výměna ložiska kola - CROOZER 737

5 nepřečtených
  • maruska

Používám vozík CROOZER 737 a mám s ním najeto cca 1500 km. Teď se mi ale začalo ozývat křoupání z pravého kola a všechno nasvědčuje tomu, že jde asi o ložisko. Nedaří se mi nikde sehnat popis nebo obrázek průřezu náboje. Bojím se to rozdělat sám, dokud nevím, co mne čeká :-) nemáte s výměnou ložiska na CROOZERU nějakou zkušenost? jakoukoliv radu vítám (především postup a typy ložisek)

0 0
    • merlot  

Mám Croozer 535, ale kola budou asi stejná.

Ložiska jsem neměnil, takže rozměry neznám.

Ale rozebíral jsem a promazával náboje. Je to hrozně jednoduché – vydloubneš tu gumovou „mačkací“ čepičku zvenku uprostřed kola. Pod ní je matka, kterou vyšroubuješ a potom můžeš vyndat osu tažením za její vyčnívající konec. Ložiska jsou dvě – zvenku u matky a v tom plastovém „bazmeku“ na ruční brzdu. Nic nehrozí, žádné pružinky nevystřelují :-)

Při zpětné montáži je třeba neutahovat matku ani moc (kolo se netočí na ose lehce) ani málo (kolo se viklá).

0 0
    • Hejdik  

Trošku bych se přiživil,na tomhle threadu.

V podstatě řeším stejnou záležitost s ložisky u Croozeru,ale asi to vypadá,že jsou tam průmyslová ložiska,tak kdyby měl někdo postřeh jak to je,jestli někdo měnil,případně není-li tam nějaký zádrhel,tak si rád poslechnu nějaké poznatky.

Díky

0 0
    • acidb  

Dneska jsem je rozdělal a je tam atyp – konkrétně 28,5×12,5×8 mm, přičemž od SKF máme jenom 28×12×8 mm.

Tento rozměr moc standardní není, zkusil jsem to hodit do googlu a nejbližší byl 28,5×12,7×8 mm, ložisko do frézky. U něho zase nevím zatížení…

Aspoň jsem to namazal vazelínou a pokusím se sehnat, než odejde úplně…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.