Zdravím všechny,
Jsme amatér a rád bych vyměnil střed na kole favorit jen neví jak a čím, můžete mi prosím poradit? DÍky.
Zdravím všechny,
Jsme amatér a rád bych vyměnil střed na kole favorit jen neví jak a čím, můžete mi prosím poradit? DÍky.
https://www.vseprokolo.cz/…imano-172521?…
Takovým to klíčem. Otázka je jestli to půjde. Může to být pěkně „zarostlé“
takovým to klíčem je opravdu otázka jestli to půjde :D
Díky, zkusím a uvidím. :)
Pravá miska má levý závit a bývá dotažena nakrev. Stahovák upnout do svěráku a otáčet rámem.
Budu držet palce. Jinak po nasazení klíče do drážek ho šroubem přitáhni tak aby ti držel pevně usazen. Když to neuděláš, na 99% odrbeš drážky a už to nepovolíš. Já po poslední zkušenosti vždy do servisu. Stojí to pár korun a než se stím ***** doma a riskovat že poškodím závit v mufně se mi rozhodně nechce.
tím klíčem z tvého odkazu to neudělá.
Jo tvl sorry. Věta o tom, že si musí najít přesný druh klíče mi nějak vypadla.
Tímhle určitě ne.
Koukám samej „EXPERT“. Ten klíč pasovat bude. Jenom ho důkladně zjistit proti sesmeknutí (jak je správně uvedeno výše).
Zřejmě blbě vidíš.
Jo.
A co blbe vidi?
Tu misku v rámu.
Nafotll ti stejnou misku i to, ze do ni odkazovany stahovak pasuje.
Není stejná
A v cem je jina? Mozna materialem, ale jnak vypada stejne.
Překonal jsem vlastní lenost k aranžování na foto. Pravá miska, jinej klíč na misky Shim. standart. – zase to pasuje :)
stahovák středových os s vnitřním drážkováním , Ten Favorit má vnější
Podívej se ještě jednou.
To nemusím, vím, že to s tím stahovákem Shimano prostě nesundá. Ani se mu totiž nepodaří ho na tu misku nasadit. Podívej se na mezery drážkování
Miska na fotce má vnitřní nebo vnější drážky?
Miska na Favoritu má vnější drážkování, stahovák na odkazu je na vnitřní drážkování misky. Prostě nejde nasadit. Uvidíme, až si ten stahovák tazatel koupí a zkusí nasadit, co napíše :D
Tak znova, na foto, ktere tazatel vlozil, jsi se dival?
Ano, drážky po obvodu misky. A stahovák který je v odkazu a i na foto od iiki má také drážky po obvodu, takže je prostě do sebe nedostaneš. Prostě a jednoduše: Dva klacky do sebe nejdou :D
Drazky po obvodu misky? Po vnejsim obvodu? Tak na to neni co rict.
I u toho favorita zadne vnejsi drazky nebyvaji, maximalne tak na kontramatce leve msky.
To jako stále tvrdíš, že miska na foto martin4077 č. 2 a fotka iiki č. 1 je stejná? Já prostě vidím každou jinou
Jo, jedna je prava, druha leva. Ta v uvodnim pripevku je mozna ocel, ta od iikiho ja asi dural. Drazkovani mi prijde uplne stejne..
https://www.global-sport.cz/…du-fa-sh4-mm[1]
Klíč pojistné matice misek šlapacího středu Fa-Sh/4 mm – něčím takovým to půjde
Super, dalsi odkaz bez fota. Zkusim zapojit fantazii.
Soude podle textu v odkazu je to nejaky hakovy klic na kontramatku leve misky.
Proste je to marny, jsi vedle.
Tvl, tak ja nevim co se to tu dnes vyskytuje. Takze na fota se divat nemusite, protoze jste asi jasnovidci, nebo jinak nevim.
O jakem vnejsim drazkovani mluvis?
Omluva. Zapomněl jsem napsat, že si musíš zjistit přesný typ klíče.
Odkaz máš na správný stahovák. Z praxe mnohokrát vyzkoušeno s úspěchem.
Ta miska u Favorita má ty drážky vystouplé (u středu misky – nevím, jak to jinak popsat), takže na ní stahovák, který je na misku s drážkama zapuštěnýma, nenasadíš.
Je to marny, je to marny......
Mrkni na tu fotku ještě jednou a říkej si,to okolo středu není vystouplý,ale „utopený“ … pak ti asi dojde co ti říká Vilém …
Když se podívám na vrch té misky, tak tam vidím vystouplé drážky. Když koukám na spodek té misky, tak teď vidím, že jsou utopené. Takže se omlouvám za spam. :D
To bude nějaký spešl klíč.