Jede tady někdo paleo ve stravě i v zivotě?
Jede tady někdo paleo ve stravě i v zivotě?
Já jsem paleo v životě. Všichni mi říkají že se chovám jak neandrtálec. Žeru všechno kromě tekutého špenátu ze školní jídelny.
Někdy v září probíhala na FB taková akce. Jmenovalo se to Transformers 42 a Jakub Bína (růžový číro) utvořit skupinu, kde nám psal jídelníček a trénink. Jídelníček byl Paleo a tréninky fakt náročný. Zakázal jíst mléko, lepek a sacharidy. Měl sem s tím docela problém. Na kole jsem po hodině a půl málem nebyl schopen návratu domů. Když to skončilo, měl sem chuť snad úplně na všechno. Prostě mi ty věci dost chyběli.
Oj, chybelo mozna i dost sacharidu do mozku…:) mel SEM s tim…, chybelI mi veci… paleo ma IMHO smysl pro specificke podminky, ale cpat to pres FB neznalym laikum, navic jako dogma?… no neumrou z toho, ale muze to prekvapit..
Přesně jak říkáš. Dost jsem tam s ním bojoval. Chtěl jsem po něm, aby mi to nějak vysvětlil, ale ochotný moc nebyl. Cpal to fakt jako dogma. Hodně lidí si tam stěžovalo na únavu a tak podobně. Já to tak bezhlavě neplnil.
Mohl bys mi zkopírovat nějak ten jídelníček, prosím? By mě zajímalo v čem byla chyba. Někde v rozhovoru Leo König mluvil o tom, že u Sky dal celou Tour bez lepku. Cítil se prý skvěle.
Ale lepek nejsou sacharidy. Bez nich by nedokoncil ani jednu etapu s pelotonem.. :) Takze abych ti to prelozil. Místo klasických testovin si dal třeba testoviny kukuricne… :)))
Lepek je bílkovina, která se používá třeba jako lepidlo na tapety… Jasně. Při takové zátěži prostě potřebuješ mít v krvi pořád pěknou hladinu glukózy, z které budeš doplňovat svalový glykogen po každý ten den. Ale pro obyčejnýho člověka, který chodí do háku a hýbe se i občas po něm tohle není na denním pořádku. Maximálně by si tímhle štylrm uhnal dřív nebo později cukrovku nebo nějaké cévní choroby. Proto jsem založil tuhle anketu. Jak to máte „profíci“ a „hobíci“ v zivotě.
PONDĚLÍ Půst ! ÚTERÝ snídaně – zeleninová omeleta na kokosovém oleji
2 vejce
½ zelené papriky
1 rajče
sůl
pepř
olej
Rozšlehejte si vajíčka v misce a nakrájejte rajče a zelenou papriku na malé kousky. Zeleninu vhoďte do misky a promíchejte s vajíčky. Osolte a opepřete podle chuti. Nalijte vše do rozehřáté pánve a smažte, dokud není spodní vrstva hotová. Pak omeletu převraťte na druhou stranu, popř. pánev přikryjte pokličkou, aby se udělala i vrchní část nebo ji dejte na pár minut pod gril.
svačina – nastrouhaná červená řepa s ořechy a olivovým olejem
jednu až dvě červené řepy
hrst vlašských ořechů
čerstvé bylinky (pažitka, bazalka nebo petrželka)
olivový olej
Řepu pečlivě umyjte a i se slupkou upečte v alobalu nebo uvařte v osolené okyselené vodě. Pečená varianta je chutnější. Pečte podle velikosti řepy 50 minut až 90minut.
Ořechy propláchněte, okapejte a na sucho krátce opražte.
