Ahoj lidi,
uvažuji, že bych si na jaro po X letech pořídil nějaké nové kolo na ježdění a rozhoduji se primárně mezi Whyte 629 v2 a Canyon GC AL SL 8.0.
Whyte 629 v2 se mi vzhledově líbí víc než Canyon GC 8.0 (všechna kola, která máme doma, jsou vesměs černá, takže když už, tak bych šel pravděpodobně spíš do barevné varianty „Radical Red“). Dle osazených komponent mi ale Canyon přijde jako víc „muziky“ za míň peněz (klidně mě opravte, pokud se mýlím – kolo kupuji jednou za X let, takže se v tom běžně úplně nepohybuji). Na Whyte mě také trochu „zklamaly“ brzdy – vím, že SRAM funguje trochu odlišným způsobem než Shimano, ale to dávkování je pro mě zkrátka trochu nezvyk.
Jinak, měřím 183cm, hmotnost cca 85kg, upřednostňuji hardtail. Jezdím na pohodu a kolo beru čistě jako relax, žádné závody/sjezdy a podobné extrémy – nejčastěji jezdím různé vedlejší silnice, lesní upravené cesty a polňačky (cca 75%), náročnější a neupravený terén (cca 25%).
Doma mám možnost vyzkoušet Canyon GC AL SLX 7.9 z r. 2016 na kterém jezdí táta, tak bych rád něco podobného, případně něco o chlup lepšího, je-li to reálné.
Můj finanční strop pro koupi kola je cca 40k – snad se za takovou částku nechá pořídit něco slušného, co zase pár let bez problému vydrží.
Budu rád za každou radu a názor, proč jít právě do Canyon, případně do Whyte nebo do něčeho úplně jiného – rád si nechám poradit od zkušenějších ;-)
Předem díky moc za pomoc a za reakce!