Nejel by někdo omrknout trasu v pátek 17.11.?
Nejel by někdo omrknout trasu v pátek 17.11.?
Asi to nepojedu(WTB),ale projet bych si to možná chtěl.Musí to být v pátek?Hodila by se mi spíše sobota.
V sobotu už má být hnus a hlavně so-ne jsem s dětmi na závodech. :(
Jestli pojedeš v pátek, dej vědět kdy a kde, možná se připojím. Přijede mi dcera s vnučkou, tak nevím.
Minule jsme jeli od zámku v Dobřichovicích, ale klidně můžeme odjinud. Jel bych třeba kolem poledního.
Pro info, byl jsem tam v neděli
hmm, to teda nic moc, ani nema chut si to jit projet, rozhodne nechi nekde tahat kolo:-) n jare jsem to jel, si rikam,z e horsi to snad uz byt nemuze..ale trvalo mi to pres 3.5hodky..
Letos to nedam :/ antibiotika do pulky pristiho tydne, to za to nestoji. Mrknu pak kdo me zastoupi na bedne :)
100 km za 2 měsíce, taky se jedu jen ušpinit. :)
Za 2 roky v M40 už to tam stopro pokosíš ( poKošíš ). :D
to kosim co jezdim ne -pána co myslíš občas taky, ale on trenuje, to je cheating :)
važne uvažuju co pristi rok, „zavodit“ v 39–49 už je fakt trapny, na dedky neni nikdo zvedavej, akorat zdrzujou vyhlasovani
:D Jj, Sparta. :) O zbytku nepochybuji.
Nejsou starší až nakonec? A co teprve nad 50? :D
Za dědka souhlas :-)
+1
:)))
Tak to ti nezbude nic jiného než zahodit waťák a jen se tak pro srandu vozit, když už budeš důchodce a nemá cenu závodit :)
Když jsem byl před pár lety první rok ve 40+ tak jsem zajel párkrát na KPŽ celkově v první desítce. Schválně to můžeš zkusit. Taky budeš ve 40+ závodit s klukama jako je David Klap, Karban a spol. A ty pojezdit není až taková sranda. Že je člověku přes 40 nic neznamená. Tahaly jsme za držku o 20let mladší borce. Jinak Košík na biku zas taková extra třída není. Na silnici je neskutečný, ale v terénu ne.
S vyhlašováním souhlas. Stejně takové kraviny, co já už dostal, nevymyslíš a už vůbec nechceš…
Nakonec počasí na zítřek bída, tak se necháme překvapit až příští sobotu.
Snad nenasněží. :-D
Trasu jsem si byl projet v sobotu (18. 11.). Pokud jde o padlé stromy, tak na hřebeni kousek za vrchařskou prémií jsou 2 spadlý stromy. Dále jsou 3 místa spadlých stromů (z toho 2 se dají objet, už tam začíná být vyježděná stopa) na kořenatém sektoru na hřebeni asi 2 kiláky před občerstvovačkou. Další jeden padlý strom je pak dole pod hřebenem kousek před stoupáním na Vrážky (Doupovská cesta). A další 2 stromy pak ve sjezdu z Vrážek. Ostatní stromy již byly odstraněny, takže to není nic zásadního. Co mě však mrzí mnohem víc, že loni ze zhruba jedné třetiny pozměněná trasa se pojede takto modifikovaná i letos a také v dalších ročnících. Na trase tím ubylo oproti trase, která se jezdila do roku 2015, tak 50 % technických úseků, které k tomuto závodu vždycky patřily. Ale i tak se na závod těším, je to fajnovej zavírák sezony. Mimochodem taky moc nechápu pořadatele, proč nás na start povede těma srajdama u Berounky a tím tunýlkem. Přesně tak, jak tu někdo už poznamenal… než tím projede 300 lidí, to bude vopruz. Dalo by se to vyřešit elegantněji, tak doufám, že s nějakým lepším řešením pořadatel ještě přijde… pořád na to má pár dní čas.
Ty a ten tvuj partak, jste mi akorat vzali chut si ten zavirak sezony jeste zajet:-))) se tam plouzim v prvnim kopci a najednou frnk frnk…:-) sem si vybavil to martyrium na jare a nevim, jestli ted mam vubec moral to „po sezone“ jet zase znovu…
Hehe :-D Když Blacky nestartuje, tak jsem vycítil šanci a v sobotu jsem vyslal úvodní stoupání v závodním režimu. Neboj, v závodě tam taky poletíš, až Škarna rozjede tempíčko. Psychologický efekt a chuť trochu se zmáčknout jistě zafunguje.