Nakrájejte řepu na tenké plátky, zalijte olivovým olejem a octem posypejte vlašskými ořechy a bylinkami.
oběd – krůtí steak, listový salát se zálivkou z balzam. octa a oliv. oleje
150 g krůtí steak
Olivový olej promícháme bylinkami a olejovou směsí potřeme důkladně krůtí steak. Krůtí steak grilujeme na dobře rozpálené grilovací pánvi z obou stran asi 5 – 6 minut. Maso musí být měkké, ale dobře propečené.
svačina – nastrouhaná červená řepa s ořechy a olivovým olejem
večeře – svíčková z volného chovu se zeleninovou natí na másle a česneku.
150 gramů vyzrálého hovězího zadního,
Olivový olej
Sůl
Pepř
Maso nakrájíme na tzv steaky (2–3 vysoké plátky) plátky musíme krájet rovnoměrně, ať nemáme problém s pozdější přípravou. Poté maso necháme odstát v pokojové teplotě zhruba půl hodiny. Maso potřeme důkladně olivovým olejem a vložíme ho na rozehřátou pánev. Pečeme z obou stran cca 2 minuty, záleží na tom jak moc máte rádi maso propečené. Steak poté osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Ještě maso necháme 5 minut odpočinout mimo pánev, aby zůstal šťavnatý. Mezitím si připravte lehký salátek jako přílohu STŘEDA snídaně – zapečené vejce v avokádu
1 avokádo, půlené (bez pecky)
2 vejce
1/4 šálku čerstvé bazalky
Sůl
Předehřejte troubu, mezitím vydlabejte z každé poloviny avokáda část jeho obsahu, aby se vytvořil dostatečně velký důlek, kam následně vyklepnete vejce (do každé poloviny jedno). Takto připravená avokáda vložte do trouby a pečte asi 15–20 minut (nebo dokud vejce nejsou uvnitř avokáda pevná na požadovanou konzistenci).
svačina – nastrouhaná červená řepa s ořechy a olivovým olejem
oběd – telecí medailonky, šťouchané brambory s máslem a pažitkou
90g telecí masa
10g olivový olej
Sůl
Pepř
Provensálské koření
česnek
Telecí plátek osolíme, opepříme a potřeme česnekem, opečeme na olivovém oleji, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Brambory uvaříme, rozmačkáme a přidáme máslo a pažitku
svačina – nastrouhaná červená řepa s ořechy a olivovým olejem
Večeře – losos na houbách a neomezené množství gril. zeleniny
ČTVRTEK snídaně – zeleninový fresh s oliv. olejem
4 mrkve
1 červená řepa
3–5 cm čerstvého zázvoru
1/2 kořenu celeru
svačina- salát : hořčice, šůnka, vejce, zelenina, parmazán, oliv olej
oběd – citronová krůta s rýží
svačina- salát : hořčice, šůnka, vejce, zelenina, parmazán, oliv olej
věčeře – losos se zeleninou
tatarák (
PÁTEK snídaně – smoothie: Tučný tvaroh, kokosové a mandlové mléko, jeden kousek ovoce( nejlepší hrst lesního ovoce) a chia semínka
svačina- tuňák míchaný s polníčkem a ředkvičkami
oběd – salát s ořechy
hrst salátu
1 malá červená čekanka
2 hrsti polníčku
hrst rukoly
2 mrkve, nakrájené na tenké nudličky nebo nahrubo nastrouhané
Na zálivku 100 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
1 lžíce medu
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
svačina- tuňák míchaný s polníčkem a ředkvičkami
večeře – zapečený květák s kozím sýrem
150g květáku Na směs: 1 kozí sýr tvarohového typu (50g) 1–2 stroužky česneku provensálské bylinky (možno i kostky bylinek v soli – Natur Compagnie; ale pak už nesolit) sůl 1–2 lžíce oleje (olivový nebo sezamový) 3–5 lžic teplé vody
Všechny přísady kromě květáku. Květák nakrájíme a dáme na plech, zalijeme bylinkovou směsí s česnekem, šoupneme do trouby a 20–30 minut zapékáme asi při 180 °C.
