALE 925 mám z něj podobný dojem jako z Ravena, Raven se mi asi subjektivně líbí víc, ale jsem zvědavý na vaše názory
chci to na příští sezonu, takže plán je pokud možno všechny vyzkoušet a vzít z čeho bude nejlepší dojem, ale dám i na názory tady odtud, protože sám nemám takový přehled ani značek ani komponent
díky!