Je to docela kumst a detaily hraji velkou roli!
(vloženo 24.10.11)
Pomalu už mi začíná naskakovat, když slyším někoho jak mluví o kvalitních (originálních, …) surovinách, náhražkách. Asi podobně jako davy znalců vín, hudby (slyšící takřka neslyšitelné)…
Polka: Zkus třeba nějaký druh z milánských salámů. I když možná je ho na pizzu škoda.
treba tenhle nevypada spatne: http://www.zabijacky.cz/…suchy-salam/
sagista: napis nam ty chytroline jakej salam pouzit na pizzu salami ;-)
checht prej bez sracek a tam ten salam:]] si pobavil, jinac za me pica: parmezan, prsut, rajcata, milimetrovy testo:] nazdaj
fuzzy: nevěř tomu, jsou docela dobrý, musíš ale jen loupaný v konzervě a ne všelijakej protlak.
majke : cokoliv je lepší než ty voskový :), ale nevím jestli ty konzervovaný nebudou to samy s dochucovadlama
fuzzy: tak pořád konzervovaný rajčata od Valfruty jsou dobrý, lepší než ty kupovaný bez chuti.
Ja si delam „majdu“ vzdycky dopredu v lete a hazu to do mrazaku. Porad je to pak lepsi jak ty hnusny rajcata.
Jo pokapat olivovym olejem, to dělám, ale je to něco jiného, než tuk z goudy. Marinara je skvělá no, teď už zas bohužel bude to období voskových rajčat z dovozu, místo dobrých ze zahrady
Gouda bude pres 40% :) Zkusim se v makru podivat po te mozzarelle na peceni. Smetanovej zaklad ja prave nemusim. Jinak si pak jeste libuju v kapse se slaninou, spenatem a syrem, ale to jen objednavam.
Po 2 letech v It se propracovavam k tomu ze nejlepsi je dobre udelana Marinara :-) Tukem ze salamu se nezabyvej – casto se jeste pizza poleva olejem (cesnekovy, palivy paprikovy, orechovy …)
no tohle uz vypada jako pizza :-) Mozzarellu na to davaj specialni na peceni – je levnejsi a pouzivaj ji i na lasagne. Kazdopadne zaklad je stejne dobry testo a hlavne rajcatovy patlani. Po 2 letech v It se propracovavam k tomu ze nejlepsi je dobre u
To je fakt no, jedině použít nějaký hodně kvalitní, kde bude jen minimum tuku. Ale těch pár koleček salámu to podle mě až tak nedělá, spíš ten gouda ne? :) Jinak zkoušel si pizzu se smetanovým základem? Je to teda hrozně sytý, ale vůbec to není špatn
Fuzzy666: tak je to tucnejsi, ale ja teda salamovou nikdy nevidel vylozene bez tuku, kterej salam vzdycky pusti. Zaroven nevim, jak by presne spravne mela byt resp. jaky salam pouzit.
riot182cz: tak dava se mozzarella di bufalla, ale jestli je naka lepsi nebo jeste jina k dispozici nevim.
tloušťka dobrá, ale díky tomu goudovi a paprikáši to trochu plave v tuku ne? :) Jinak taky dělám už léta pizzu, začátky hrozné, teď jsem na tom asi stejně
Tak peceny koleno jsem nekdy driv uz taky uverejnoval. Pizza je takovej konicek :)
rizek je rizek, nebo treba svickovou, nebo kureci paprikas, tohle testo posypane syrem neni mym hitem.
todle má alespoň štábní kulturu a nějak to vypadá, ale dybys sem dal jehněčí pečínku, králíka na smetaně, nebo srnčí guláš, tak jsem schopnej to ocenit. :D
co je dobrá pizzerka? origo tamni, ve starem italskem mestecku s vyhledem na olivovy háj?
Tak, pizzu jako v dobre pizzerce, zejmena chutove, tady neudela asi nikdo :)
Chlapi říkejte tomu jak chcete, třeba sýrovo-salámový koláč s olivama… ale hlavně ne Pizza :)
Polka: počkej, ještě tento týden udělám další, taky to vyfotím víc z blízka a musím tě trumfnout! :D
Pravou domaci bych to nenazval :) Takova upravena holt je, nemam nikdy potrebny suroviny.Pizzu delam doma uz snad 15let, tak sem to casem vytunil. Kdyz si vpomenu na zacatky, nechapu jak sem to mohl zrat. Olivy miluju, tak je davam i k salamove.
Lepší než výtvory předtím, ale pořád samá voda :) A s tou mozarellou… Jak by řekl Jirka Babica: Ta v tý vodě, ta se tam nedává (ona je kupodivu ještě jiná mozarella)
ježiš, olivy na pizzu a paprikáš, no myslím, že je to zase pravá domácí česká pizza :) Jinak já na pizzu kečup ani eidam taky rozhodně necpu :)
Zaklad je dobry sugo z cerstvych vonavych rajcat a zadnej eidam. Ja davam goudu, protoze mozzarella neni tak vyrazna. Salam jedine vyraznejsi paprikas, zadnou vysocinu. Doma bohuzel nikdo pec s 800° nema, tak aspon poradne predtavit na 250.
24.10.11 21:56