Zapíjejte dobrým červeným vínem… dezert – na plátky nakrájené jablko posypané stévií a skořicí.
VÍKEND SI SLOŽÍTE Z CELÉHO TÝDNE
tohle sežrat tak mám za chvíli zase metrák :)
Já po přečtení naopak tipoval, že po tomhle musí být většina lidí hladová.
No je to strava bohata na vitaminy a minerály, ale malo kalorii, malo sacharidu.. dobre tak pro neaktivni lidi, aby nenabrali zbytecne speky, ale delnik ve slevarne by k tomu potreboval aspoň 400–500g scharidu v podobe zemaku, ryze apod..
Heh, ja takhle zeru v diete :)
+1
Já bych si z toho vybral jen ty místa kde píšeš o nějakém masu.....
Ahoj, jak jsi to zvládal finančně??
V anketě ještě chybí možnost, konzumuji vše, co mi chutná :-)
co vám chutná, to je zdravé. tak jezte zdravě
Jím vše co mi chutná , jestli je to zdravé pro tělo neřeším, protože když to chutná, je to zdravé i pro duši a to je také důležité☺
To je ta poslední možnost :D
Mno, já si paleo stravou, resp. Whole30 prošel letos v červenci, tak k tomu můžu říct pár slov… :) Opravdu jsem držel ten nejtvrdší režim – kdo by nevěděl, o co jde, tak seznam toho, co NEjíst, najde tady: . Obráceně – co je vhodný jíst, to najdete zase tady: .
Za sebe můžu říct, že nedat si v těch letních +35°C u bazénu pivo nebo vychlazenou Coca-Colu bylo pro mě opravdu strašný. Pak mi chyběly sýry (ementál, parmazán a plísňový sýry) a těstoviny. Snídat měsíc slaninu, vejce a avokádo taky žádná hitparáda, ale dal jsem to. Velkej přísun masa (hovězí steak na večeři) mně nevadil.
První týden byl tvrdej (projevila se u mě low-carb flu , měl jsem cca tři dny úplně vygumovanej mozek), druhej už lepší, třetí týden byl už v pohodě, čtvrtej týden mi přišel nekonečnej. Poslední víkend mýho Whole30 jsem jel těch 333km, jak už se to řešilo v jiným vlákně. Nevím, jestli bych to dal i bez toho, ale po tom měsíci jsem na tom byl fakt dobře (asi i díky 100% abstinenci). U těch 333km jsem už teda ale sypal poctivě – gely, tyčky, ionťák, hořčík, bez toho bych to nedal ani náhodou (mimochodem bylo ten den taky +36°C).
Můj názor je, že být na paleo stravě je dlouhodobě neudržitelný. Ten měsíc to člověk nějak dá, hecne se, ale je jen otázkou času, kdy se vrátí do starých kolejí. Já za ten měsíc opravdu zhubl asi 4kg, a fakt hlavně zhubl tuky, vytrvalost šla nahoru, ale při intenzivní zátěži to přísun cukrů prostě chtělo (aspoň banány, nebo RAW tyčky – ale na 6 hodinovej švih to bylo furt málo). Dal jsem na vodě a banánech (sám) třeba 100 km s průměrem kolem 28km/h, ale poté jsem měl takovej divnej stav. Bylo to jiný, než hlaďák, takovej zvláštně mrtvolnej stav, kdy jsem půl hodiny jen ležel a dával se dohromady :) Pak už se to ale lepšilo. Ty první dva týdny je člověk úplně vyplivlej.
Taky je to náročný společensky – já v tom červenci byl na pár grilovačkách, oslavách narozek atd., a furt nějak vysvětlovat, že si nedáš ani nealko pivo, ani dort, ani svíčkovou, ani rizoto – to začne být dost brzo hodně otravný a vysilující. Nemluvě o tom, že na spoustu těch věcí má člověk docela chuť ;-)
V současnosti jím zase jako dřív (všechno), nijak moc se neomezuju, zhubnutý kila si tělo vzalo zpět a můj názor je ten, že je lepší jíst cokoliv, neřešit to, a kompenzovat to pohybem. Pak člověk nemusí nic řešit a je v pohodě.
