zadní náboj 142mm do stavby pro 135mm

33 nepřečtených
  • psyclon

Kvůli větší nabídce těch 142mm zadních nábojů na 12-ku osu mám dotaz.Co se může stát když dám do zadní stavby pro náboj 135mm náboj širší a to 142mm?? Když tam bez nějakého roztahovaní té stavby vleze?počítám že nebude asi ve středu stavby ale pokud dosáhne brzda na kotouč tak asi nic ví ,ne?

0 0
    • Spider_29  

Pokud je ram na nabu 135, pak je nesmysl, ze naba 142 se tam vejde bez roztahovani.

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • kubad  

Je to blbost, jinak co vlastně potřebuješ 135×12mm ?

0 0
      • Shatom  

Já bych to ještě povýšil. Mam zadní nábu na RU 135 a všude se prodávaj kola s nábou 142 s pevnou osou 12 mm… Myslíte, že mám šanci to pomocí nějakejch redukcí do rámu narvat? Na tom co mám se už nedá jezdit a na nový kolo si chci slušně našetřit…

0 0
        • Jary24  

Jak se redukuje ze 135 na 142? Nutně to potřebuju vědět, abych si tímto způsobem redukoval výplatu…

0 0
        • favorit.  

jasně. Chce vrtačku a brusku

0 0
        • kubad  

prodává se samo i dost 135 – qr

0 0
        • Shatom  

Volove, kdybych tak moc věřil že je to reálný, tak bych se neptal a už bych si koupil kola se 142 osou. Ale proto, že když to rozebereš RU 135, tak tam jsou nějaký podložky, prachovky… tak nevim jestli třeba taky něco takovýho není i u osy 12 mm, který by se dali nahradit nějakou redukcí…

Těch slušnějších kol na tuhle osu jsem moc nenašel…

0 0
          • novas752  

To asi nejde. Musí být dodržena vzdálenost kazety a kotouče od rámu = těla nábojů 135 a 142 jsou jinak dlouhá.

Pokud nenajdeš celý kolo na 135 osu, nezbude než koupit samostatně náboj, ráfek a dráty a (nechat) zaplést.

0 0
            • Vilém  

Tela naboju jsou stejne dlouha. To by se jinak nedelaly naboje, ktere jdou konvertovat koncovkama.

0 0
          • Sunshine 29  

Tohle je asi jediná možnost

http://www.mojekolo.cz/…adni-rws-alu

Vozil jsem jí, pohoda

0 0
          • Lamer  

Záleží co to bude za kola/náboj, např. u D772 stačí pro změnu 142/12 na 135/5 vyměnit osu, u DT350 koncovky atp.

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • Sunshine 29  

Dej tam rovnou boost

0 0
    • Mr.Duck  

Co tam mas za naboj? Ja mam 135*12 a vazne jich tolik neni na trhu, ale snad kazdy rozumny 142*12mm naboj ma vymenne koncovky, a necha se predelat na 135*12mm.

0 0
    • dee.k  

Nevim jestli je to ještě aktuální, ale tady mají ve spodní části různé redkce. jen nevím, jestli na můj stávající RU 135mm potřebuju obě redukce nejprve z 142 na 135 a pak z osy na RU…?

0 0
    • dee.k  

Nevim jestli je to ještě aktuální, ale tady mají ve spodní části různé redkce. jen nevím, jestli na můj stávající RU 135mm potřebuju obě redukce nejprve z 142 na 135 a pak z osy na RU…?

https://www.kupkolo.cz/…018_z103967/

0 0
    • dee.k  

https://www.kupkolo.cz/…018_z103967/

0 0
    • ceo  

A konverzní kit výrobce nemá? Giant a Trek to dělali.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.