Vy jste někde jinde, ale nevadí:-) jen mám problém, že mám vytrženy závit v botě…nicméně by měl zajímalo, jak dlouho byste tu trať asi jeli.ma nějakých 38km, ale vy jste měli delší švih..odhadem
Loni při závodě 1:40 hod, viz má aktivita na Stravě:
https://www.strava.com/…776/overview
Teď v sobotu jsme to kromě toho úvodního kopce jeli opravdu na pohodu za nějakých 2:10 hod.
Ok, diky
mimochodem. Schumi, jak se to (ne)shoduje z KPZ? na jare se zase chystam a zu ted je mi z toho zle:-)
Na zimnich se nejezdi na Babku ani posledni vyjezd znovu na hreben.
Díky. ;)
Jsem zvědav na report z čela. :)
Pojede nekdo na zavody od liberce? Muzu nabrat.
Prosím, místní, co to o víkednu projeli, jak je to tam s bahínkem? Loni mě nejvíc štval ten konečný úsek u Berounky, kde se jelo asi 1 km vyloženě v kalužích… Pochopil jsem správně, že letos se to pojede jako úvod až k tomu tunýlku, takže přes ty sr.čky? Nebo je to zatím bez většího bláta…? a zbylá část trati? Zatím jsou předpovědi od středy celkem fajn, tedy bez deště a docela i vysoké teploty, takže by to mohlo i někde trochu vyschnout.
Ano u té Berounky jsou kaluze jako vždy, ale beru to tak že když se to pojede před restartem tak se pojede pomalu, no a cestou zpět už je to jedno..
Zbytek trati byl v neděli ráno blátivý, v okolí na hřebenu bylo i trochu sněhu ale nic co by člověk nečekal v listopadu v lese. Nestalo se mi že bych kvůli blátu něco nevyjel nebo nesjel a obecně ta trasa je spíš technicky jednoduchá, ale spinavej a mokrej jsem byl slušně. Pořád to bylo ale o dost lepší než na jaře, kdy jsem neviděl téměř nikodo kdo dokázal sjet bez pádu ci šlápnutí tu louku před druhým občerstvením..
Díky moc za info! Trať ± znám, jezdím to každý rok, už asi po páté a technicky to je v pohodě. Mne zajímá to bahno z toho důvodu, že jsem si obě „závodní“ kola již odservisoval a moc mě netěší, když dám ložiskům zase za uši, jinak mi je bláto fuk :-).
Na jaře to byl asi očistec, letos jsem jej nejel a to ne kvůli tomu blátu, ale protože se to krylo s Velotestem ve Slaném, kde jsem byl kvůli testování, neb jsem letos kupoval nového fulla.
No nic, vytáhnu HTčko, full by bylo škoda trápit, stejně nejedu na bednu, tak co :-)
Jo, na jaře jsem se tam vymachal asi 3×…:-)
co tu ctu tak ztoho je chrtackej závod:(kde jsou ty casy kdy na obcerstvovacku rychle a zpatky na mol
mělo by vam napadnout alespoň 20 cisel snehu:)
Tak nakonec ten restart nebyl až tak velkej problém, pouze 10 minut zpoždění.
Jinak závod byl super musim všem doporucitr, škoda že jelo jenom cca 200 cyklistů. I počasí se vydařilo, bláta méně než na jaře. Sice začalo pak pršet ale až ke konci a to už to bylo jedno..
Restart za tunýlkem byl v pohodě, nakonec se čekalo na celý „peloton“ a pak ostrý start – i ta polňačka předtím zase nebyla taková katastrofa.
Pro mně osobně to ale dopadlo mizerně – jel jsem +/- kolem 45. místa ale kolem 16–17 km, krátce před rozcestím Na Soudném jsem defektil, pak se lopotil s lepením a po pár metrech už jel zase na ráfku (přitom jsem žádný trn v plášti nikde nenašel – ani pak doma..),takže chodecká vložka do Haloun a pak mně pořadatel svezl do Řevnic na vlak.-/. Takže ani nevím jak to vypadalo ve druhé půlce trati vs. loňský ročník..
Jinak to, že v ofiko výsledcích figurují e-biky pohromadě s ostatními a ještě navíc na bedně mi přijde jako naprostá absurdita, doufám, že alespoň při vyhlašování to bylo nějak zohledněno.. To, že někdo sviští v prvním kopci kolem ostatních s rádobyvtipnými slovy „jéé, takhle rychle jsem ten kopec ještě nejela“ taky raději nekomentuju…
JJ závod byl super, škoda že jsem měl naražený žebra a že někdo ztrhnu na rozcestí fáborky. Chleba ze škvarkami bodl!