Ládovat se měsíc hovězím, slaninou a vejci je slušnej způsob, jak si zadělat na dnu☺
Z hovězího a vajec dnu? Leda za predpokladu, ze k tomu budes ještě chlastat, zrat ostatní sracky a nebudes se hýbat, pak mozna, ale když to kompenzujes dobrym pitnym rezimem, dostatekem zeleniny, pohybem? Lidi radi ukazujou prstem na jednu věc, která všechno zpusobuje no bohužel ono to je všechno se vsim, ale to uz se jim zase nehodi do kramu..
No jsou to první věci, které ti doktor na dnu zakáže, takže v tom asi něco bude :-)
S tím zaměřním se na jednu věc s tebou souhlasím, a to je právě kámen úrazu všech těch různých zaručeně zdravých způsobů stravování. Moc dobře si pamatuji kolik toho už kdo vymyslel, uvedl do života a za deset let to bylo zcela jinak. Málokdy se u nějakého zaručeně zdravého způsobu stravování zohledňuje komu se nabízí. Zcela jinak bude jakýkoliv model stravoání působit na Číňana, Američana, Evropana, Afričana atd atd. Každý má tělo nastavené podle toho čím se po staletí ládovali jeho předci a to, že jsme se v době kamenné něčím krmili je sice zajímavé, ale dnes již to nemá takový zásadní význam.
1. jsme dnes již geneticky zcela jinde,
2.těžko zjistíme, jestli jim to vyhovovalo, protože se z našeho pohledu nedožili skoro ani dospělosti.
3. žijeme zcela jiný způsob života, nejen co se týká stravy, ale i zátěže a to nejen fyzické
A tohle se zase nehodí do krámu všem zarytým zastáncům různých vyhraněných způsobů stravování a diet.
+1, s tímhle názorem naprosto souhlasím…
Souhlasim, ale ptat se nebo vůbec brat do úvahy nejake rady doktora ohledne stravy? Sorry, ale to uz budu spis brat vazneji názor nekoho, kdo si před týdnem dodelal trenerskej kurz. Proste chudak hovezi a vajíčka. Nesmis to vytrhavat s kontextu. Je to hovezi smazene na prepalenem rostlinnem oleji a k tomu hranolky z fritaku a koka kola a nebo to je nasucho grilovanej steak se zeleninou? Furt je tam hovezi, ale výsledek bude uplne jinde.. :)
to mi pripomina rozhovor s mym kardiologem:
„Mel byste zhubnout“
„Poradite mi jak?“
„Ja myslim ze to vite“
"Aha – to jako nezrat a hejbat se? "
„No vidite ze to vite“
povedomi doktoru v tomhle smeru je ponekud na povazenou. A pozor, klasickou medicinu mam ve velky ucte, uz proto, ze mi dost pomohla, a ze mam doktoru doslova plnou rodinu.....
To je ortodoxní Paleo. To je spíš pro zvrhlíky, bez urážky :D v paleolitu přece plnotučné mléko měli jako tekutinu ze zvířat, které rafli, byť výjimečně. Pozřeli i jiné věci, které orto paleo zakazuje a přesto měl tehdejší člověk sílu a vytrvalost X krát větší než lidé dnes i ti nad průměrem. Akorát neběhali nebo nejezdili hodiny ve vysokém tempu. Byla by to blbost z pohledu prežití. Stali by se snadnou kořistí pro predátory, když by byli vyčerpání. Svým způsobem dnes uvažujeme nerozumně díky pohodlnému způsobu obstarávání potravy. Naše jídlo je dnes vlastně už „jen“ pocit z dobře vykonaného tréninku je nsm jedno co jime. Ale názorů je asi tolik co řitních otvorů.
