Zdravím, je možné namontovat zadní adaptér shimano na 160 kotouč dopředu na kotouč 180??? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Prý to může škrtat. Díky
Zdravím, je možné namontovat zadní adaptér shimano na 160 kotouč dopředu na kotouč 180??? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Prý to může škrtat. Díky
Zadní 160mm = přední 180mm. Škrtání je nesmysl.
Takže přední 160=zadní 140 a přední 203=zadní 180??? Jednou jsem to viděl napsaný přimo na adaptéru (F180 R160), myslím že u Magury. U Shimana by tedy problém být neměl?
Ano u IS je zadni +20mm proti prednimu. Vse ostatni sedi
Prosím Hnoje, Kubada nebo někoho dalšího o prověrku na mém případě:-)
Vidli i rám mám IS, brzdy mám LX PM
Vpředu mám 203, vzadu 160.
Když zaměním adaptéry, pak vpředu i vzadu mohu dát 180 kotouč?
Jde mi o to,když koupím nové kotouče a nechám, prohodím, adaptéry, tak abych pak dodatečně nemusel objednávat další adaptéry?
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale dvakrát měř(ptej se) a jednou řež(nakupuj).
jo mělo by to sedět
zadní 160mm když dáš do předu bude na 180mm.
přední 203mm když dáš do zadu bude na 183mm a to možná bude potřeba nějak řešit, ale nevím co máš přesně za adaptér
No jsou to origoš Shimano. Doma kouknu na označení.
Ano, to jde.
Díky oba, já to nějak pořeším, snad bude nový rám. Dokud nepřijde z USA, tak o tom nebudu mluvit, abych to nezařek, a pak bych stejně musel dořešit nejen adaptéry, ale i spoustu dalších věcí.
Jo, sám sem za posledních pár měsíců vystřídal vepředu 160, 185 a 203, vzadu 160 a 185, a ty adaptéry dycky sedí )
Zrovna teď, při 203f/185r mám oba adaptéry zadní 180, u předního jednu asi 0,5mm podložku, u zadního asi 2mm podložku a je to naprosto v pohodě, akorát je potřeba u vidlice s pevnou osou dát podložky eště mezi adaptér a vidlici, ale nevypadá to že by to dělalo problémy.
EDIT – a zas nekoukám že je to stoletý -_-
Prosím o radu. Chci koupit dopředu kotouč 180mm Shimano XT 6 děr. K tomu musím dokoupit adaptér 180mm. Liší se adaptéry pro Shimano a Avid? Půjde použít při jednom adaptéru kotouč 180mm XT a Avid Roundagon 185mm (při záměně celého předního kola) nebo těch 5mm už vyžaduje jiný adaptér? Brzdy mám BB7. Díky
Nejspíš to bude chtít podložku, mě tam chybí asi 1,5mm se 185mm kotoučem, respektive asi míň, ale k optimálnímu záběru to chce ty 2mm pdložit, myslim že pak když tam dáš 180mm ktoouč, neměl by to bejt problém, ale chce to zkusit a podivat se.
jo, jo, je to tak zadní je vepředu vždy o 20mm větší…
Obnovim. Mám avidy elixiry a chci vyměnit komplet brzdy i kotouče konkrétně z avid 185/185 na shimano 180/160mm. Podle mě koupit dopředu shimano adapter na 180 a vzadu by to mělo fachat bez adapteru nebo s adapterem pro 160 kotoouč. Jedná se o post mount, Nebo můžu upravit stávající? Díky