jablečnej jonťák 52 %

Přidat foto

Na tu bídu letos, toho ještě docela dost nateklo. Zima, ale bude muset bejt kratší :-).

(vloženo 27.1.11)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Janes
Janes

29.1.11 13:11

Všem, co tady pomlouvají pálenku z jablek, můžu říct jen jedno -víte prd-. Pro ostatní, nejlepší je ale z odrůdy Moravská jadernička

Reagovat
jirka-s1
jirka-s1

29.1.11 09:25

no u nás se meruňkám taky moc nedaří,navíc loni na zahradě ani jedna hruška a jablek jen pár na snězení..takže pocucávám poslední litr z předloňska.. :-(

Reagovat
Radez
Radez

28.1.11 18:08

jirka-s: k hruškám nemám přístup, ale co sem študoval nějaký informace, tak je ten kvas náchylnější, jak šveska a jabko a meruňky u nas vubec nerostou, takže s tím nemám vubec zkušenosti.

Reagovat
GRINDer
GRINDer

28.1.11 12:46

Jestli je tohle droga, jsem feťák :)

Reagovat
Vegan
Vegan

28.1.11 09:15

droga jako droga .......nic pro me..

Reagovat
soc
soc

28.1.11 08:53

No tak tedy na zdravi :)

Reagovat
jirka-s1
jirka-s1

28.1.11 08:21

krásný toť pohled,až se sliny sbíhají.. :-P radši mám sice hruškovicu,ale DOBRÁ jabkovica je mnohem lepší než ty zaručeně domácí slivovice z jihu od „známého“ co tady vozí hromada lidí a myslí si,že my tady nepoznáme sračky…

Reagovat
RomanH
RomanH

28.1.11 08:04

Hned po hrusce mam vypalenej most z jablek nejradeji (51%)-prijde mi to jemnejsi nez svestka.A jak tu uz nekdo psal – pokud nechas v kotli trsoku od svestek, je to jeste lepsi. Zato moc nemusim merunku – na me moc navonena – leda hoodne podchlazenou.

Reagovat
raceman
raceman

27.1.11 22:15

jasne, my to neredime, radsi kvalitu nez kvantitu, protoze toho zas tolik nevypijem :-)

Reagovat
Radez
Radez

27.1.11 22:05

raceman : tak záleží, jak si to naředíš, hned po vypálení tohle mělo 58%

Reagovat
raceman
raceman

27.1.11 21:58

sice palenku z jablek moc nemusim, mozna proto, ze ty nase maji cca 65%, ale hrusticku mame krasne jemnou, byt ma taky 60% :-), a takova 10+ leta… mnam :)

Reagovat
Dav...1
Dav...1

27.1.11 20:45

Luxus…

Reagovat
mpIII

27.1.11 20:26

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
nooski
nooski

27.1.11 19:43

Lidi vědí prd, co je dobré. Žel slivky ani jiné ovoce není u nás moc běžné, tak často se popíjí právě jabkovica. Jo meruňkovica z jihu, to je už jiná liga. Proti tomu je slivovica utrejch. Ale bohužel, u nás prd :-)

Reagovat
BigKarel2
BigKarel2

27.1.11 19:43

parádička :)

Reagovat
Georrge
Georrge

27.1.11 19:40

Radez: jo je to možný, nezlob se na mě ale prostě po zkušenostech když vidím pálenku z jablek, tak mi naskakuje husí kůže :D

Reagovat
Talaj
Talaj

27.1.11 19:40

Dal bych si!

Reagovat
Radez
Radez

27.1.11 19:33

midlander: jako, u nas švestek roste normálně málo a letos na žádným stromě, díky propršenýmu jaru, nedozrála ani švestka, ani jedna :-(

Reagovat
funkatron
funkatron

27.1.11 19:33

jaaaj toto ja nemozem :)

Reagovat
midlander

27.1.11 19:23

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Radez
Radez

27.1.11 19:19

miruš: máš nějaký zkušenosti s archivníma pálenkama? Co sem tak zjišťoval od starejch paličů a testerů, tak dochází ke změně chuti akorát způsobem, že % uniknou přes vyschlej špunt a proto se zdá jemnější, ale archiv si vedu, tak uvidím až za pár let

Reagovat
capis
capis

27.1.11 19:11

marapara, Vilém- pánové, nepleťte si pálenku z jablek a kalvádos, to jsou dvě různé věci.

Reagovat
Radez
Radez

27.1.11 19:05

Georrge: nedělej, kdybych ti dal ochutnat, tak bys jen zamlaskal, žádnej přidanej cukr, při pálení zavřený brzo, tak že tam nejsou žádný sračkoidy, který tam natíkaj při 40 stupních + precizní proces kvašení z tohohle dělá supr pitivo

Reagovat
miruš
miruš

27.1.11 19:03

jak může být dobrá slivka,může být dobrý i kalvádos… nechat zaležet nebo ultrazvuk a může být :-)

Reagovat
Radez
Radez

27.1.11 19:02

jIrI___: pochybuju, žes kalvádos někdy pil, já teda ne, kalvádos – je sice pálenka z jablek, ale ještě pak několik let dozrává v dubovejch sudech, kde předtím zrálo víno, vyrábí se to někde v Normandii

Reagovat
marapara
marapara

27.1.11 18:58

jiri, jsi tak celkem hodně mimo mísu, pravá slivka je jedna z nej

Reagovat
Georrge
Georrge

27.1.11 18:58

slivka je gut, ale tyhle sracky z jablek, hrusek, tresni to moc nemusim…

Reagovat
marapara
marapara

27.1.11 18:57

kalvados no, znám lepší

Reagovat
Vilém
Vilém

27.1.11 18:54

Hm kalvados. No kdyz nic jinyho neni. Neni zly pred tim nechat trosku svestkovyho mace v kotli, pak je to na piti lepsi.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

27.1.11 18:52

není nic horšího než pálenky typu slivovice, calvados, apod.

Reagovat
cagalam
cagalam

27.1.11 18:48

dobrá zásoba, mě stačí dva litry slivovice na rok

Reagovat
Georrge
Georrge

27.1.11 18:43

fuj pálenka z jablek

Reagovat

Další galerie z kategorie

zbyslavjak 26
kamator 3
zbyslavjak 21
Sulka 19
bmx20 7
bmx20 6