Zmäkčenie vidlice RockShox Tora 302

24 nepřečtených
  • GT10

Nazdar. Potrebujem poradiť, ako zmäkčiť vidlicu RockShox Tora 302. Váha 63 kg, výška 181 cm a vek 14 rokov. Viem, Tora sa na moje parametre asi vôbec nehodí ,ale nová vidla do úvahy zatiaľ neprichádza. Tak rozmýšľam, že či by sa dala vymeniť struna za mäkšiu. Niekde som čítal, že najmäkkšia struna je žltá a od výroby tam je červená. Moc do toho nevidím, tak by som poprosil, aby ste mi do toho vniesli trocha svetla. Za všetky postrehy ďakujem…

0 0
    • WD 401  

pytel cementu na řidítka ;-)

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • kubad  

pokud nepomůže měkčí pružina skus tohle

, moc jiných možností není :D

0 0
    • Hejdik  

Tak nějak mi není jasný důvod,proč by se na pro tebe nehodila???

Jinak samozřejmě nechat vyměnit pružinu a případně vyčistit

0 0
      • Pá-dlista1  

No promin, ale na 181cm? :o

0 0
      • GT10  

Ževraj sa dosť tie modely líšia – jeden je citlivý, iný zas nie (neviem čo je na tom pravdy). Ale ja jednoducho chcem, aby pracoalo aspoň tých 80 mm zdvihu zo 100, pričom teraz ju maximálne stlačím do polovice, ale to musím zabrzdiť prednou a oprieť sa o rajdy. Načo mi je tých 100 mm, keď z toho vyťažím iba polku. Či u tejto vidly sa citlivosti – aspoň ako takej nedočkám ?

0 0
        • Hejdik  

No vždyť je to jasný vyměníš pružinu za měkčí a je to :-)

0 0
          • Vilém  

A ted uz jen kde ji sehnat a za kolik.

0 0
            • GT10  

No na internete som toho moc nenašiel.. vedeli by ste niečo/niekoho poradiť, odkiaľ by sa dala zohnať za rozumnú cenu ?

0 0
              • Hejdik  

Já myslím,že nejjednodušší je tajít do krámu,kde vidlice RS prodávají a pro prodejce by snad neměl problém ji sehnat?…

0 0
                • Vilém  

Vzhledem k tomu, jak funguje mistni dovozce, by to tak jednoduchy byt nemuselo, ale drzim palce.

0 0
              • pepek  

Kdybych řešil pružinu, tak ji vytáhnu a pujdu do nějaký firmy, co pružiny vyrábí a vybral trochu měkčí. Za cenu jedné originální jich tam dostaneš 20 různých. Některá bude pasovat. Ve staré Judy se mi např. osvědčila jedna pružina ze vzduchovky (pušky, ne vidlice :-)

0 0
    • miloso  

Jednoznačne mäkkú pružinu, moja pekne využíva 80 z 80 pri našej rovnakej váhe. Nič iné ti nepomôže.

0 0
      • GT10  

Ale ešte tu je jeden problém .. Keď sa vidlica vracia do pôvodnej polohy tak sa zadrháva a nestíha sa vracať do tej polohy .. Či to je tou tvrdou pružinou alebo silikónom, ktorým ju mažem..

0 0
        • Vilém  

To bude spis nejakym jinym problemem ve vidlici. Taky zalezi jak moc mas utazeny zpetny utlum.

0 0
          • GT10  

Rebound sa nastavuje sa nastavuje na spodnej strane vonkajších nôh?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.