Zrat jen maso a tuk není zadne ortodoxni paleo. Když uz, tak je to atkins/keto dieta. Na Paleu zerou korenovou zeleninu tzn. i sladke brambory apod.. Med, lesni ovoce atd.. Obecne ta myslenka paleo tzn. nejist zadne vyrobene sracky, ale jen to co vyrostlo nebo se zabilo.. Normalni lidi, když tohle budou dodržovat, tak urcite lepsi nez to co většina lidi provozuje, ale sportovec spaluje hodne paliva a to palivo jsou cukry…
Souhlasím. Myšlenka palea je i v tom, že problémem bylo už to, že se začlo rozvíjet zemědělství (obiloviny, kukuřice, rýže), lidi si tak vypěstovali závislost na těchto potravinách a z toho vznikaly další problémy (civilizační choroby) – udajně.
Co si myslíš v tomto sportovním směru o paleu v kombinaci s bezlepkovýma sachrama (př. pohanka, quinoa… dýně, řepy…, ovo.)
Tak ze zacaly vznikat civilizacni choroby diky tomu, ze se zacala pestovat ryze nebo kukurice to asi ne. :)) Staci se podivat na narody, které na te rejzi, kukurici apod. zily.. Tlustej clovek tak mozna 1 z 1000 a tech civilizacnich chorob, které jsou u nas bezne, tam taky moc nebylo.. Ted jak do všech koutu dostava zapadni junk food, tak napr. konzumace ryze klesa a počet obeznich, cukrovkaru apod. zase stoupa.. Problemy zacaly, když se zacaly používat rostlinne oleje, coz je doted nejlevnejsi zdroj energie. Kombinace toho oleje(nejlepe prepaleneho) s moukou, cukrem a za = mas klasického vyžraného zapadaka s vysokym tlakem a cukrovkou.. Jinak fakt bych nepouzival to slovo paleo. Uz je to jen obchodni tah a pak vidíš paleo susenky, paleo mouky apod. To je fakt na hlavu.. Vyradit lepek muzes, plno lidi to neresi a zijou, nekomu to dojebava traveni, někdo z hecu vyzkousi mesic bez lepku, citi se lepe a zustane u toho. Kazdyho věc.. Lepek je proste tezce stravitelna forma proteinu, stejne tak jako kasein. Když mas v zaludku zaludecni stavy jako kyselinu z baterie, tak nemas problém s nicim. Vetsina lidi se ale citi lepe, když ji lehka jidla, lehce stravitelna. Hlavne když dotycny spaluje při sportu tisice kalorii a potřebuje je doplnovat bez zbytečného zatezovani toho traktu… Proste se musí clovek sledovat a podle toho se zaridit. Jak mas akne, ses furt nafouknutej, prdis, boli te bricho, jidlo ti trci x hodin v zaludku apod.. Tak je dobry zjistit co dela problém a vyradit to..
Nejvíce jsme si ublížili ve chvíli, kdy jsme začali jíst maso každý den, proměnili naše příbytky v naprosto sterilní prostor s konstantní teplotou, přestali chodit pěšky, zvýšila se hladina hluku a světlo je i v noci.
Prudký vzestup civilizačních chorob nastal po 2. sv. válce a byl to právě důsledek hlavně těchto změn. Imunologie a alergologie před válkou existovala, ale pacientů bylo tak málo, že k nějaké seriózní práci museli hledat pacienty na inzerát, po válce se to zlomilo a v šedesátých letech už nestíhali nápor pacientů.
