Letos se jontový nápoj jablečné příchutě obzvláště povedl a nateklo ho 79 litříků. (pár telefoních fotek z výroby nápoje http://pisarak.rajce.idnes.cz/paleni_jablek/) – na fotce je mistr palič, ne já :-).
(vloženo 23.2.12)
Haryk : No, ale musíš mně to připomenout někdy v průběhu roku (případně bych vzorky mohl měnit nebo koštovat v Praze :-) ). Jo a neříkám, že on to ojebává, jen říkám, že to je možný rozebrat.
Kua, Radez, řekne celníkům při zúčtování, ti shodí plomby, vyčistí, to ojebávání bych neriskoval – to Ti řikám jako staré celnik…v květnu se Ti ozvu a v Klatovech se spojíme. Tak nepařit a najíždět, ať nejsme za lůzry
Jo a výměně vzorků nebo koštu se nebráním (naopak vítám), ale závoďák nejsu…
mi stejně nic nedokáže říct – ani kdy to je vykvašený(páč to třeba může mít 3% a už to nikdy nedokvasí), to dokážu poznat několika jinejma způsobama. 3. – nebude to rozebírat v sezóně, když od rána pálí (myslím, že ty blomby jdou ojebat :-))
@Radez: Dobrý, je vidět, co děláš. já mám sice trochu jinej postup, ale beru to. Bylo by to na dlouhý vyprávění. Kdybys jel na Krála, tak bysme mohli trochu vochutnat, což?t
Haryk: 2 – nevím přesně na co se ptáš, maximální cukernatos je dosažená tím, že to ovoce sbíráš co nejpozdějc, nejlíp po mrazících, když už má málo vody v sobě. Pokud myslíš přidávání cukru do kvasu, tak to neexistuje. Cukroměr nepoužívám, páč …
Haryk: 1 – pro maximální výtěžnost do sudu vubec nelezu, aby tam nešel vzduch – unikající CO2 si to zamích sám. Když tam může vzduch, tak tam navrchu vznikne ta humusácká plíseň a nekvasí to tak pěkně a hlavně po vykvašení nehrozí, že to zoctovatí.
Radez: visnovicu sme taky delali, dokud sme nemuseli visen riznout. Ted mame dve mlade, tak toho moc neni. To by bylo tak na jednu pulku :-D Jo sbirani tresni je strasna pakarna, ale chutna to pak vyborne :o)
23.2.12 21:28
Haryk: Myslíš na dvě domácnosti? No jasně. Přece nebudu platit celníkům flastra. Stačilo, že sem zaplatil nehoráznou palbu Kraďouskovi na dani za to.
Jestě otázka: . – 1. kvas mícháš, nebo necháš byt? 2. Na kolik řešíš cukernatost při zakládání kvasu? 3. *****, řekni mu, ať řekne celníkům, ať mu odplombujou epruvetu – má ju těžce zasranou…
No podle fotky to máš pěkný… se švárem sem vypálil slivovicu – naša stará švestka se zbláznila…dófám, žes to rozepsal, voe.
goofy: Bratranec dělá višňovicu, ale já sbírání třešní a višní považuju za strašnou pakárnu :-). Lidi, co dělaj třešňový a višňový kvasy docela obdivuju. Naštěstí u nas taky moc nejsou a kdyžtak to rozkradou špačci.
23.2.12 20:48
Parada! Letos jsme jablek moc nedelali, zato bylo dost tresni, hrusek, a hlavne svestek :o) Bohuzel 79 litriku toho nebylo a zasoby se nejak zacinaji tencit
Mig_all: U nas švestky nebyly vůbec žádný. Jednak jich kůli nadmořské výšce moc u nas neroste, ale i tak těch pár co bylo zelenejch opadalo a nedozrálo.