Vtipné bylo, jak pan hasič všem pečlivě vymýval středy :-)
2 E-biky kolem prosvištěly kolem nás v prvním kopci a pak už jsem je neviděl…zajímavé by bylo udělat závot pro E-biky na delší trasu, aby „závodníci“ museli šetřit baterku a trochu si mákli.
Já bloudil 3× :/, jsem to tam měl jet před týdnem projet…
Hasič dobrej, hlavně v těch polobotkách. :)) To si nejspíš odmarodí.
Že ten čahoun v prvním kopci jel na E-biku, jsem se dozvěděl bohužel až v cíli. Bylo to dost demotivující. :D
Ale vyválel se s tím v tom první kopci ukázkově!
By mě zajímalo, jak rychle na tom dokážou jet z kopce.
A nebo si koupej druhou baterku :D Ver ze na elektrikare si jen tak neprijdes..
No zrovna tenhle měl tak obrovskou ledvinku, že jí tam možná měl. :))
Byly roky kdy by to dal na bednu i bez motoru. A z kopce vubec neuvazul ze bys ho dal ;) bemit defekt byl by za Skarnou
Já určitě ne. :)
Myslel jsem na ty vepředu. Že na tom jde letět z kopce nepochybuju, ale vypadalo to zvláštně, upadnout do kopce… Prostě moc kW. :))
Jestli tedy myslíme vítěze elektrokol.
Tak podle fotek to vítěz nebyl. Měl černožlutý Rocky Mountain a v ledvince snad Plzeň v plechu. :D
Jestli to dojel, tak frajer, protože při pádu mu tam někdo přejel ruku… :(
Nebudu ho praskat :) pockam az sem napise sam. Dojel druhej v eb, diky defektu prave
Jo tenhle to byl?
Tak ten by asi byl i prga. :)
Taky zavod hodnotim jako povedeny a ten restart nakonec usel. Blata jsem rovnez cekal vic… jako zavirak sezony je to super. Vysledek sice nic moc, ale jel jsem to na pohodu a hlavne jsem nemel sve kolo, ale pujceneho 14 kg bandita 290 a docela jsem si do kopcu maknul.
Krom ebiku bylo i dost fatbiku, coz chapu. Jednoho jsem se asi od 10 km do cile drzel a jelo mu to neskutecne. Nedalo mi to a hodil jsem s nim rec. Povidam mu, ze mu to fakt leti a ze mam co delat ho uviset a kolik mu to vazi? Kdyz mi povida, ze 10,5kg, tak to jsem fakt necekal, to nema kdejake xc ht …
Jinak akce super a tesim se zase za rok
Nejlepší fatbike byl tuším na 29 místě, což je dost dobrý…
V dresu rajec ne?
Ten nejlepší na Fatu bych taky tipoval, že byl z týmu Rajec… Ale s ním jsem já do cíle nejel, to byl jiný fetař :-)
Ja tam letos vyjimecne nejel. Jen tipuju, znam ho a je rychlej :) normalne jezdi cd ht
Byl jsem se podívat na dojezd. 1. na fatu dojel David. Potom začalo pršet tak jsem se sebral a jel het.
Bylo docela úsměvné jak kdo odjel zablácený. Škarna sem tam čmouha, dalších x dojelo jak divočáci po bahenní lázni. Honza Šťastný dojel jak švihák lázeňský po blátě ani stopa, úsměv :-)
já taky myslel Davida :)
kdo ví kudy kdo jel :) se nedivím, že byl Gorgov vysmátej když jel na elektru. Akorát je trochu zvláštní, že ten co to vyhrál v EB měl kolo odblokovaný a Honza ho měl jen do 25km/h, a stejně kdyby neměl defekt tak by vyhrál.
Vůbec to je zajímavá kategorie, v létě jsem potkal týpka co mu homemade EB jel 45km/h a do kopce mi v klidu ujel (já 550w). Kdyby jel takovej pacient, dal by i Škárnovi půl hodiny nejméně, tzn trochu postrádám pointu.
Mě připadá uhozené, že lidi na EB jedou současně s lidma co musí šlapat, i přesto, že mají svojí kategorii. Si představ situaci, že se domluvíš s týpkem co má homemade EB. Na kopci na Tebe bude čekat, případně Tě ještě potlačí a rovině Ti pojede špic 45km/h. :-D
+1
Nejak nam ty EB nacpat musi…
ono to myslím má svý důvody díky napojení na Progress cycle, ale sem to psát nebudu.
