Dobrý den,
mohl by mi někdo napsat a třeba i kde pořídit potřebné nástroje na výměnu středu SHIMANO BB-MT500PA PressFit, shell 41×92mm.
Mám kolo 4 roky a za tu dobu jsem to už nechal 3× měnit. A teď už v tom zase praská.
Dobrý den,
mohl by mi někdo napsat a třeba i kde pořídit potřebné nástroje na výměnu středu SHIMANO BB-MT500PA PressFit, shell 41×92mm.
Mám kolo 4 roky a za tu dobu jsem to už nechal 3× měnit. A teď už v tom zase praská.
A na stránkách výrobce nic není?
Zde je seznam nářadí :-)
Koupíš ho v eshopech a třeba i levněji na Ali.
To ujedeš ročně aspoň 5000 km?
Pokládal bych si otázku jestli je střed souosý a ty stredy neodchází zbytečně z toho důvodu.
a taky otazku, kde to vlastne praska.....
Jo, může to být lisované za sucha…bez montážní vazelíny…
Mám toto https://vi.aliexpress.com/…1141266.html
Na domácí použití luxus. Je třeba se akorát podívat po více obchodech kvůli ceně, stojí hodně různě.
Mám totok
Hoši, a čím to mažete, když lisujete?
já zkusím radit na prasáka:
na vyražení středu: rozšklebená trubka správnýho fí a rozšklebení, třeba kus kovové nohy od židle;
na slisování: závitová tyč správný délky a podložky správnýho fí a jasně matice
Samozřejmě obě ruce ok a lisuješ novou misku, když na druhé straně zůstala ta původní…
Při vyražení máš nahřáto čímkoliv, při lisování namazáno něčím mastným.
Nedělám si prddell, ale chci ušetřit životní prostředí a nekupovat lisy pro jednorázovku.
Presne, zavitova tyc a vyber ruznych velikosti podlozek a matic vyresi vsechny tyhle predrazeny lisovaci i vyrazeci pripravky. Udelal jsem s tim zatim vse, od naboju pres zadni stavby na fullech.
Já to nechtěl psát, ale dělám to stejně, u pressfitu ten lis opravdu není potřeba. A co mám zkušenost tak shimano jde ven dobře, se sramem je to o něco horší.