Souhlas no. Proste jsme az tak moc chytri az nas to pozabiji.. :) Jinak s tim masem musim takz souhlasit. Staci se podivat na nase zuky, na nase traveni. Amylaza ve slinách.. Jsme proste rostlinkozrouti s prilezitosnym prilepsenim nejakeho toho masa, vajíčka.. Dukazem toho jsou třeba lidi na Okinawe, ti měli to stesti, ze se tak nejak narodili do toho idealu. Hned bych se tam odstehoval a okopaval záhonky bambilionu druhu sladkych brambor.. :D
Proto nejzdravější by mělo být nevyšilovat, žádné extrémy tělu neprospívají a platí to o všem, tedy i o jídle. Odpírání je stejně nezdravé jako přebytek. Daleko zdravější, než nějaké vyhraněné diety a extrémní životní postoje je vypozorovat, co tělo snáší nejméně a to omezit. A to co tělo má rádo si dopřávat tak akorát.
Pochopitelně pokud není člověk v pohodě, tak mu nepomůže ani svěcená voda, natož dieta, protože ve svatém nadšení je schopen vše negativní ve prospěch „správné věci“, ignorovat.
Měl sem to tak nějak stejně jako ty. Většinu času ještě zabrala příprava toho jídla.
kdyz tak ctu co se nesmi jist v paleo tak bych to oznacil za dalsi „blbou“ dietu
blbá rozhodně neni, vždycky je na konci JAKÉKOLIV diety několik vyvolených, jež na tom poměrně značně bohatnou :)
jinak pro sportovce je to samozřejmě kravina, ty cukry pak prostě chybí!
To říkej té nemalé tlupě ultraběžců co jedou lowcarb dlouhodobě… dle mě musej bejt ufoni a voni si ftom ještě libujou… :-)
no tak ať si dají cukry a můžou zkusit i kratší tratě, ne? :)
No da se to fakt jen za predpokladu, ze ti staci fungovat jako lenochod. Jak ale potrebujes pridat a nemas cukr, tak padáš na hubu.. U te behochuze to mozna ještě jde, ikdyz neverim tomu, ze u sebe nemaji gely.. Ale na kole by sis neskrtl. Tam uz musíš zabrat, když foukne nebo je kopec a bez cukru padáš do prikopy…
má to svoje výhody
Jaky to ma vyhody? Testoval jsi to na sobe? Ja jsem jel pul roku na keto a představa, ze bych mel v tom stavu sednout na kolo a nekam x hodin jet byla dost usmevna. Nehlede k tomu, ze na keto ti postupne uplne spadne na nulu T3 v seru, protože proste telo nemá dostatek glukozy. Ses v pdostate takova zijici mrtvola fungujici na stresovych hormonech. Keto se vylozene hodi tak max pro lidi kteří jsou tak tlusti, ze se ani nemůžou hnout, aby zhubli.. Ale pro aktivniho zdravého člověka je to dobrovolna sebevražda…
Já v tom taky žiju. Ale nízkosachr praktikuji teprve pár měsíců. Musím teda říct, že kvůli času jsem se vzdal dlouhých tréninků, trénuju teď intenzivně na maximum a krátce, dřív jsem trénoval dvě hoďky frekvenčně 4–5 do týdne, dnes mi stačí maximálně 30 minut, když moc, tak 3×, ale efektivita tohoto mýho stylu je lepší, na vytrvalosti mi to nic neubralo, naopak jsem schopnej se ještě víc máčknout, když si jednou za čas dám delší výjezd nebo výběh, jde to cítit. Sice se cítím v prvních momentech po tr. na dně, ale určitě to není nízkou hladinkou glukózy v krvi, protože do hoďky je vše v pohodě a hormony, co se mi uvolnily do těla povídají, že je na světě nádherně. Ale ty dlouhé tréninky mám vykompenovaný zase tím, že se do hokny dopravuju po svých a taky se rád cestou z práce zastavím a pohoupu se na workoutovým hřišti, ale prostě jen na pohodu, žádný stres. Mně ty sachry nechybí, ale když si dám jednou za čas něco dělšího, kdy po čase ale energie už dochází, tak si připravím na cestu jednohubky nebo kaše bohatý na sachry, protože jíst něco tučnýho pomalýho na trávení, s tím se moje tělo jednoduše hned nesrovná, příjde mi, že energii spíš věnuje do toho trávení, než do toho fyzického pohybu. Jedl jsem už před tím se zaměřením na to, že se rád hýbu, takže nemůžu porovnat přínos pro imunitu, nebyl jsem už dlouho nemocný nějak pořádně. Míval jsem astma a alergie i nějakou nadváhu v dětství, ale už od základky jsem z toho postupně vyrostl, jak jsem začal přicházet sportu na chuť. Jídlo jsem začal řešit až někdy s příchodem rozumu, někdy na vysoké, od té doby se v tom tak nějak pořád vzdělávám. A z toho všeho, co jsem zkusil je zatím nízkosachr asi nejrozumnější způsob stravy pro mě. Přítelkyně ta na to třeba zas nedá, i když jsem schopen jí navařit a připravit to samý, co sobě. Je to individuální, jak říkáš, každý si ten svůj způsob postupem času najde.