No tak se za něj pověsíš taky. :D
To už je myslím přehnané. Teď by také na kopci mohl někdo čekat s EB a ani nemusí být přihlášený.
Brdy alespoň mají na začátku kopec s širokou cestou. Ale jinde by to proplétání EB mohlo být fakt o hubu…
To byl určitě on. Pláchnul mi za půlkou ve sjezdu, ten se toho nebál. :) Ale hezky se na to koukalo.
Jojo Rájec, je vidět na fotkach z cíle…
S fatbikem se není čeho bát:) Letos jsem si říkal že ho prodám, ale první vyjížďa napodzim mě přesvědčila, nedám:)
:)
Ahoj. Kdyby se chtěl někdo mrknout na videjko a na report z mého pohledu v boji o celkové 5. – 10. místo, tak je to tady:
https://schumiho.wordpress.com/…s-brdy-2017/
Zároveň by mě zajímal váš názor na trasu, která je již od loňska modifikovaná, tj. po technické stránce výrazně zjednodušená, na hřebeni Brd se objíždí kořenaté úseky a zároveň vypadly 2 nádherné sjezdy na původním nejzazším místě trasy, dále vypadl technický úsek u Haloun. Místo něho se jede až na Vrážky a pak po šotolině dolů. Na druhou stranu nově je přidán výšlap až téměř na Babku a z něho technický sjezd k brodu.. Nikomu rozhodně nic nevnucuju, ale ta tradiční (původní) trasa byla zábavnější. Mně osobně baví hrát si s technikou, s kořínky apod. Jak jste na tom vy? Co si myslíte o nové trase?
Moc pěkný report.
Diky za zajímavý report
Mě osobně se trasa líbila, pár poznámek
Díky za reakci. Souhlasím s tím, že na závěr sezony je tam těch výškových metrů docela dost a bylo by zbytečné tam ještě nějaké další přidávat. Trasa jarních Brd na úvod sezónu je v tomto ohledu extrémní, dost možná nejtěžší „Béčková“ trasa v seriálu.
A přesně jak ty píšeš, ten dlouhý rovinatější z mého pohledu nudnější přejezd po hřebeni by chtělo oživit přidáním aspoň nějakých kořenů. Letos oproti loňsku byl vynechán ten jediný kořenatý sektor na hřebeni Brd, co zbyl v té modifikované trase. Nejel se z toho důvodu, že v něm byly na 3 místech popadané stromy, takže bylo správné rozhodnutí od pořadatele ten úsek objet.
Ano rozhodně, letos to rozhodli správně, přelézat ty spadle stromy pred Soudnym by pěkné nebylo …
V každém případě se už těším na jarní Brdy, uvidíme jestli to budou nějak měnit, nebo se pojede to co letos. Nebylo by špatné kdyby vyšlo počasí …;)
Jarni jsou vetsinou ve srackach :) nova trasa je prisna, nejvetsi mazec v posledni tretine :)
Jak to tam teď vypadá, už je sníh? Mám vytáhnout fatbike?
Na hřebenu jsem dneska nebyl, ale když koukám od Berounky tak nic bílého nahoře nevidím. Možná tam byl ráno nějaký poprasek ale spíš jenom bláto..
Do blata mi prijde fat idealni :)
Ja bych ho kupoval jako druhej baik na traily a blato. V zime spis nejezdim
diky
Tak zrovna včera jsem vyrazil na krásných 60km do Brd na tlusťochovi, v půlce mě chytla luxusní 30 minutová vánice po které zůstalo 3 – 5 cm čerstvého prašanu! Maximální orgie :)
hodně pěkný:)
jak už se pomalu odvaluje móda tlustejch…tak mě lákají čím dál víc:)
Tak zrovna vcera jsem vyrazil na krasnych 60km smer Jilove na ziletce, a v pulce me chytla luxusni 30minutova vanice po ktere … :D
Orgie to teda byla urcite, o tom zadna. A i organi me staveli, aby se optali co ze to delam :D.. Jen fotku nemam, protoze jak slapnes se speedplay do snehu, tak si v …
Moc pěkné, když začalo sněžit tak jsem si vzpomněl jak.jsem tady tvrdil že na hřebenu žádnej snih není …
Zdar, budou i letos wtb?
Ano. Alespoň podle facebooku.
supr pač na tech oldtajmovych strankach jsou porad propozice 2017, dik