nevim jestli je úplně nejlepší brát si příklad ze stravy z doby Paleolitu, kdy se lidé doživali tak 30 let maximálně a jeden z důvodů bych si tipnul, že byla i strava. Ale oceňuju, že to někdo zkusil.
Jím vše co mi chutná.
Ja bych to jeste zapijel diamantovou vodou s trochou tech homeopatik na dobrou imunitu.
plus Savo k tomu – CDS a MMS, om nom nom
Savo je dobre. Ale pry je lepsi to bazenove. Rychlejsi ucinky a tak.
Tyhle diety jenom otravuji zivot.
Jedine co ma smysl je konzumovat primo pranu.
já jsem si pránickou stravu trochu upravil, mezi mě a pránu jsem vložil mezičlánek. prase :D
takze si v podstate vegetarian, protoze to prase se zivi zeleninou :D
Bravek zežere úplně všecko, takže se dá říct že Doom je milovníkem spíš vyvážené stravy.
+1 :-))
vzhledem k tomu ze to byla narazka na vegetariany (jestli se nejakej ortodoxni chyti), tak bylo lepsi prohlasit prase za vegetariana
Milovnik „vyvazene stravy“ dobrej joke.
Máš na křivo helmicu Yuro!
Proto helmu nemam. Staci aby byla trochu nakřivo a uz to vypada blbe i na profikach. :))
to má z tý kvalitní stravy průjem a stažený půlky nebo standardně nohy do „X“? :)
btw to je nějaký vtip nebo takhle skutečně vypadá někdo kdo tady propaguje kvalitní stravu/styl/žrádlo/dietu???
Zdravou stravu tady nepropaguje, ale hustokrutej biker to prej je no..
to je fakt doom?
Ale tak on si jirik vybral „trosku“ starsi foto, zkus si pohledat nejake novejsi.
za me hnusna podpasovka:(
Taky mi to od něj přišlo jako svinstvo, ale trošku to odpovídá jeho vyjadřovacím schopnostem:-/
Svinstvo by bylo, kdybych sem dal bobra tve stare Frantiku a ne fotku, kterou uz někdo na net DOBROVOLNE dal.. Ja bych si teda takovou fotku nechal pro sebe. :)))
Bez tohohle bychom se obešli myslím.
Já tak i žiju, bomba.
Borci a takovej zivot vas fakt bavi? Resit co kde kdy jak sezeru, vazit, merit, stresovat se ke vsemu i jidlem…?
Jak jsem to precetl, dostal jsem hlad, jdu si ukrojit kus bucku bo jsem jeste nesnidal… Asi zalozim jedno pivko na zizu, taky nejak mi z toho cteni vyschlo…
Tak jako urcite, ja si dal vcera na konziku pivko a paleo trafku a za chvili to se mnou svihlo. Probudil mne kolemjdouci …
Paleo nebrat
Problém je, že s dnešníma potravinama v dnešním světě se nejde stravovat paleo… I když si myslíte, že se dle paleo stravujete…